17 september a.s. 8e editie Opruimdag

.

17 september a.s. 8e editie “Opruimdag”

Zoals U ziet gaan we de 8 e editie van de Opruimdag houden. Wij zeevissers gaan weer onze geliefde oevers opschonen en wel op de Rozenburgse-Landtong. Elk jaar blijkt maar weer dat het toch noodzakelijk is dat wij met mekaar toch weer een signaal afgeven om je visplek schoon achter te laten.

Het zijn heus niet alleen maar de vissers, ook de dagjesrecreanten kunnen er wat van, kijk maar op alle parkeerplekken langs de wegen. Wij gaan al het drijfvuil, plastic en andere rommel verzamelen in vuilniszakken welke vol worden opgehaald en op de vuilstort  worden gebracht in de gemeente Rozenburg. Vorig jaar leverde onze opraapactie 5 kuub vuil op. Iedere zeevisser is welkom, de meeste deelnemers zijn zelfs lid van zeevisvereniging,  alhoewel niet elk bestuur/commissie onze opruimdag niet meer ondersteunt, onbegrijpelijk maar helaas waar.



Na afloop van de Opruimactie wordt er een gezellige vismeeting gehouden op een nader met mekaar te bepalen plek. Wij worden gelukkig gesponsord door zeer trouwe sponsors die ons steunen met visspulletjes en euro’s/ kaarten, waarvoor wij ze zeer bedanken voor het vertrouwen. Iedere deelnemer krijgt na afloop een gevulde goody-bag, welke gevuld zal zijn met visspulletjes, voor iedereen gelijk. Enige eis om in aanmerking te komen voor de gewilde goody-bag is helpen met opruimen. Op onze verzamelplek worden groepjes gevormd die een plek krijgen toegewezen welke zij vanaf twee richtingen naar mekaar toe opruimen.

Dagindeling (onder voorbbehoud): 

     
  • Verzamelen: Rest.Veerheuvel Rozenburgse veerstoep  vanaf 09.30 - 10.30 uur.
  •  
  • Opruiming oevers: 10.30 - 12.30 uur.
  •  
  • Terug Veerheuvel: 12.30 - 14.00 uur (wat eten/drinken voor eigen rekening)
  •  
  • Vissen: vanaf 14.30 - 17.30 uur, Hgw #  17,45  [waterweg]
  •  
  • Uitreiking Goody Bags terug in Veerheuvel: 18.00 uur

Ons streven is  dat in toekomst ieder zijn of haar vuil meeneemt naar huis zodat de natuur mooi achterblijft voor iedereen.

Sponsoren tot nu toe voor de 8ste Opruimdag zijn:  Eagle Hengelsport , E.M.O. , ertsoverslag, Zeehengelsport, Versteeg Hydraulic B.V., Total Fishing, Zeehaven Politie, Havenbedrijf Rotterdam, Van Zetten Hengelsport, Hengelhuis Maassluis, Deelgem Rozenburg, Avicentra Oostvoorne, Argos Oliën B.V.                

Graag aanmelden voor 15 september bij  vrijheidkhubb@hetnet.nl  of  opruimdag@hetnet.nl