Actuele vangstberichten tot dinsdag 2 juli 2013

... tot dinsdag 2 juli 2013

Zuid Nederland is al aan de zomervakantie begonnen en het noorden sluit zich er eind volgende week bij aan, dus met het aankomende zomerweer zal het druk zijn en aan op het water.


De bever hield het voor gezien. Foto Piet Driessen.

Hallo vrienden, vriendinnen.

Na 1 ½ week weer terug op vaderlandse bodem en wat een fantastische tijd heb ik gehad!

Eerst een topweek in Noorwegen gevist en direct met de Nationale selectie doorgereisd naar Weymouth in Engeland voor de interland tegen Belgie en gastland Engeland, prachtige strijd met een super gemotiveerde selectie die maar nipt de eerste plaats miste, meer hierover op www.sportvisserijnederland.nl  hieronder wat korte zeevangst berichten, volgende week weer wat uitgebreider


Wie is er het lelijkst!


Vlissingen tot Westkapelle redelijke vangsten, de zeebaars begint nu wat door te komen, voor de rest wat scharretjes en bot, 7 golfjes bij Domburg redelijk, bot en soms mooie zeebaars, in de avond al wat tong, Banjaard redelijk, topstek voor gladde haai. Vangstberichten vanuit Ouddorp bij de vuurtoren, da,s lang gelden, bot en zeebaars, Europoortgebied redelijk, Beerkanaal schar ver  weg, diepe havens steenbolkjes en gulletjes, langs de kanten van de havens begint de zeebaars eindelijk te “lopen”


ER zijn mindere dagen!, Willem van Kempen met zijn P.R. Heilbot in het Hoge Noorden van Noorwegen!

Pier Hoek van Holland redelijk zeebaars en makreel, diepe deel voor de Pier bij het Haring en Vispaleis leuke vangsten van schar, paling loopt ook aardig inde Waterweg, tong nog niet je van het, wel veel kleine botjes en zeebaarsjes op de ondiepe stukken.


Genieten!!!!!!

Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduin leuke visserij op bot en zeebaars, Pieren Scheveningen en Wijk aan Zee leuke visserij op schar, gul en tong, ook hier de makreel al present.

Bootvisserij:
Uitstekende visserij op de Noordzee, zowel de wrak alsmede de geankerde visserij, schar, tong, schol, zeebaars gul, en makreel , alles is er op dit ogenblijk dus pak je kans en ga erop uit!
Oosterschelde redelijk, reken op tong, zeebaars en schol, bot op de ondiepere stukken, Grevelingen matigjes, nog steeds de haring als speerpunt.

Tot volgende week!

Arthur



De nacht temperaturen zijn nog behoorlijk laag!

En daarom veel water rond de 18 graden maar dat is voor de snoekbaarzen ook nog een mooie temperatuur om keihard toe te slaan.

Snoek, snoekbaars en baars - de laatste week gelijkwaardig, redelijke vangsten, maar nu ook weer de ochtend of late middag uren die de meeste activiteit bracht. Opvallend veel roofvissen op klein kunstaas en dan bedoel ik diverse meldingen van meter+ snoeken op aas onder de 6 cm, dus hou dat wel even in gedachten.


Rammelaars doen het goed op de snoekbaars.

Kleuren niet veel over te vertellen daar dit weer heel divers was, wel troebel water duidelijk geel en oranje in het voordeel bij de vangsten.


Met oppervlakte kunstaas, gewoon top.

Roofblei - ook weer wat aan het wakker aan het worden, komen weer diverse meldingen binnen en ook nog vaak diverse 70+ vissen. Nu nog op diverse dieptes in de waterlagen maar oppervlakte kunstaas is natuurlijk spektakel verzekerd. Hier blijft altijd de wet heel veel met snelheid wisselen en het mag echt wel hard gaan hoor.


Vroeg op voor goede vangsten en veel dieren te zien.

Winde nog heel passief bijna geen meldingen en dit ook afgelopen week met de meerval enkele dagen heel moeizaam op de grote rover. Het weer lijkt redelijk stabiel te worden en watertemperatuur zal zeker gaan stijgen en dan ook veel meer activiteit bij winde en baars brengen. Blijf lekker gaan en geniet van natuur en visserij, veel succes,  Piet.


Weer veel witvis langs de oever voor de reigers.

Blijf lekker gaan en geniet van natuur en visserij, veel succes,Piet.

Zeebaars vangsten trekken aan.

Ondanks het verontrustende bericht op o.a.  RTL tv dat het erg slecht is gesteld met zowel de kabeljauw als zeebaars populaties in onze Noordzee toch weer een klein lichtpuntje. We hebben zowaar eindelijk weer eens een aantal mooie zeebaarzen weten te vangen.


Zowel aan de plug als shad!

Samen met vismaat Willem vertrokken we afgelopen zondagochtend richting blokkendam,waar we zowel aan de plug als shad een aantal mooie zeebaarzen wisten te verleiden.


In topconditie!

Verreweg de meeste zeebaarzen waren in een topconditie dus snoeiharde aanbeten en sport in optima forma!  Beste plug was zondag de X-Rap (XRD10 HS)


De X-Rap  XRD 10 HS scoorde goed afgelopen zondag.



Tijdens de zeebaarscursus van afgelopen zaterdag wist Peter na een lekkere lunch en een drankje de grootste zeebaars van de dag te vangen. Deze mooie gezonde stekel was ruim 60 cm. lang


Jong geleerd .....toch!


De afgelopen 2 weken ben ik met 2 vismaten naar Bolungarvik in IJsland geweest....


