« Terug naar het overzicht

Bericht

Mijn 8/00 Nanofil breekt op knopen.
Ik vis verticaal met 8/00 Nanofil, en hoe ik de knoop ook maak (ook volgens het bijgaande instructie papiertje) ik kan met wat minimale kracht toch de lijn op de knoop van de wartel breken. Wie heeft dat ook met deze dikte lijn? En heeft de oplossing. Ik vertrouw mijn lijn niet echt meer.
Pim Busker, onbekend, 15/11/2012

Reacties

niels
15-11-2012 14:08

deze lijn nooit weer kopen. heb hem ook op de molen gehad maar naar 1 visdag alles er al weer afgehaald. wat een rommel!!!!

Roy
15-11-2012 15:05

Beste Pim,
Alle merken/typen braids worden op de knopen ca de helft zwakker.Ze knappen met een lichte ruk met de handen snel af.Nanofil is nog slechter.
Ik vind Nanofil qua gladheid en werpen geweldig maar op knopen knap waardeloos.
Zeker in de diameters 10/00 en dunner.
Wat wel helpt is een zg noknot link.In dit geval(geen knopen) wordt de breek sterkte beduidend beter.Maar na een aantal drils cq gelande vissen krijg je toch weer slijtage en vermindering vd breeksterkte in de noknotverbinding
Stukje afknippen en opnieuw wikkelen.Gaat redelijk rap allemaal.
Succes.

visser
15-11-2012 15:25

Doe zoals ik,weggooien die rommel.
Heb verschillende mooie vissen verloren met die zogezegde wonderdraad.

Eric
15-11-2012 15:36

Hey Pim
Weggooien die troep, is niet mee te vissen. Moet jij eens proberen met koude vingers een fatsoenlijke knoop te maken met die lijn.
Heb zelfs bij het lijn geven tijdens het vertikalen breuk gehad.
Goeie campagne voor een bagger lijn, jammer.
thight lines

Sjoerd
15-11-2012 16:52

Zelfde ervaring,meteen vervangen.

Ruud
15-11-2012 16:54

vraag mij dan toch wel af waarom mensen als daan verbruggen en mark zitvast al hun molens vol hebben met deze lijn als het zo slecht is. ben wel eens met daan mee geweest maar die vist met niets anders en zijn maatje ook niet. tuurlijk krijg je dan weer het verhaal dat dat logisch is want ze zijn verbonden aan purefishing maar dit zijn toch serieuse mannen die echt niets aan het toeval overlaten dus als die problemen met een lijn hebben zullen ze daar echt niet mee vissen. buiten dat hebben ze meer dan genoeg keus om iets anders te gebruiken binnen het lijnen pakket van purefishing. ik zou even naar die jongens toe lopen op de beurs als ik jouw was pim wellich krijg je dan een helder verhaal.

Johan
15-11-2012 18:46

Ik test lijnen altijd even door er een gewone knoop in te leggen en dan met de blote handen kapot proberen te trekken. Lijndiktes waarmee mij dat lukt komen nooit op mijn molens. Ik trek op deze manier soms dynemalijnen stuk. Maar nu Nanofil: COMPETE TROEP als het gaat om deze simpele test. Ik trek op deze manier vrijwel elke beschikbare dikte kapot en met groot gemak. Heel raar spul dus.

Dennis
15-11-2012 18:50

Wissel aub van lijn, mijn vismaat en ik hebben een zeer slechte ervaring met deze lijn.

Pim Busker
15-11-2012 18:51

Misschien dat Daan, Erik, Marc, hier even kunnen vertellen waarom die lijn zo makkelijk breekt.Ik vis met een Fox Rage L-cast195 vertical, Daiwa Viento en dan die 8/00 Nanofil. Daar kunnen andere lezers dan ook van profiteren wat hun uitleg betreft.Het zou mooi zijn als ze hun product hier uitleggen. Wellicht vis ik te licht?

