10e Snoekinstructiedag voor de jeugd

Persbericht SNB – regioafdeling Noord-Holland

10e Snoekinstructiedag voor de jeugd

Gezien het grote succes van de voorgaande jaren, organiseert de regioafdeling Noord-Holland van de SNB in 2011 alweer voor de 10e keer een snoekinstructiedag voor jeugdvissers van 10 tot 18 jaar. Deze 10e instructiedag houden we in samenwerking met H.s.v. “Willem Barendsz” op zaterdag 1 oktober 2011 in Café De Welkomst, Onderdijk 117, 1693 CC Onderdijk, tel 0228- 581298 en we beginnen om 09.00 uur.


Alweer de 10de jeugdinstructiedag!

Ook dit jaar is er weer heel veel informatie over de juiste hengels, molens, lijnen en natuurlijk de vele soorten kunstaas. Jan Eggers en andere bekende SNB-leden vertellen en laten zien hoe je met de meeste kans op succes met kunstaas op snoek kunt vissen en er worden ook videofilms en dia’s over het vissen op snoek vertoond. Daarna maken we de hengels en molens van de deelnemers in orde en klopt er helemaal niets van, dan kan men een spinhengel lenen, maar komen er dan brokken, dan moet men die betalen.


Informatie over het vissen onder andere door het bekijken van dia’s en videofilms.

Om ca. 12 uur krijgen de deelnemers een broodje of bord patat en frisdrank zodat ze goed gevoed later die middag hopelijk een grote snoek op het droge kunnen halen. In kleine groepjes gaat men onder begeleiding van een lokale SNB-gids naar diverse stekken om het geleerde in de praktijk te brengen. Om 16.30 uur is het vissen met kunstaas afgelopen en gaan de deelnemers terug naar ‘De Welkomst’ alwaar nog enkele prijzen beschikbaar zijn voor die jeugdvissers die de grootste en meeste snoeken en eventueel baars en snoekbaars gevangen hebben.


En natuurlijk met z’n allen op pad om zo’n dikke snoek te gaan vangen, onder begeleiding van een SNB-gids!

Deze instructiedag is voor zowel SNB-jeugdleden en niet-leden en is geheel GRATIS!! Er is voor 30 jeugdvissers plaats en jeugdvissers die zich voor het eerst aanmelden krijgen voorrang boven jeugdvissers die al 1 of 2 keer meegedaan hebben. Men kan zich opgeven bij: Joop Kragt, 0228 582675 en e-mail: kragt217@planet.nl

Dit is dus een unieke kans om niet alleen heel veel over het vissen met kunstaas op snoek te leren, maar ook wordt voorgedaan hoe je ze het beste kunt landen, onthaken en terugzetten. Om deze dag nog aantrekkelijker te maken krijgt iedere deelnemer een plastic tas met prima kunstaasjes en stalen onderlijnen van Pure Fishing die men die middag meteen kan testen in de praktijk. Sportvisserij Nederland zorgt voor actuele visbladen waar je veel over je hobby kunt lezen en leren.

Wacht dus niet langer en meld je zo spoedig mogelijk aan en je zult veel leren over het snoekvissen!