...We hebben veel kabeljauw gevangen tussen de 10 en 20 kg en als bonus een prachtige  zeeduivel van 13 kilo....


...We hebben voornamelijk gevist met...


...savage gear cutbait’'s, big bob’s en met levende koolvis. Gr. Ray.


Free bird? Foto Jan Althof


Een mooie zware Artic char op de goudkop Fazant tail bevist met een G-Loomis NRX aftma 4 9foot. Met vriendelijke groet, Semih Egemen G-Loomis Pro Staff Holland.


Hier ruik je gewoon de vis. Foto Jan Althof.


Een paar op rij maakte Reinier weer blij...


....Gefopt! Visgids Johan.


Beste Total Fishing, zondag was een hele mooie dag! Niet alleen het weer werkte mee maar ook de vangst was geweldig. In het heerlijke ochtend zonnetje werden er meerdere mooie vissen geland.


...Na de smaak te pakken te hebben besloten om vanavond ook nog even naar de lek te gaan. Maar dit was niet te vergelijken met de vangst van zondag, alle moeite gedaan voor 2 visjes.

Maar uiteindelijk in het schemer nog die aanbeet waar we het voor doen. Marco wist zijn PR roofblei op 75 cm te zetten. Groetjes, Hennie Smits


Deze week gaan baarzen en een mooie bijvangst gedaan, een mooie roofblei van 74 cm gevangen op de cranky-m van River2Sea. Groeten Hoeben Marc.


De Meerkikker. Foto Jan Althof.


Dat de jeugd echt de toekomst heeft bewijst hier Milan Wijhe met een mooie baars, die hij na instructies vakkundig voor de camera showt. Hij ving deze dag maar liefst 5 snoeken en een baars.  Met vriendelijke groeten Pim Busker (dutchfishingadventures.com)


Beauty van een baars op een klein shadje! Groeten,  Alex Drapers.


Hallo Total Fishing lezers, de stekelridders van de magische grens. Grt Mario van Engsbergen.


Beste TF tijdens het weekend van 22 / 23 Juni zijn we weer met onze kajaks op pad gegaan. Met een fraaie baars. Gr. Daniël van der Post.


Ouderwets een dagje knallen...!! Lees het nieuwe verslag op het Blog van www.deVisboot.nl


De komende maanden is het de toptijd om met klein kunstaas te "vlammen" op baars, winde en roofblei. Deze mooie baars kon een Spro Ikiru poppertje niet met rust laten. Leuk kunstaasje trouwens! Het werpt als een speer en plopt als de beste. Klein van gestalte maar groot in vangkracht! groeten van Wilfred van Nunen.


Vroeg in de morgen een Vos betrapt na het stelen en doden van twee Fazantenkuikens. Foto Jan Althof.


Werpend naar het ondiepe wordt je soms getrakteerd op knetterharde attacks van superagressieve snoekbaarzen. Deze zag wel wat in de nieuwe "triple baby devil"; letterlijk en figuurlijk de jongste telg uit de "duivelse" Spro/HS-familie. Heerlijke visserij op de lichtere spinhengel! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste TF tijdens het weekend van 22 / 23 Juni zijn we weer met onze kajaks op pad gegaan....


...Helaas liet  vriend snoek verstek gaan,maar vingen we wel aantal mooie snoekbaarzen tot een lengte van 83 cm met als bonus een fraaie baars. Gr. Daniël van der Post.


Mega Fish medewerker Stefan met een hele mooie snoekbaars gevangen aan de One Up Shad.


Hallo TF, Deze snoekbaars was één van de eerste van het nieuwe seizoen. De snoek van Marjan was de mooiste vangst van afgelopen zaterdag. Groeten,Robert www.visgidsgroningen.nl


Veenwortel. Foto Jan Althof.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag op stap geweest met Marcel en zijn zoon Milan Wijhe. Het was de bedoeling van Marcel dat zijn zoon een snoek zou vangen. En ja hoor missie volbracht!  Met 5 vissen een topdag gehad! Met vriendelijke groeten Pim Busker (dutchfishingadventures)


Hallo TF,Deze snoek van Marjan was de mooiste vangst van afgelopen zaterdag. Groeten,Robert www.visgidsgroningen.nl


Na een zeer moeizame start op een van de randmeren afgelopen woensdag samen met Jack Goverde, werden onze inspanningen toch nog beloond. Helaas was de vis niet aanwezig tussen de planten. Op de foto o.a. een mooi exemplaar die een diep getrolde shad boven aan de rand van een vaargeul niet kon weerstaan...


...snoeken gedurende de zomermaanden is op welk water dan ook zeker niet eenvoudig! Dit soort vissen maken je dag. Vooral diep gevist kunstaas rond de koelere waterlagen kan soms voor goede resultaten zorgen.


Zeker als je er dan een aantal weet te vangen mag je echt gelukkig prijzen! Groeten Pim Busker en Jack Goverde. ( Dutch fishing adventures)


Twee keer een nieuw pr in Zweden met een...


...snoek van 97 en 110cm gevangen bij www.hedesundacamping.se


Na enkele volgers en missers ging deze dikke vis vol voor onze jerk. Dank aan mijn vismaatje “ de Witte” voor deze toffe visdag en zijn stuurmans kunsten. Ik ken maar weinig mensen die dit zo beheersen! Gr. Danny Dillen.


Zaterdag avond relaxed de avond in gevist, met als kers op de bekende taart deze 120 cm. beauty op winter formaat en dat midden in de "zomer"!! Gr. Roel  Orsel

Deze keer de nominaties voor de kabeljauw van Ray, de artic char van Semih en de snoeken van Danny en Roel. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -