image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 oktober

Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 oktober 2017  

De harde wind afgelopen week heeft vele vistripjes verstoord, dan wel gecompliceerd gemaakt. Maar er zijn altijd wel beschutte plekjes of andere manieren te vinden om een visje te vangen.   


Visser in de lucht. (Piet Driessen)

Vangsten IJmuiden  

Door Hans Hendriks

Door de harde wind ben ik weinig op de pier geweest.

Gisteren -9 oktober- ben ik  nog wel even voor een zeebaars naar de Zuidpier geweest maar, maar helaas geen aanbeet gehad. 

Ook heb ik nog even met zagers gevist maar ving steenbolk en gulletjes.

Die gulletjes zag ik met regelmaat ook om me heen, tot 45 centimeter.

Zondag op het strand van Noordwijk een wedstrijd met HSV De Sportvisser mee gevist. Zeer lastige visserij door de enorme hoeveelheid apehaar en andere rommel. 

Bij een verre worp na vijf minuten een kruiwagen vol. Maar onder de kant viel het mee en wist ik er toch nog vier visjes uit te halen. Wat 92 centimeter bij elkaar was.

Winnaar vak A werd Frans Ras met 220 centimeter, vak B Marko v Kina 157 centimeter winnaar vaK C werd Dennis Ooijendijk 168 centimeter.

Alles was bij de sportvisser weer top geregeld en erg gezellig...Volgende week NK Kust Domburg en de snertwedstrijd van HSV De Snoek op Groote-Keten.

Groetjes, 
Hans Hendriks

Overige vangstberichten

Beste Total Fishing, afgelopen weken ben veel op en aan het water geweest. En de vangsten zijn best goed te noemen...

...Mooie kant- en kajaksessie gehad met als grootste een zeebaars van 51 centimeter...

...Ook het zoete bracht de nodige baarzen, roofbleien, snoekbaarzen, een winde en een klein snoekje gevangen...

...Wat weer een paar mooie plaatjes opleverde. Vriendelijke groet, Gijs Schalij.


De bever heeft zijn werk weer gedaan. (Piet Driessen)

Deze vis maakte heel veel goed gelet op de magere resultaten.

Deze staart heeft de rivierbodem al aardig aangeveegd zo te zien.

Daarvoor komen vele vissers naar onze wateren.

Zwaar bevochten baars, die ons van de nul af moest halen.

Droog weer en mooie vis is een extra tractatie in oktober.

Ondanks een kruising met de lijn van een andere visser, kwam alles in orde. Groet Visgids Johan

Nu nog veel paddenstoelen. (Piet Driessen)

Beste redactie, er stond weer een ouderwetse polderdag op de planning. Helaas stonden de gemalen na de hevige regenval aan en waren de sloten veranderd in een modderstroom. Toen dus maar uitgeweken naar een woonwijk waar ik nog twee mooie snoeken mocht vangen...

...De kleinste snoek was 43 centimeter, maar erg mooi getekend. Deze kon de Big S niet weerstaan en dook er vlak voor de kant vol bovenop. De tweede snoek van de dag was 63 centimeter en is gevangen op een Pike Fighter. Het volledige verslag kan je teruglezen op mijn blog. Met vriendelijke groet, Jean-Pierre Duijst.

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -
image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -