image description

24/7 Non stop Noorwegen Liveblog

24/7 Non stop Noorwegen Liveblog

BLOG PLAATJE

Aanstaande donderdag (22-07) vertrekken we naar Noord-Noorwegen, om precies te zijn  naar het plaatsje Kastneshamn, gelegen aan de Dyrøy Sundet, net boven de Lofoten. We is in dit geval: Arnout Terlouw, Hans Sibbel (Lebbis), Juul Steyn, Roelant Snijder en Stef Jansens. Het wordt een zeevistrip  om van te smullen en het mooie is; jullie kunnen meegenieten in de liveblog die de mannen dagelijks gaan bijhouden! 


Wat een waanzin! Een groot koolvisfeest!

TERUGBLIK
Een kleine terugblik. Het is juni 2015 als Arnout Terlouw, Hans Sibbel (Lebbis) en Juul Steyn naar het eiland Senja in Noord-Noorwegen afreizen. Tijdenlang werd er naar deze reis toegeleefd. Aangekomen in Noorwegen staat er nog maar één ding op het programma: heilbotten!

Helaas gooit Moeder Natuur roet in het eten, dankzij de harde wind is het voor de mannen onmogelijk om naar open zee te gaan en echt aantrekkelijke heilbotstekken te bezoeken. Dus zoeken ze noodgedwongen hun heil binnen het fjord waar zij bivakkeren.

De mannen konden niet ver de zee op...

De mannen konden niet ver de zee op, maar of dat erg was?

In hoog tempo dreunen dit soort koolvissen op de shads!

In hoog tempo dreunen dit soort koolvissen op de shads!

Maar ook meterplus kabeljauwen, genieten!

Maar ook meterplus kabeljauwen, genieten!

Genieten
In dat Fjord varen ze op een gegeven moment over een stuk waar het volgens de dieptekaart 100+ meter zou moeten zijn, de dieptemeter geeft echter anders aan… Die komt niet verder dan een schamele drie meter.

De koolvissen liggen hier opgestapeld en Juul, Hans en Arnout genieten met volle teugen! Niet alleen van koolvissen overigens, ook meterplus kabeljauwen lopen er zo af en toe tussendoor. En dat alles aan licht spinmateriaal, hoe gaaf wil je het hebben?

Snoeiharde en verslavende dreunen!

Snoeiharde en verslavende dreunen!

LIVEBLOG- Tijdens die week stroomt het Noorse zeewater nauwelijks, alleen tijdens de allerlaatste dag valt er iets van stroming te bespeuren. Tijdens die dag ook de enige actie van heilbot. Daar zit ruimte voor verbetering.

Die koolvis is natuurlijk al briljant om te vangen, maar...

Die koolvis is natuurlijk al briljant om te vangen, maar…

Voor de aankomende trip zijn de dieptekaarten van het water rondom Kastneshamn dan ook grondig geïnspecteerd en potentiële heilbotstekken zijn aangekruist. Of die heilbotten mee gaan werken? We hopen van wel natuurlijk!

Heilbot is misschien nog wel een tandje bruter!

...Heilbot is misschien nog wel een tandje bruter!

De omstandigheden zijn er in elk geval ideaal voor. We vertrekken een dag na de langste dag van het jaar. Dat betekent dat het niet donker wordt en we in theorie dus non-stop, 24/7 kunnen vissen!

Nu nog hopen dat het weer en de stroming mee willen werken en dan kan het bijna niet misgaan… Toch? Vanaf aanstaande donderdag 22-07 verschijnt er dagelijks een liveblog uit het Noorse, stay tuned!

Mede mogelijk gemaakt door:
https://www.visitnorway.nl/info/over-innovation-norway/
http://www.dintur.no/

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Beet-Rovers Januari 2019
rudy.van.duijnhoven -
image description
Catfish Camp Caspe (1) Pelletvisserij
Marc Borst -
image description
Vooruitblik beet-rovers februari
Marc Borst -