Arjan Rijnberg wint topcompetitie kustvissen

klik om naar de website te gaanPersbericht SVN - Bilthoven, 14 december 2009

ARJAN RIJNBERG WINT TOPCOMPETITIE KUSTVISSEN.

De bekende zeevisser Arjan Rijnberg uit het Zeeuwse Oud-Vossemeer heeft afgelopen zaterdag 12 december op overtuigende wijze de Nationale Topcompetitie Kustvissen gewonnen. Twee weken eerder werd echtgenote Ilonka al winnaar bij de Topcompetitie voor vrouwen.

Met dit fantastische resultaat maakt het echtpaar Rijnberg, dat al vaker deelnam aan wereldkampioenschappen, ook nu een goede kans om door de bondcoach te worden gekozen voor deelname aan het Wereldkampioenschap Kustvissen dat in 2010 in Zuid-Afrika plaatsvindt.

Na een knappe tweede plaats in de Topcompetitie van 2008, viste Arjan zich dit keer met gemak naar de eerste plaats: hij behaalde 22 wedstrijdpunten en bleef daarmee de nummer twee – Corné Danen uit Rotterdam met 29 punten – ruim voor.

Het feit dat Rijnberg extreem ver kan inwerpen speelde een belangrijke rol bij de eindzege. De vangsten in de Amazonehaven, Dintelhaven en het Calandkanaal in de Europoort bestonden vooral uit wijting, steenbolk en platvis.

De Nationale Topcompetitie wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland en bestaat uit een serie viswedstrijden langs de Nederlandse kust. Vanwege de gunstige ligging, de goede vangsten en het onder alle weersomstandigheden kunnen vissen wordt dikwijls gekozen voor Europoort.

Van de zestig heren die zich voor deze competitie hadden aangemeld, was het belangrijk bij de eerste twintig, oftewel in de Nationale Selectie, te eindigen. Dit is namelijk het gezelschap wedstrijdvissers waaruit de coach zijn internationals voor de internationale wedstrijden selecteert.

www.sportvisserijnederland.nl