Vincent
15-11-2012 19:45

Hey Pim,

Neem een molentje mee naar Utrecht dan zet ik er een 6lb lijn voor je op die m.i. nog niet geëvenaard is!
Rond en niks trekkrachtverlies op de knopen. Sterk als een beer en werpt als speer grin

Groet,

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Peter
15-11-2012 19:54

Vissen met deze lijn is een kunst.
Ik zelf heb er geen probleem mee, en vis zelfs met 0.06
Knoop tijdens de visdag meerdere malen met deze lijn, vanwege kunstaas wissel, en nog geen vis verspeeld door breuk.
Je moet met deze lijn wel alles aanpassen, zoniet dan krijg je elke keer breuk.
Een zachte hengel, losse slip, en vooral niet te snel willen drillen!!!
Koop anders eens een rol Gamakatsu, ook een superdunne lijn en standaard knoopbaar, wel prijzig maar heel sterk, ook op de knoop.

Succes met zoeken naar de juiste lijn voor JOU manier van vissen.

Tim
15-11-2012 20:01

ik heb verschillende diktes geprobeerd, ben er niet van onder de indruk. Ik vis er niet meer mee, diverse mooie vissen mee verspeeld. Zonde van de vis en het geld voor de lijn.

Jan
15-11-2012 20:01

Beste Pim, wat voor lijn gebruikte je hiervoor? Misschien moet je die er weer opzetten. Ik zelf heb het nog niet hoor nanofil, of heet het nu nonofil. Geintje, kan je niet met de voorslagknoop de allbright knoop een stuk fluorcarbon monteren. Ben benieuwd

Smid
15-11-2012 20:25

Ik ben het met de heren eens weggooien die rommel

Marcel
15-11-2012 20:33

In het begin was ik ook heel enthousiast over deze lijn, zó mooi stil en glad bij het binnenvissen en werpen. En omdat ik altijd een not-a-knot- ijzertje gebruik, ging er zelfs bij een paar metersnoeken niks mis. Maar toen ik onlangs een keer vast hing en 'n paar kleine tikken gaf, brak me de lijn zomaar in tweeen. Dacht nog aan een niet opgemerkte beschadiging, maar bij het testen met de hand, bleek ik keer op keer de lijn gewoon tussen 2 handen kapot te kunnen trekken. Dat lukte niet toen de lijn nieuw was! Na hem omgedraaid te hebben, was ie weer als nieuw. Kortom, de lijn verliest trekkracht op den duur en dat is al vrij snel. Mijn lijn was dus na 10 à 15 keer vissen, z'n kracht al voor een groot deel kwijt.
Ik denk dat ik maar weer terug ga naar de good old gele fireline....

Luc Van Litsenborg
15-11-2012 20:34

Dag Pim,
Ik gebruik zelf nanofil 10/00. Hierop sla ik nooit kapot. Met de 08/00 had ik wel af en toe een breuk. Het spul is waardeloos als je de knoop hard toetrekt en de lijn gaat wurgen. De aanbevolen knopen zijn allemaal in dit bedje ziek (zegt veel over de “kennis” bij Pure Fishing). De meer klassieke knopen waarbij je de lijn dubbel legt en een paar keer om de hoofdlijn wikkelt en hetzij in het onderste of bovenste lus terug trekt, voldoen prima OP VOORWAARDE dat je de zaak niet hard gaat toetrekken. Gewoon de knoop netjes leggen en zachtjes toetrekken zodat alle draadjes losjes bij elkaar liggen (het stadium net voordat je een klassieke knoop gaat toetrekken). Dan en enkel dan heb je geen verlies op de knoop. Bij elke aanslag (en ik sla heel hard aan) trek je de knoop nu wat vaster. Afhankelijk van de zachtheid van je hengel moet je de knoop elke visdag herleggen dan wel een paar keer per dag. Ik vertikaal met medium light stokjes van St. Croix en dien enkel mijn knoop bij het begin van de dag te herleggen. Ik heb nooit breuken. Ik vermoed dat je ook een oud karpervisser bent. De ganse problematiek is ooit beschreven door Jim Gibbinson in zijn boek Big Water Carp. Dat is zo’n 20 jaar geleden toen Cryston uitkwam met een los geweven lijn die ook niet te knopen viel (is ook maar een jaar op de markt geweest). Jim is toen in de materie gedoken en heeft er een volledig hoofdstuk aan gewijd en vond via trail and error de beste knoop. Ook toen was wurggevoeligheid de hoofdzaak van het probleem. Of hoe de geschiedenis zich herhaalt en je van het karpervissen toch nog iets bruikbaars overhoudt.
Groeten
Luc Van Litsenborg

