image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 3 oktober 2017

Actuele vangstberichten tot dinsdag 3 oktober 2017  

De hoogtijdagen van het naseizoen voor zout en zoet water komen er aan, nu maar hopen dat het weer een beetje meewerkt. Want zolang de boel niet wegwaait of overstroomt is er van alles te vangen. 


Wintervoorraad aanleggen (foto Piet Driessen)  

Vangsten IJmuiden  

Door Hans Hendriks  

Op de pier worden geregeld mooie maatse gulletjes gevangen aan de buitenkant. Heb ook berichten van wijting tot 30 centimeter. Maar de foto’s ontbreken.

Wel ben ik even wezen zeebaarzen.

Het water aan buitenkant was bruin en aan de binnenkant ving ik kleine zeebaars op de plug en lepel. Er zat geen maatse tussen.

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van het nieuwe competitieseizoen van de IJZZV aan het Noordzeekanaal in Velsen Zuid.

Vanaf het begin was duidelijk dat er wel een visje te vangen was. Bij de eerste draai zag ik hier en daar diverse vissen boven komen. 

Wel allemaal erg klein. Later hoor en zie ik paling vangen. Snel meten en weer terug net als alle gevangen vis. Oeps geen foto gemaakt. 

Halverwege hoor ik dat het B vak veel beter vangt dan het A vak waar ik sta.

Het A vak weet ik te winnen met 30 visjes en de grootte winnaar was Bas Hollander in vak B met 50 vissen. 

In totaal werden er ruim 500 visjes gevangen met een lengte van 100 meter. 

Hendrik had de grootste vis paling van 78 centimeter. En er zijn 10 soorten vis gevangen.

Groetjes,
Hans Hendriks  

Zoet  


Mooie aanbeten en mooie vangsten, met oktober voor de deur.


Pronken met andermans veren, want deze vis sprong spontaan terug toen de gast die deze vis ving wilde poseren.


Boven alle twijfel verheven. Gr. Visgids Johan


Daarvoor komen mensen terug naar Nederland. Iets dat we ons best bewust mogen zijn.


Meerdere van dit soort vissen in de boot, maakt dat we een geslaagde dag hadden.


Zo vlak voor de winter uit het ei kruipen, lijkt een echte uitdaging.


In Engeland wordt gewogen en dus doen ze dat hier ook. Een gewichtige baars in dit geval (48centimeter).


Wat je allemaal niet tegenkomt. Piet Driessen


Blijven prachtvissen. Piet Driessen

Beste Total Fishing, dat ik deze dame even mocht vasthouden… 

…en hier nog een keer. The Pappie weer tevreden.  

Buitenland  


Flip was vorige week met zijn twee zonen Ivar en Veron in Ierland voor een snoekvisvakantie. Ze visten daar met visgids Ferdinand Heijerman op Lough Derg. De eerste dag was het meteen raak met veel aanbeten, flink wat snoeken waaronder 3 grote snoeken. Deze meterplus snoek was voor Flip op de Spro BBZ swimbait.
 

Daarna was het de beurt aan Ivar met deze sterke metersnoek.
 

De volgende grote vis vergrijpt zich aan de zwarte Bossel van Veron.
 

Na een paar acrobatische springen en een paar krachtige runs kan Veron met deze vis op de foto. Je kunt informatie over de snoekvismogelijkheden bij Ferdinand lezen op www.pike-ireland.net  

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -
image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -