Barbeelgids Frans Vogels…

Barbeelvissen met Frans Vogels

In de wereld van de snoekbaarsvisserij met de boot is het de laatste twee/drie jaar ingeburgerd geraakt: gebruik maken van een visgids om de goede visstekken te vinden en de juiste technieken onder de knie te krijgen. Ook met zo’n (betaalde) gids is er nooit 100% vanggarantie, maar je steekt er gegarandeerd wat van op.

Nieuw is nu de mogelijkheid om samen met een deskundige gids op de barbeel te gaan. De bekende barbeelvisser Frans Vogels kan vanaf deze nazomer worden ingehuurd om gezamenlijk op zoek te gaan naar de beste barbeelstekken…

Frans Vogels is bekend vanwege zijn vaste bijdragen ‘Barbeltalk’ aan hét magazine van de witvisliefhebbers, Witvis Totaal. Bovendien heeft Frans een eigen website: www.barbelen.nl , waarop hij zijn ervaringen deelt met zijn mede-barbeelvissers. Maar uiteindelijk steek je het meeste op in de ‘harde praktijk’ aan de waterkant!

Vissen is altijd de grote passie geweest van Frans Vogels. Als jochie van acht bracht hij al vele dagen aan de waterkant door en inmiddels beheerst hij alle technieken van de witvisserij, of het nu met de vaste stok is, een feeder of de matchhengel. In de loop der jaren heeft hij een schat aan ervaring opgedaan, niet alleen met de techniek van het vissen, maar ook met materiaal, waterkennis, en niet te vergeten, kennis van de natuur.

In 2005 ving Frans zijn eerste barbelen tijdens een wedstrijd op de IJssel. Die eerste vissen waren zo rond de 15 tot 20 cm lang en de grootste die dag maakte met 32 cm een grote indruk op hem. Sindsdien is dit zijn passie geworden en heeft Frans vele prachtige barbelen mogen vangen, waaronder de nodige vissen van ruim boven de 70 en 80cm.


In een dagje tijd kan je heel veel leren over deze visserij.

Die passie voor het vissen op barbeel, is dat uit te leggen? Frans probeert het op zijn website www.barbelen.nl. En toch beseft hij als geen ander dat er niets boven echte ervaringen gaat. Daadwerkelijk een dagje doorbrengen aan die indrukwekkende Waal met haar onstuimige golven, altijd wind en veel scheepvaart. Regelmatig dansende toppen, waarvan er één plotseling wordt krom getrokken, waarna de slip van de molen begint te gieren. Na een lichte tik om contact te maken, voel je flinke weerstand: barbeel! En dan begint het pas…

Deze mogelijkheid wil Frans zijn gasten gaan bieden tijdens een gezamenlijke dag aan de waterkant (Waal of IJssel). Tijdens die dag laat hij zien waar en wanneer je de barbeel kunt verwachten en hoe je deze bijzondere vissoort daar dan ook gericht kunt bevissen. Daarbij komen natuurlijk de diverse montages aan bod en zullen diverse aas- en voermogelijkheden de revue passeren. Ook de juiste behandeling van een barbeel krijgt de nodige aandacht, want deze geweldige sportvis verdient alle zorg.

Hengelsportmateriaal hoeft men niet mee te brengen; dat mag vanzelfsprekend wel, maar Frans draagt zorg voor alle benodigde visspullen, aas en voer. Gedurende de dag worden diverse foto’s genomen, die de gast nadien op cd-rom thuisgestuurd krijgt, zodat de dag nog eens herbeleefd kan worden.


Alle ins en outs worden je verteld door de enthousiaste Frans Vogels.

Interesse in zo’n dag barbeelvissen onder deskundige begeleiding? Bel Frans Vogels, tel. 06-33640363 of mail: f.vogels5@chello.nl