Wilfred
15-11-2012 20:49

Pim, ik heb exact dezelfde ervaring gehad met 8/100 nanofil. Ook zorgvuldig geknoopte en bevochtigde lussen braken bij het aantrekken.De keren dat de knoop het wel hield en ik ermee gevist heb, heb ik er verschillende vissen mee gevangen en geen lijnbreuk gehad, dat moet gezegd. Toch heb ik 'm vanwege gebrek aan vertrouwen vervangen.

jelle
15-11-2012 20:53

ik heb wel goede ervaringen met deze lijn. hij gooit lekker en is supergevoelig en voor het snoekbaarsen en baarzen is dit mijn favoriete lijn.

enige nadeel is dat de lijn heel snel breekt als hij langs een obstakel zoals een steen schuurt. maar dat kun je vermijden met een lange onderlijn van fluoro carbon.

Bart
15-11-2012 20:55

door gebruik te maken van een not a knot link kan je veel euvel oplossen. Dit gaat met deze lijn heel erg goed

Bart
15-11-2012 20:55

door gebruik te maken van een not a knot link kan je veel euvel oplossen. Dit gaat met deze lijn heel erg goed

Marc Zitvast
15-11-2012 21:08

Wij vissen zelf inderdaad ook met de Nanofil. Echter de lijn is bedoeld voorop de molen en niet voor op de reel.( Tip voor de winkeliers om dit vooraf even te vragen waar de lijn op gezet gaat worden) Dit vooral omdat de lijn zo glad en rond, zal deze op een reel veel makkelijker tussen de andere lijn trekken waardoor lijnbreuk kan onstaan. Ik gebruik zelf wel op 1 reel de 10/00 en daar heb ik tot nu toe geen problemen mee al is de lijn daar niet voor bedoeld.( Staat op de verpakking Spinning (molen) Line en geen casting (reel).
Als knoop gebruik ik zelf altijd de dubbele albright knoop ivm de verbinding van een stukje fluorcarbon.. Echter op de rivier na 2 of 3 keer een shad geparkeerd te hebben wil ik ook nog weleens gewoon een grote lus maken van een centimeter of 30 en dan deze door het clipje en terughalen en ook hier mee nooit spontaan lijnbreuk zelfs niet tijdens een dril waarbij de shad volledig in de bek zit.

Wat ik wel merk bij veel mensen dat als ze normaal met 10 of 12 honderdste vissen zo nu opeens 8 honderdste gaan gebruiken. Maar gebruik je een 10 honderdste lijn gebruik dan ook een 10 honderdste Nanofil. Je hebt dan al merkbaar de voordelen met zowel werpen als vertikalen doordat de lijn veel gladder en ronder is en hierdoor veel minder weerstand op levert.

Wat ik zelf wel regelmatig doe na een weekje je vissen wat meestal inhoud 3 of 4 dagen op het water, dan haal ik een meter of 10 van me spoel af. Just in case. Zeker met werpen en vertikalen is een lijn onderhevig aan slijtage.

En inderdaad wat Ruud zegt klopt, we hebben genoeg keuze in het pakket voor als iets niet bevalt, en zijn ook zeker niet verplicht om met Nanofil te vissen. Viste voorheen altijd met Spiderwire Code Red en de Camo en dan de 10/00, echter met de 10/00 Nanofil kan ik op de rivier nu ook goed met 14 en 17 grams loodkoppen uit de voeten en voorheen was dat meestal 21 gram.

