« Terug naar het overzicht

Bericht

smaakstoffen voor voorn in de winter
goedeavond,

zoals hierboven aangegeven , wilde ik graag flavours, specifiek voor de voorn in de koude wintermaanden ,
gaan uitproberen .
wie kent er ,die bewezen hebben dat ze ook daadwerkelijk werken , smaakstoffen . liefst geen melange s die men in de winkel kan vinden v.b.
toevoegingen als rotaugen, voorn , brasem enz... pakje van 200 gr voor 6 kg voer van bekende voederfabrikanten .

bij voorbaat dank
gil
gil, onbekend, 25/11/2008

Reacties

hans lamers
25-11-2008 21:52

op jou vraag wat te gebruiken kan ik jou venkel en coriander gebruiken.
Mengverhouding is 50 gram per kg droog.
Van het merk mondial is black devil een goede aanrader.

Jean-Paul
25-11-2008 22:12

Duivenmest, nog altijd nummer 1 Bij gebrek aan duivenmest had ik alleen hennep als goede tweede.
Wel verse duivenmest gebruiken (is nog altijd beter dan gedroogde). Hoe klaar te maken kan je hier en daar op internet via Google wel vinden (in de week zetten, zeven, enz). Kan ook in de vriezer bewaard worden, handig !
Jean-Paul

Pieter S
26-11-2008 9:17

Houd het simpel en eenvoudig voor je zelf.
Heb zelf geen goed gevoel over potjes, zakjes en smeerbare flavours.
Zelf gebruik ik venkel, coriander en hennep.
Venkel, coriander en hennep koop ik als zaad en maal ze zelf, heb namelijk het idee dat het dan nog sterker van geur is dan de al vermaalde zakjes.

succes

marcel
26-11-2008 21:25

Welliswaar geen geur, maar zeker een smaakstof: zout !!
In veel fabrieksvoeders zit al zout. Toch mengen we er in de winter zomaar een halve koffiekop (!!) bij. Goede ervaringen mee. Hoe het werkt, daar zijn meerdere verhalen over (vergelijk het maar met de verhalen over duivenmest)

Gewoon een keer proberen.
Succes.

Marcel.

Peter
28-11-2008 21:46

venkel met vanille in je lokvoer, gemalen hennep ca 20-25 % in je voer, maïs met scopex, tandpasta of pepermunt, maïs met vanille flavour, anijs voor kleinere voorns, bloedmeel, 10 % honingkoek in een donker voer.
Er zijn dus heel veel mogelijkheden, maar ik hou het over het algemeen op vanille, scopex en veel gemalen hennep.

Jouw reactie