Arnoud van de Stadt wint de Shimano Masters 2009.

Shimano Masters 2009 
 
Afgelopen weekend vond wederom de prestigieuze Shimano Masters plaats. Zoals bekend wordt er tijdens de Shimano Masters gevist op drie verschillende wateren die verschillende benadering vereisen. De deelnemers worden verdeeld over het Amsterdam Rijnkanaal, het Gooi- en Eemmeer en de Lage Vaart
.


Hier dien je dus op in te spelen en de verschillende disciplines onder de knie te hebben. Gezien het aantal inschrijvingen werd er dit jaar in vakken van 35 gevist.

Er was voor elke dag op ieder water een King of Clubs ticket te winnen voor de deelnemer met het hoogste gewicht. In totaal waren er 9 K.O.C. tickets te winnen tijdens de wedstrijd. Daarnaast werden er natuurlijk de vele daggeldprijzen verdeeld. Voor de einduitslag was er de hoofdprijs van € 5000,- voor de winnaar en ook een geweldig eindprijzenpakket voor de nummers 2 tot en met 15.

De korpsen (5 man per korps, vooraf opgegeven) visten tevens mee voor aparte geldprijzen die naast alle individuele prijzen stonden. 5 korpsen hadden zich opgegeven en gingen voor het hoogste totaal gewicht.

Vrijdag ochtend was het weer druk in de Bisonbar in Maarssen. Hier vond wederom de loting plaats voor de 3 wedstrijd dagen. Na de loting vertrokken de deelnemers vol goede moed naar hun eerste water om zich klaar te maken voor de eerste dag. Doordat de loting iets uitliep werd er besloten om vandaag een uurtje later te beginnen. Wel zo eerlijk voor de deelnemers die naar de Lage vaart moesten, zodat ze voldoende tijd hadden om hun spullen gereed te maken voor de wedstrijd.


Voor de einduitslag was er de hoofdprijs van € 5000,- voor de winnaar en ook een geweldig eindprijzenpakket voor de nummers 2 tot en met 15.

Op het Amsterdam Rijnkanaal werd alles uit de kast gehaald en zowel kort als tegen de balk gevist. Op stek 2 zat H. van de Korput die met 15.150 gram zijn vak wist te winnen en tevens een KOC ticket. Tweede werd de heer J. Snijders met 10.675 gram. In vak B was het spannend tijdens de weging en uiteindelijk werd duidelijk dat Jan Willem Plekkenpol een maatje te groot was voor de rest en wint met 13.200 gram vak B gevolgd door Arnoud van de Stadt met 9950 gram.

Op het Gooi- en Eemmeer werd over het algemeen goed gevangen, een enkeling daargelaten. Op het Eemmeer werd A. Speek op 76 de vakwinnaar met 17.200 gram en tweede werd Peter van de Willik met 17.175. Op het Gooimeer werd H. Baert de vakwinnaar met bijna 26 kilo vis en won daarmee tevens een K.O.C. ticket, tweede werd H. van Strien met 24.500 gram.

De eerste dag op de Lage Vaart ging het erom secuur te vissen, ook al is dat knap lastig met harde wind. De winnaar van vak A werd de heer B. Brink met 3.700 gram en als tweede eindigde de heer A. Profijt met precies 3 kilo. In het andere vak werd over het algemeen iets meer vis gevangen en resulteerde in een vakwinst voor Harry Hup met 4.700 gram wat hem tevens een K.O.C. ticket opleverde. Als tweede eindigde de heer Mik met 2.950 gram. Er kan nog van alles gebeuren. Maar de toon is gezet.

Na de vangsten van gisteren is er goede moed voor de tweede dag. Op het Gooi- en Eemmeer werd goed gevangen. Op het Eemmeer werd Geert Geerlandt op stek 98 vakwinnaar met precies 29 kilo en op stek 92 bewees Joop Verdonk met een vangst van 27.500 gram dat hij nog steeds goed kan vissen en werd tweede. Op het Gooimeer werd een K.O.C. ticket gewonnen door Bert de Mulder met 31.100 gram en John Vallenduuk werd met 16.250 gram tweede.

Op het Amsterdam Rijnkanaal liepen de vangsten iets terug waardoor het extra zuur was voor deelnemers die alleen paling vingen. Uiteindelijk wist de heer Blokland met 11.400 gram zijn vak te winnen en tevens een K.O.C. ticket. Tweede werd J. Snip met 5.850 gram. In vak B werd Toon van Osch op de staart de vakwinnaar gevolgd door A. Göksen die baalde dat de teller niet hoger kwam dan 6.400, al met al kon hij blij zijn met zijn tweede plek. Op de Lage Vaart wederom een secure visserij.