Als je nog vragen hebt kom anders even langs op de beurs in Utrecht op de stand van Pure Fishing Daan en ik zijn er allebei de zaterdag en zondag. De Nanofil ontwikkelaar Jan van de Bovenkamp zal er ook zijn en beantwoord graag al je vragen ( PS:ik weet alleen niet welke dagen Jan er is)

Eric
16-11-2012 0:40

Ik vis nu sinds 2 jaar met Stroft.
en ik heb echt al met diverse lijnen geexperimenteerd, maar ik ben nog niet z'on sterke en ronde lijn tegen gekomen als deze. Mijn vismaat gebruikt wel nanofil en heeft nog niet echt serieuze problemen daarmee gehad. Ik moet hierbij wel vermelden dat hij regelmatig het onderste stukje lijn eraf knipt omdat dit dan lichtelijk gerafeld is en je dan gemakkelijk de lijn doortrekt. Hij staat er dikwijls versteld van hoe sterk mijn lijn is wanneer ik weer eens vastzit aan de rivierbodem en mijn hengel er zowat op kapot trek.
Met zijn Nanofil hoeft hij dan vaak maar een simpel rukje te geven om de lijn door te trekken. Het belangrijkste is dat je vertrouwen in je lijn hebt, bij mij is dat dan in dit geval Stroft (R2) in de rose uitvoering omdat je die ook nog eens heel goed kunt zien . Iedereen succes met zijn keuze.

Gr, Eric

Ed Stoop
16-11-2012 9:32

Mijne heren,
In tegenstelling tot wat van sommige anderen wordt beweerd, ben ik niet merkgebonden en kan jullie melden dat ik na meer dan een jaar intensief gebruik zeer enthousiast ben over Nanofil. Maar, dan heb ik het wel uitsluitend over feedervissen met 8/00 en 10/00. De lijn geeft mij namelijk de mogelijkheid om bij gelijke inspanning de nodige meters verder te werpen dan met 'gewone' gevlochten lijnen. Bovendien trekt hij na de worp snel onderwater zonder dat ik er bij zijwind een grote bocht uit hoef te draaien. En, vaak kan dat nodig zijn om bijvoorbeeld een wedstrijd te winnen. Wel gebruik ik aan de Nanofil altijd een voorslag van nylon. In de nylon wordt een acht(8)knoop gelegd waar de Nanofil door gaat. De achtknoop wordt stevig aangetrokken en met het uiteinde van de Nanofil leg ik een uniknoop (minstens 8 keer doorhalen) om de nylonlijn. Uniknoop even natmaken en aantrekken. Daarna kun je deze schuivende knoop tegen het achtje aantrekken en de restjes afknippen. Nylon heel kort, Nanofil twee millimeter lang laten.
Zonder voorslag proberen te feedervissen met Nanofil is onbegonnen werk, wat voor knoop je ook probeert. Daarom geloof ik graag dat er problemen met deze lijn bij andere visserijene dan de mijne kunnen zijn. Tenzij je dus met behulp van genoemde knoop steeds een stukje nylon, hoe kort ook, als leader tussen de Nanofil en je staaldraadje en/of kunstaas monteert.

<*))))>>< Jaap &gt
16-11-2012 10:43

Mensen zijn te gevoelig voor 'nieuwe' producten.
Die Nanofil is echt waardeloos geloof me ik kan het weten.
Fireline is ook een onbetrouwbare lijn. Het valt mij steeds op dat er mensen doorlopende kredieten aangaan en leningen voor boten autos , handbouw hengels,..en maar wat aanklooien met waardeloze lijnen.
Je zult begrijpen dat het niet erg betrouwbaar is om de niet objectieve menin g van iemand te geloven die aan merken gebonden zijn.
Ik kan je verzekeren dat je met een lijn als Sufix Performance braid niets anders meer wil.
Ook geen Power pro meer na geb ruik van deze lijn.
Probeer deze super lijn en je krijgt er geen spijt van.

