image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 30 januari 2018

Actuele vangstberichten tot dinsdag 30 januari 2018  

Wisselende berichten maar toch zijn er ook afgelopen week successen geboekt. Nog steeds veel schar voor de kust. De roofvis in zoet water lijkt zich wat in te houden.


Kunst op de broekriem. (Piet Driessen)  

Vangst IJmuiden  

Door Hans Hendriks  

Er is de afgelopen week veel schar gevangen. Het maakte niet veel uit waar je ingooide aan de buitenkant van de pier, het was snel raak. 

Ook enkele gullen worden gevangen, maar daarvoor moest je wel veel uren maken. 

Qiao met een gul.

Vrijdag heb ik ook zelf weer op de pier gestaan, dit keer voor de bocht. 50 piertjes mee en van 13:00 tot 16:00 een 35 scharren binnen gedraaid. 


Een tripletje schar.


Ed met drie scharren.

Er waren er een 20 aan de maat. Mijn buurman ving nog een mooi exemplaar van een zeedonderpad en een gulletje tussen de stenen. 

Een zeedonderpad.

Een gulletje.

Ook in het donker werd er goed door gevangen.


Robert met twee scharren.


En Harry met drie stuks.

Het beste tij was rond het lage water. vier uurtjes voor het laag tot twee uur er na.


Mooie schar.

Van de Noordpier is er bericht van iets meer gul, en ook van veel schar.

Groetjes, 
Hans Hendriks  

Overige vangsten  

Beste Total Fishing, wij zijn een dagje wezen vissen in IJmuiden. We vingen een aantal mooie botten op zeepieren en zagers.

's Avonds  hing er een vreemde vis aan de haak, wij denken een kwabaal.

Is dat mogelijk want ik heb gelezen dat die alleen in zoet water worden gevangen. Groeten, Rudolf en Marten de Gunst. (Red: dit is een meun. Vermoedelijk een driedradige, tel de tastdraden bij z'n bek

Beste Total Fishing, vrijdagmiddag met de kajak achter de snoekbaars aan. Een taaie middag was het, met de eerste 3,5 uur slechts wat flauwe staartbijters.  Maar toen de schemer begon kreeg ik een harde dreun op de roze 14 centimeter vorkstaartige shad die aan mijn dropshothengel hing. Een dikke en sterke vis kwam even poseren. Daarna nog een losser. Heerlijk middagje genoten. Vriendelijke groet, Gijs Schalij.


Visdiefje op jacht. (Piet Driessen)

Het was niet veel dit weekend. Met Luus zaterdag twee snoekjes gevangen. Gisteren wilde het slepend al helemaal niet...

...Gelukkig in een diep gat nog twee vissen kunnen verschalken. Temeer daar de mannen wilden leren verticalen. Het was koud! Met vriendelijke groet, Johan.


De rietkantjes uitwerpen. (Piet Driessen)

Ik had nog een uurtje over na het werk...

 ...Een nieuw slootje "ontdekt"...

...en twee helemaal gave snoekjes gevangen. Groet, Vincent.

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Hengelsport Westland bokaal
Willem Moorman -
image description
Freestyle Groningen
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars 357
Willem Moorman -