Bijzondere                 (snoek)verrassingen

Bijzondere (snoek)verrassingen

Door Jan Eggers

Nog geen twee weken geleden ging ik met Piet en Peter een dagje naar het “grote water”. Kort daarvoor had Piet daar een prachtige snoek van 120 cm. gevangen waarbij ze tot op hun kruis waren natgeregend. Nu gingen wij naar dezelfde stek en je raadt het al, de hele dag regen, niet zo koud gelukkig en we zijn eerst naar wat “Hot spots” gegaan. Er lag veel vis, we vingen 2 snoeken van 60 en 75 cm, verspeelden een mooie en gingen toen verder op zoek naar de stekken waar de prooivis zat. Daar vond je ook de snoek en ze waren actief aan het jagen. We trolden een stuk waarbij ik aan de ene kant van de boot viste en Piet en Peter kort achter elkaar aan de andere kant. Hun pluggen liepen ongeveer een meter achter elkaar en ik hoor nog hoe de vismaten plotseling beide “Ja” riepen en tot mijn grote verbazing drilden ze dezelfde snoek die twee Grandma pluggen, echt de kleinste niet, in zijn bek had. Ik heb deze foto geschoten tijdens de dril en vind hem bijzonder.

                       


“Nooit eerder gezien een snoek die in één schot 2 pluggen pakt”

We waren natuurlijk aardig vochtig en besloten om 15.30 uur te stoppen om op tijd thuis te zijn. Toch nog maar een keer naar die goede hoek en op het moment dat de dieptemeter weer zwart werd van de aasvis, kreeg ik een knappe aanbeet. Ik vergeet nooit het moment dat een enorm grote snoekenkop, hij leek ook wel vol rimpels, boven kwam, de 9 inch Grandma bijna geheel in zijn bek. Ik heb zelden zo’n grote kop gezien en zag meteen dat hij in ieder geval aan een oog blind was. Later bleek dat ook het geval met het tweede oog. De dril stelde weinig voor, er zat weinig kracht meer in het oude lijf. Peter Nan heeft hem gemeten en dat lange magere lijf onder die grote kop was verantwoordelijk voor mijn langste Nederlandse snoek, namelijk 122 cm maar het was zeker niet de zwaarste.

                       


“Deze snoek had een enorme kop maar echter weinig vlees aan het lijf.”

Snel een paar dia’s en daarna meteen weer terug en we hadden hem zo weer aan de praat, hij of zij zwom echt gemotiveerd terug en dan blijf je achter met vragen zoals: was die snoek blind van ouderdom, hoe oud zou hij zijn, toch die plug pakken zonder hem te kunnen zien, dus zuiver op de zijlijn en hoe lang zou hij nog leven? Men ziet, het leven van een snoekvisser is soms een dag vol verrassingen en dat maakt het juist zo leuk!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
*** VIDEO **** Stingersysteem enkele haak.
Willem Moorman -
image description
Lekker genieten bij VVP Verhuur/Visserslust
Willem Moorman -
image description
21% SUPER SALE DAGEN
Willem Moorman -