Roger Evers
16-11-2012 12:22

Vis nu ook al een tijdje met de 0,08 mm Nanofil en tot nu toe nog geen enkel probleem mee gehad, ook geen lijnbreuk. Gebruik hem op een molen op de dropshot hengel. Grootste voordeel vind ik dat de lijn beduidend minder weerstand geeft in bijv. stromend water waardoor je lichter kan vissen en toch goed bodemcontact kan houden. Vertikalen nog niet geprobeerd maar als ik tevreden blijf ga ik hem daar ook op leggen. Wel ben ik nog steeds op zoek naar de beste en makkelijkste knoop voor deze lijn.

danny
16-11-2012 18:41

@jaap. jouw mening is ook niet echt objectief enb hecht ik ook maar weinig waarde aan want jij hebt echt op elk onderwerp wel wat negatiefs dus jouw reactie is ook niet echt geloofwaardig meer voor mij maar ik weet niet hoe anderen hier over denken. zelf zit ik niet echt meer te wacten op dat slappe G@#$L van jouw sorry. er zijn genoeg reacties van mensen die niet tevreden zijn en onderbouwen dit ook wat prima is echter heb jij het er alleen maar weer over dat jij het kan weten tjonge jonge jonge.

willem
16-11-2012 19:39

Ik vind nanofil de grootste troep die er bestaat. Ik heb het gebruikt met verticaal vissen. Ik sla een vis aan, heb de vis een metertje of twee van de bodem, breekt het een paar meter onder m`n top. Ik haal eer een meter of 20 vanaf begin overnieuw en hetzelfde verhaal. Alles na gekeken top oog , lijn gelijding wieltje, geen bramen gevonden. Gewoon door gevist, nog twee vissen gemist en toen was ik er klaar mee. Ik ben gewoon weer terug bij m`n fireline. Ik moet die nanotroep nooit meer hebben.

wolff
16-11-2012 19:44

danny
je hebt gelijk die jaap
reageert op elke vraag
heeft overal verstand van

<*))))>>< Jaap &gt
16-11-2012 20:03

Danny , het ligt aan jou vermogen verder te kijken, en doe je dat niet , lees het dan niet. Niet zo moeilijk doen. Ik ben wel objectief, ben niet aan merken gebonden , nodig geen mensen uit voor een zak goud eens een dagje torretjes vangen, en ken ik praktisch elke lijn op de markt. Dat jij de producten niet jent ligt niet aan mij, wil je eea weten kan je het ook aan mij vragen, je loopt zelf te jammeren als iemand die zelf iets niet snapt en dan een ander gaat uitfoeteren. Das nergens voor nodig. Beste jongen wanneer ik een lijn waardeloos vind is dat niets negatiefs. En dan zijn er altijd dingen in het leven die negatief zijn, daar kan je nu eenmaal niets aan doen, daarnaast klopt het dat ik vaak opmerkingen heb en mn mening laat horen op het net, dat houdt de boel scherp,ik koop niet met de grote meute mee, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het allemaal niets om handen heeft . iig niet om stennis te schoppen als jij nu doet.dus beste Danny je ziet wel ik ben de beroertste niet en sta je meer dan uitgebreid te woord. Blijf even bij het topic en ga inhoudelijk op mijn eerste post in wanneer je wat wilt weten, inhoudelijk!

willem
16-11-2012 21:27

Wat is er mis met Fireline dan ? Ik zeebaars daar al jaren mee, gebruik het met verticalen, snoek vissen. Ik heb daar nog nooit geen problemen mee gehad. Die sufix troep waar jij het over had wel, geprobeerd met zeebaarzen, iedere steen die je raakt onder water lijnbreuk. Dus dat is ook geen echte aanrader. Het is overal wat mee, maar dat die nanofil troep is staat als een huis.

Pim Busker
16-11-2012 23:00

Bedankt voor alle reacties die erg uit een lopen. Het gaat mij om vertrouwen en dat is bij de 8/00 Nanofil er even niet. Ik ga me beraden wat ik ga doen.

Marc Zitvast
16-11-2012 23:40

Pim kom anders even langs de stand van Pure Fishing op de beurs in Utrecht. Neem me hengel wel mee, anders spreken we een keer wat af zodat je in de praktijk kan dat ik gewoon me vissen vang zonder ook maar een vis te verspelen op spontane lijnbreuk. Vandaag nog 10 vissen op de rivier van 54 tot 71 cm, en allemaal op de zelfde knoop.
Spreek je waarschijnlijk wel op de beurs.

