image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 22 augustus

Actuele vangstberichten tot dinsdag 22 augustus 2017  

De vakantieperiode loopt ten einde en de vangstfoto's beginnen weer binnen te komen bij de redactie. Het is eigenlijk best een mooie zomer, kunnen we concluderen. 


Een 'collega visser' boven het water. Met vriendelijke groet, Raymon Louvet.

Vangst IJmuiden

Even wat vakantieplaatjes 

Door Hans Hendriks  

Met de groepsreis van P&S Visreizen ben ik naar Oksfjord (Noorwegen) geweest, ik was nog nooit zo hoog in Noorwegen geweest en ging er heen met de doelstelling mooie heilbot en mooie gul te vangen. Dit is zeker gelukt. Met mijn maten Ronald en Ard, en huisgenoten Marcel, Wilem en Harry die al eerder waren geweest, is dit een geslaagde week geworden.

De koolvis was riant aanwezig en was mooi aas voor de heilbot, zeewolf en lom. Ook vingen we kleine roodbaars. Ik kan plezier niet opschrijven maar wat een feest om daar te kunnen vissen. Laat de foto’s maar spreken.

Een steiger vol.

Onze boten.

Ard met heilbot.

Harry met een heilbotje.

Hans met heilbot.

Marcel met heilbot.

Ronald met roodbaars.


Harry met een gul.


Hans met een gul.

Hans met een lom.

Willem met een heilbot. 

Groetjes Hans Hendriks

Buitenland  

Beste Total Fishing, tijdens vakantie in de Ardennen met een aantal vrienden konden we het niet laten om de hengel uit te werpen...

...Binnen een uur vier forellen en drie baarsjes. Ze waren klein maar het was zeker leuke visserij met licht materiaal...

...Allemaal gevangen op een blinkertje! Met vriendelijke groet, Nick van der Ende.

Zout  

Beste Total Fishing, diverse mooie zeebaarzen gevangen rondom de pieren van Wijk aan zee en IJmuiden. Deze dame van 70+ was de mooiste vis van de dag: snel een paar foto’s en teruggezet in haar element. Groet Danny & Marco 

Beste Total Fishers, een nieuwe video uit op mijn youtubekanaal. In deze aflevering gaan we...

....op zeebaars vissen met klein kunstaas aan de Oosterschelde. De pluggen waar mee gevangen wordt zijn: Spro Ikiru Minicrank Shirasu & Megabass FX9 Hot shad. 

Vriendelijke groet, Gijs Schalij.

Beste redactie, ik ben wezen vissen bij de pont in Rozenburg aan de Nieuwe Waterweg en ving daar een zeebaars van 42 centimeter en diverse tongen...

...Mijn aas was zagers. Tong ving ik met een lichte hengel niet ver van de kant...

...Daarnaast ving ik een zwartbekgrondel van 17 centimeter. Je hoeft niet ver in te werpen voor tong. Ik ving ze overdag. Met vriendelijk groet, Peter van der Sluis.

Zoet  

Beste Total Fishing, afgelopen vrijdag 21 juli 2017 ben ik (mijn eerste keer gericht) op roofblei gaan vissen aan de Waal. Het was een prachtige avond...

...Hier heb ik weer een filmpje van gemaakt en op mijn youtube kanaal gezet. Veel plezier met kijken!..
 

Met vriendelijke groet, Gijs Schalij.

Bij deze mijn gevangen roofblei in een Waalhaven op een Westin shad. Gevist op snoekbaars, bij het uiteindelijk naar boven draaien van de shad greep deze prachtige roofblei van 86 centimeter de shad net onder wateroppervlakte. De foto is een selfie, er was niemand in de buurt. Groetjes, Leon van Asten.

Voor het eerst in je leven een roofblei vangen, blijft een memorabel moment.FGJ

Een gevarieerde double hookup; nog specialer.FGJ

De twee broers trekken samen op.FGJ

Gelukkig kunnen we variëren als andere soorten met vakantie zijn.FGJ

Dergelijke double hookups blijven bijzonder.FGJ

Welliswaar vals gehaakt, maar wel een dril van jewelste.FGJ

Nummer 1 is weer binnen.

Het is er helaas bij 1 gebleven. Maurice heeft er 1 verspeeld die zich vast zwom in het wier. Groeten, Maurice en Roel.

De een na de andere op de dropshot, maar dat maakt het spelletje...

...Ook dit slag baarsjes zijn prachtig, Sjak Kroet.

Voor vele mensen is dit vrijwel niet te geloven, een baars van 45 centimeter.FGJ

Jonge buizerd neemt ons bedachtzaam waar.FGJ

Met vriendelijke groet, Folkert van Dongera

In twee dagen kwamen er toch behoorlijk wat snoekbaarzen in de boot, overigens veel kleine.FGJ

Fijne snoekbaarzen...

...uit de rivier.

Voor ’t eerst na de zomervakantie weer ‘ns samen met Pie op pad. Onze stek was echter volledig bezet. Pie opperde als alternatief Sleeuwijk, ik weet amper waar ’t ligt maar alla, we gaan ervoor. Het blijkt aan de Merwede te liggen tegenover Gorinchem en het was een stukje lopen tussen de koeien door naar ’n strekdammetje. Stromen als een dolle en ondanks verre of dichtbije worpen zaten de lijnen al snel in elkaar verweven en verspeelden we onderlijnen, lood en aasvisjes.

Ik zag ’t eigenlijk niet zo zitten.., omdat er zo nu en dan ’n flinke plons was dacht ik aan winde of roofblei…., dan gaan we dat maar even doen. M’n meest versleten Asp spinnertje eraan en smijten maar. Zonder effect….. Aan de binnenkant van het strekdammetje was ’n soort minibaaitje waar het soms rustig was en als er een schip langs was geweest enorm tekeerging van links naar rechts. Ik had wat klein spul zien springen en heb toen daar ook maar ’n keertje gegooid, misschien vang ik wel ’n baarsje. Wel even uitkijken voor ’n dobberende tak tijdens het indraaien. En verrek hoor, tijdens de eerste worp toch die tak gehaakt. En je raadt het al….., waaaaah geen tak maar vis, en best fors...

...En jawel, een snoekbaars van tegen de 60 (oké, hij was 57 centimeter). M’n eerste snoekbaars ooit aan kunstaas! Dus meteen alles wat op de rivier lag in het baaitje gelegd, Pie wist twee snoekbaarzen te strikken en ik heb er 1 in de schemering nog af laten schieten (grote was dat, ik kon amper draaien). Een vis gevangen, maar zo’n superavond gehad! Groeten, Pie en Jacques.

Toch best wel eng, zo'n vis vasthouden. Weer een ervaring rijker.FGJ

Toch nog leuke formaten ook en nog leuke aantallen ook.FGJ

Weer samen met papa een grote snoek gevangen. 92 centimeter. Iets te zwaar voor ’t meisje om met kieuwgreep te pakken. Dat durft ze ook gerust. Weer een mooie visdag samen met mijn dochter. Met vriendelijke groet, Dennis en Dilayla.

Hoi Total Fishing, hier weer met een snoek uit België...

...De prerigged shad was de topper van de dag ... hell yeah Berkley rules. Groetjes Jozef Verstraelen.

De winnaars van de 'Vis van de Week' zijn geworden: Danny en Marco met hun zeebaars. Gefelicteerd!


Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -
image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -