image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 11 juni

 ... tot dinsdag 11 juni

Ondanks het koude weer van het voorjaar komen de zeebaars vangsten toch langzaam op gang, terwijl het zoete toch een moeilijke start kende. Met het drukke jonge leven langs de waterkant blijft het toch genieten.


We worden nauwlettend in de gaten gehouden door alerte ouders.Visgids Johan


Ierland blijft toch trekken


Kijken of we in dit meertje een paar wilde forellen kunnen vangen. Aan de vliegenhengel.


Maar wat heb ik daar in het begin staan klungelen. Sowiezo hing er om de haverklap een vlieg in de struiken of bleef ergens haken achter het gras. Maar het resultaat mocht er zijn.


Deze beauty van een zeebaars kon de verleiding niet weerstaan van de Delalande NEO Shad 11cm 7gr. (color: White) hij tikte net de 45cm aan, gevangen bij afgaand water 1,5 uur voor laag.


In dat zelfde 1/2 uur melde zich de 2de aan ook weer een veertiger op de Delalande NEO Shad, ze zijn beresterk en top fit!


Bij mooi weer en als de zon lekker hoog aan de hemel staat dan is deze plug van DUO echt een topper, je hoeft er hem alleen maar binnen te draaien!!! Eventueel variëren met de inhaalsnelheid en 'THAT’S ALL’  Hij werd gevangen op de Realis Jerkbait 120SP (color: Prism Smelt) en was een mooie 45cm.


Heerlijke stroming op de achtergrond en ja dan kan het haast niet missen of mister zeebaars zal zich een keer gaan aanbieden zoals hier het geval was.


Het afgaande water zorgde voor een supermooi "stroompie" en na een stukje theorie werd meteen overgeschakeld op de praktijk.


Het duurde ruim een uur voordat de eerste hengel in een angstige curve werd getrokken.


Een baars aan een 18 grams geel/witte GUTSBAITUV shad. Een shad die het woensdag overigens zeer goed deed. Binnen een tijdsbestek van pakweg 2 uur diende de ene na de andere aanbeet zich aan.


Met de staart netjes recht, haalt deze de 51 cm wel!


Het is niet alle dagen zonnig, maar zo'n vis maakt het wel zonniger


Een mooie start van het seizoen toch!


Altijd weer welkom zo'n forse snoekbaars. Zo is het palet roofvissen weer compleet. Visgids Johan


Op het meer Lough Derg in Ierland zijn de laatste tijd wet schitterende snoeken gevangen. Visgids Ferdinand Heijerman en zijn gasten vingen zowel trollend met pluggen langs de taluds als werpend met jerkbaits, swimbaits en rubber baits boven plantenbedden. Dit is de eerste grote vis van de dag voor Matteo.Een minuut of 20 later meldt zich nog een supersterke snoek die Matteo alle hoeken van de boot laat zien.


Matteo met een zware dame op de foto.Ook Mike was in zijn nopjes met een Ierse meterplus vis. Meer informatie over de snoekvismogelijkheden op dit grote meer in Ierland staat op www.pike-ireland.net   

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 10 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars 406
Willem Moorman -
image description
Struinen met Jaimy : Deel 3
Willem Moorman -