Wouter
16-11-2012 23:53

Pim als je geen vertrouwen meer hebt....niet meer gebruiken.

Deze nanofil lijkt heeeeeeeeel veeel op fireline crystal, die lijn had overigens dezelfde problemen. Zelfde lijn andere naam en doosje?

Ik vindt het sowieso een apart gegeven dat er aangegeven wordt met welke knoop je moet knopen en dat je er niet mee op een reel kan vissen....volgens de kenners..... een goede lijn kan geknoopt worden met elke knoop en is zowel voor de molen als reel geschikt.

Maargoed ieder z'n ding en ik begrijp goed dat de personen die vissen voor berkley niet met een ander merk kunnen/mogen vissen.

Er zijn tig lijnen te bedenken die prima geschikt zijn voor het verticalen en die wel betrouwbaar zijn.

Daan
17-11-2012 6:46

Hoi Pim,
Zelf gebruik ik ook nanofil op al mijn molens en doe dit echt naar alle tevredenheid dat kun je van mij aannemen. Als ik een lijn zou hebben waar ik geen vertrouwen in zou hebben zou ik er ook niet mee vissen. Zelf gebruik ik niet de 08/00 maar de 10/00 om de reden die Marc al genoemd heeft in vergelijking met andere 10/00 heb je hier al heel veel profijt van. Ook ik heb geen problemen maar kan me voorstellen dat je het vertrouwen kwijt bent. Dit is van mij geen verkoop praatje want ik heb echt mogelijkheden genoeg om met andere lijnen te vissen maar ik vind dit echt gewoon een lekkere lijn. En ja ik zit bij purefishing en dus moet ik alles promoten, testen en positief benaderen (dat is wat de meeste dan zeggen) maar een product waar ik niet achter sta of wat niet goed is komt niet op mijn molens. Er is keus genoeg Pim en er zijn nog een aantal zeer goede lijnen op de markt nanofil is niet heilig maar als je er slechte ervaringen mee hebt of breuken zou ook ik het niet meer gebruiken. Ook ik ben op de beurs en ik wil je graag laten zien dat ik met de 10/00 geen problemen heb, ik zou het risico op een wedstrijd niet willen lopen dat mijn lijn breekt op een dikke vis maar natuurlijk ook niet tijdens het vrij vissen. Er zullen altijd voor en tegenstanders zijn van producten, als ik hier een topic open van een ander merk lijn zullen er ook negatieve en positieve reacties volgen dat is nu eenmaal zo alles heeft te maken met ervaringen en vertrouwen en is dit er niet bij een product dan is dit voor diegene niet geschikt simpel. Ik zal de laatste zijn die mensen om wil praten absoluut niet, ik kan alleen mijn ervaringen melden en als een ander die niet heeft dan rest mij niets meer dan te zeggen dat het daar voor mij dan ophoudt. Het kost allemaal klauwen met geld en als er dan geen vertrouwen is dan is dat zonde. Hopenlijk zie ik je op de beurs even en maken we een praatje maar dat geldt natuurlijk ook voor andere mensen.

Daan

hans
17-11-2012 10:57

nanofil is gewoon geen betrouwbare lijn,zeker voorniet zo ervaren vissers.
en dan die Marc toch nog effe wat reclame maken voor zijn zaakje!
dus wat doe je daar mee?
wil je betrouwbare zeer dunne lijn (maar uiterst sterke)koop dan daiwa tournament 8braid.
gemaakt in japan zoals die superdure pe lijnen,varivas en toray,...
zeker met het vertikaalvissen heeft nanofil niet het minste voordeel,en in de dunne diameter heel onbetrouwbaar.
nu is het wel zo dat die heel dunne lijn voor het vertikalen niet nodig is!

