image description

Bijl Zeeaas en Hengelsport St. Maartensdijk stopt

Bijl Zeeaas en Hengelsport St. Maartensdijk stopt  

Door Ron Smits

Na bijna tien jaar stopt Johan Bijl in januari 2018 met Bijl Zeeaas en Hengelsport. De aasleveranties worden overgenomen door Eddy op den Brouw onder de naam Hengelsport Oosterschelde.

Johan Bijl is vooral bekend geworden door het versturen van zeevisaas door het hele land. Daarnaast sponsorde Johan het wedstrijdvissen vanaf de kust en boot.


Supertrotse vader.

Fantastisch aas wordt per post verstuurd. Als je het aas voor twee uur ’s middags bestelt, wordt het keurig en koel verpakte pakketje de volgende dag per post bij je thuisgebracht. 

Vooral in het noorden van Nederland zijn er heel veel van deze pakketjes door de post bezorgd. Voor de aasvoorziening in het noorden van Nederland ben je afhankelijk van maar een heel beperkt aantal aasverkooppunten.


Het wordt druk in de winkel.

Niet alleen kweekzagers, maar ook pieren, verse steekzagers, spiering, mesheften en Franse tappen heeft Johan in zijn assortiment. Op bestelling zorgt hij ook voor witjes, slikzagertjes, verse zandspiering en verse Franse tappen.


Clarinda Rijnberg en Linda van de Velde zijn twee heel bekende wedstrijdvissers, die meerdere keren voor Nederland zijn uitgekomen.

Vele bekende wedstrijdvissers komen naar Johan om daar het prima verzorgde en bestelde aas te halen. Niet alleen het aas ophalen, maar ook vaak om nog even wat haakjes, kraaltjes, lood en/of wartels mee te nemen voor de visdag. 

Vaak weet Johan ook waar je op Tholen de meeste kans hebt op een zeebaars en zelfs een rog, omdat hij vaak zelf aan de waterkant van het eiland Tholen is te vinden. Verder heeft Johan ook een goed assortiment voor het maken van onderlijnen en ander hengelsportmateriaal voor de zeevisser vanaf de kant en/of boot.


Johan en Adrie Aarden, een al jarenlang bekende en goede wedstrijdvisser. 

Johan heeft deze toch wel moeilijke beslissing genomen omdat hij meer tijd aan zijn gezin wil besteden. De hengelsportzaak en een volledige baan kost veel tijd. Tijd voor vakantie is er meestal niet.


Vele sportvissers komen langs om Johan te bedanken onder het genot van een hapje en een drankje.

Op zaterdag 27 januari heeft Johan Bijl afscheid genomen van zijn trouwe klanten. Veel prominente wedstrijdvissers komen Johan bedanken voor de goede service en sponsoring van de wedstrijdsport. 


Meer tijd voor zijn gezin in de toekomst.

De aasvoorziening en hengelsport is nu in de goede handen van Eddy op den Brouw onder de naam Hengelsport Oosterschelde (www.hengelsportoosterschelde.nl). 

Behalve de naamsverandering gaan de klanten weinig merken van deze wijziging. Eddy is zelf ook een groot sportvisser en kan zijn tijd volledig aan de hengelsportzaak en aasvoorziening wijden. 

In een later artikel wordt er specifiek op de nieuwe eigenaar Eddy op den Brouw ingegaan. Hengelsport Oosterschelde is te bereiken op telefoonnummer +31 6 52 08 35 25 en via email info@hengelsportoosterschelde.nl


Johan Bijl en Eddy op den Brouw.

Johan namens team Total Fishing int. bedankt voor de goede zorgen in het verleden en heel veel succes in de toekomst. We gaan samen nog weleens de rog belagen hier op het eiland Tholen.

ANDEREN LAZEN OOK