De winnaar van vak A was André Multen met 3.900 gram en als tweede eindigde Shimano witvis teamlid Ben Brouwer met 2.425 gram. Vak B was wederom beter en werd gewonnen door G. Horstman die er tevens met een ticket vandoor ging. Als tweede kwam Luijck uit België uit de bus, hij ving 5.400 gram. Na twee dagen staat A. Profijt bovenaan, gevolgd door de heer Mik en Joop Verdonk, maar het kan nog alle kanten op.

De derde dag begon uitermate spannend want er zijn een hoop deelnemers die vandaag nog kunnen winnen. Op de Lage Vaart werd John Vallenduuk 1ste in vak A waarmee hij tevens een K.O.C. ticket wist te bemachtigen. Dit zijn kostbare punten voor hem want hij staat er goed voor. Tweede werd R. Miechels met 6.050 gram op stek 155. In het andere vak zitten klasbakken Bert van Gerven, Dennis De Larie en Peter van de Willik die alle drie nog mee strijden voor de eindprijzen. Peter weet zijn vak te winnen met 5.250 gram en Dennis De Larie werd uiteindelijk tweede met 4.800 gram.

Op het Amsterdam Rijnkanaal gaat het moeizaam, er wordt niet veel gevangen dus de vis wordt duur betaald. Uiteindelijk weet de Duitser Lars Nörregaard met 3.400 gram het A vak te winnen gevolgd door Ton Post die met uiterst secuur vissen 2.575 gram weet te vangen. In het andere vak zit Gerard van de Berg die goed heeft gevist en een grote kans maakt voor een plaats in de top en met 4.450 gram wordt hij uiteindelijk derde van het vak.

Er is een grote groep vissers meegelopen met de weegploeg naar het laatste nummer. Brandwijk zit op 70 en maakt een goede kans om vandaag naar huis te gaan met een ticket. De wijzer blijft hangen op 6.400 gram, net te weinig voor de winst die gaat namelijk naar de heer Baert die met 6.950 gram zijn tweede ticket van de wedstrijd wint.


André Piters feliciteert Arnoud van de Stadt met de eerste plaats

Van het Gooi en Eemmeer zal waarschijnlijk de winnaar gaan komen. Aan het Gooimeer zitten A. Musch en R. Arp die beide een grote kans maken. Arp wordt samen met A. ter Braak eerste van het Gooimeer omdat ze beide 6.600 gram vangen. Op het Eemmeer wordt het spannend want A. Profijt stond vanmorgen bovenaan en maakt een grote kans om vandaag als winnaar uit de strijd te komen.

Helaas kon hij niet genoeg gewicht bij elkaar vissen en eindigde als 16de in zijn vak. Nu wordt het spannend. Er zijn meerdere deelnemers die er goed voorstaan. Chris Verhoeff staat 5de, Arnoud van de Stadt staat 8ste en Arie Roubos staat 13de. Chris Verhoeff komt niet van de 0 en is zuur. Arie Roubos wordt 5de met 8.600 gram. Arnout van de Stadt heeft gewoon heel goed gevist en met 22.200 gram wint hij zijn vak.

Het is spannend tot op het laatste moment. Van de Stadt heeft 11 punten en een eindgewicht van 33.550 gram net als John Vallenduuk die ook 11punten heeft. John heeft een totaalgewicht van 25.500 gram wat te weinig is. Niet te geloven, hij flikt het gewoon weer. Arnoud van de Stadt wint de Shimano Masters 2009.


Er was voor elke dag op ieder water een King of Clubs ticket te winnen voor de deelnemer met het hoogste gewicht.

Naast de hoofdprijs van € 5.000,- krijgt hij voor de dagwinst tevens een K.O.C. ticket.
Met zijn korps viel van de Stadt nogmaals in de prijzen want zij werden 1ste bij de korpsen.
Het Korps van Ad Toten en Appie’s Hengelsport werden respectievelijk 2de en 3de.

Wederom een geslaagde Shimano Masters dus.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 402
Willem Moorman -
image description
*** VIDEO **** Stingersysteem enkele haak.
Willem Moorman -
image description
Lekker genieten bij VVP Verhuur/Visserslust
Willem Moorman -