Marc Zitvast
17-11-2012 11:52

Hoi Hans niks reclame gewoon een uitnodiging voor Pim als collega gids een keer samen gezellig een dagje te vissen. En dan zo onze ervaringen delen. niks mis mee volgens mij. En net zo als Daan al aangeeft zijn wij niet verplicht te vissen met Nanofill. Keuze zat en als het de lijnen binnen het pakket van Pure Fishing niet toe reikend zijn voor onze visserij mogen we er gewoon aan ander merk aan knopen. Net zoals de shads je vind echt niet alleen maar Berkley shads bij ons in de boot. Er bestaan namelijk nog steeds geen shads die elke dag vis in de boot brengt. Dus wij gebruiken wat die dag vangt.

frank
17-11-2012 13:47

heb de nanafil ook van 2 molens afgehaald en weggegooid. jammer van het geld. had ook problemen en vind de lijn ook niet betrouwbaar.

Peter Linzell
17-11-2012 18:19

Beste Pim,

Ik gebruik nu ruim een jaar Nanofil op de ultra lichte en lichte spinhengels en ben er erg tevreden
over. Zeker in combinatie met de Not a Knot bevestiging i.p.v. 'knopen' en Knot2Kinky onderlijnen ben ik geen problemen meer tegen gekomen. Grootste probleem is het slippen op de knoop, maar met de Palomar knoop is dat probleem ook verholpen, wel lever je dan zeker 25% in aan breeksterkte.

Ik ben op geen enkele manier verbonden aan Pure Fishing en mijn ervaring met Nanofil is op het eerste rolletje na wat ik van Johan van Hengelsport Volendam heb gekregen (om uit te proberen) op eigen kosten verkregen.

Op mijn blog 'Struinen door de Polder' zijn 69 verslagen te lezen over mijn maar ook die van mijn vismaten met Nanofil.

http://struinendoordepolder.blogspot.nl/search/label/Berkley NanoFil

Ik heb Nanofil gebruikt van 0,04 mm tot 0,15 mm...

Groeten,
Peter Linzell

Marco Kraal
17-11-2012 21:03

Sluit me helemaal aan bij Ed. Prima lijn, zeker voor het vertikalen. Door de gladheid kun je veel lichter kunstaas gebruiken en vis je veel scheper. Ook ik maak dezelfde knoop als Ed Stoop, alleen leg ik 10 tot 12 wikkelingen. Heb er inmiddels een bult snoekbaars mee gevangen en nog geel lijnbreuk mee gehad. Oh ja ik vis met 6/100... Enige nadeel is dat de lijn na verloop van tijd wat gaat rafelen. Kwestie van een paar metertjes verversen. Yep, toplijntje dus.

Pim Busker
18-11-2012 13:38

Ik ga zeker een gesprek met Daan en Marc aan. Ik kan het niet maken als een gast vissen verspeeld door lijn breuk. Ook voor me zelf moet ik 100% zeker van mijn materialen zijn. Ik kan het gewoon niet maken om op een knullige manier vissen te verspelen.Ik wil dus vertrouwen terug krijgen. Want dit was ooit groot.Ik ben zowiezo op de beurs aanwezig en kom even langs bij Berkley. Marc bedankt voor de uitnodiging. Ik kom daar zeker op terug. Verder andere reacties... allen bedankt voor de kritische noot, die jullie hadden op de lijn. Kritisch blijven is goed. Houd ons scherp, en als je op 1 vraag 40 reacties krijgt betekend dit voor mij dat een lijn in de hengelsport bijna nog een belangrijker onderdeel in de hengelsport is dan de hengel zelf. Het is immers het enige contact en verband met de vis en de sportvisser.En die moet sterk zijn. Vertrouwen terug krijgen is alles.Pim

Wouter
19-11-2012 16:49

Tsja Pim als je zo snel zoveel reacties krijgt en overwegend de minder positieve.... Trek je conclusies.
Ik moet zelf 110% vertrouwen hebben in m'n lijn. Laat hij me een keer in de steek door zomaar te breken (niet op de knoop) dan is het exit. Vis zelf met een andere purefishing lijn, spiderwire code red en die bevalt met 110% nog geen lijn breuk, ook niet op de knoop.

Succes met je keuze.

Jouw reactie