image description

Allround ontmoet Allround.

Een boot voor alle omstandigheden.

Door Berthil Bos.

Het is inmiddels gesloten seizoen voor het vissen op de Hollandse roofvissen met kunstaas, stukje vis of dode aasvis. Voor velen is dit het moment om eens rustig het roofvismateriaal en aanverwante artikelen te onderhouden en eventueel aan te vullen of uit te breiden.

Ook wordt er in deze tijd gekeken of een boot het vissen nog mooier kan maken. Roofvissers die deze manier van vissen al hebben omhelst, willen dit allemaal nog meer perfectioneren en gaan op zoek naar een andere boot. Voor deze groepen heb ik geruime tijd de Pioner 14 Active Darkline met een Yamaha 25 PK Fourstroke aan de tand gevoeld, om een gedegen indruk te krijgen. We hebben gevaren en gevist op meren, rivieren, veenplassen, vaarten en vaartjes en poldersloten. Alle weersomstandigheden zijn voorbij gekomen zoals wind, zeer veel wind, regen, natte sneeuw, maar ook totaal geen wind en veel zon.  Genoeg variatie om deze boot plus motor op zijn visvriendelijkheid en vaareigenschappen te beoordelen.  


De Pioner 14 Active een echte roofvisboot.

Het is gebleken dat de Pioner 14 Active een allround boot is voor de verwende roofvisser. In eerste instantie dacht ik te maken te hebben met een boot waar je vooral het kleinschalig water mee op kon. Niets is minder waar gebleken. Door de wat hogere zijkanten en vaareigenschappen kan je met deze boot rustig en veilig het grotere water trotseren. De vaareigenschappen van deze Pioner is ondanks zijn afmeting zeer goed te noemen.

Hij is stabiel en erg goed te sturen. De stabiliteit komt ook naar voren tijdens het vissen. Als vooral werpende visser ben ik gebaad bij een stabiele boot en dit vind ik hier terug. Ook bij de andere vistechnieken zoals trollen, backtrollen, verticalen, diagonalen etc. komen de vaareigenschappen en stabiliteit als zeer goed naar voren. Het mooie van deze boot is dat je hem stapsgewijs kan opbouwen van basic tot aan een complete Fishinguitvoering.

Een echte allrounder, die net als ikzelf ieder water, omstandigheid, vistechniek en/ of specialisme tot in de puntjes aan kan.

Op het filmpje neem ik nog even de boot met jullie door en hoop dat je dit kan gebruiken bij je keuze.

Kijk hier voor meer informatie :https://www.yamaha-motor.eu

ANDEREN LAZEN OOK