zegenvisserij HD .biesbosch
waar het over een dikke maand terug leuk was om een visje te gaan vangen is alles wederom om zeep geholpen door de beroepsvisserij.
dan kom je op je stekken waar altijd wel een visje te vangen was niets meer tegen.dan kijk je verderop om de hoek en zie een 2 bootjes aankomen met een enorm net ertussen. dan weet je dat alles weer kapot is getrokken .
er zijn er die zeggen moet je niet over zeuren en gaan vissen . maar wat ik niet kan begrijpen is hoe een 6 tal personen het zo kan verkloten voor 1000den sportvissers . zelfs word er weer werderom voor de haven getrokken waar de vis binnenkomt . weer niks van de winter in de haven. te triest voor woorden dat deze kerels nog altijd hun gang kunnen gaan.
rudy, .(JavaScript must be enabled to view this email address), onbekend, 08/11/2018

REAGEER

Gravatar
Patrick
.Turnhout

Vis hier ook en zie het met lege ogen aan.
Snap het niet dat de beroepsvisser dit nog altijd kan en mag.
Snap ook het beleid niet.De predatour organizeren en een maand later de beroepsvissers zijn gang laten gaan.
Men kan er een eldorado maken voor de sportvisser.
Goed voor d horeca,hengelsportwinkels,campings enz.
Maar hier is al zoveel over geschreven.
Ik vis maar verder

  • 5 months and one week geleden
Gravatar
Jaap
.Veluwe

Maar altijd de vispas mee!! En geen vis meenemen he? Want dat is slecht voor de visstand en een economisch delict. Daar word wel flink op gehandhaafd door SVN/federaties. Nu gaat SVN op het gooimeer, randmeren etc. zelfs financieel compenseren omdat ze niet meer met de zegen gaan vissen voor 4 jaar. Dan weet je wel hoe de vlag erbij hangt bij SVN en de federaties. Al doen ze anders voorkomen, de sportvissers komen telkens op het 2e plan. Het is allemaal zo krom maar we staan erbij en kijken erna..hopelijk komt er ooit nog een fervent sportvisser op de positiie van Landbouw en visserij in de 2e kamer te zitten maar ik vrees het ergste...en wat Patrick zegt, het kan zo mooi zijn in NL. Plenty water, een visstand waar je u tegen zegt, florerend toerisme rondom verhuur huisjes, boten, horeca, visgidsen hengelsportzaken etc. Ze WILLEN het niet zien..

  • 5 months and one week geleden
Gravatar
Hans
.Steenbergen

Kijk alleen al naar frankrijk , vissers die erom bekend stonden dat alles in de pan verdween!
Zij hebben een ommekeer gemaakt en dat werkt gigantisch!
Op de grote meren in het zuid westen een visstand waar je U tegen zegt.
Baars en snoek in overvloed , een mooie blackbass populatie (die door de clubs zelf gecreƫrd is dmv. Vrijwilligerswerk) volop aasvis en ander klein leven in het water. Het kan zooo mooi zijn!
Maar geen beroeps daar!
Zolang hier de oogkleppen opblijven gaat er niets maar dan ook niets veranderen.
Als ik over de haringvlietsluizen rij springen de tranen in mijn ogen , sluizen op een kier maar er staan nog 100den netten stijf tegen de sluis! Onbegrijpelijk.
En idd nog niet te spreken over het afslepen van de verzamelplekken.
Gaat echt snel bergafwaarts hier...maar als je dat zegt ben je negatief en kun je beter een andere hobby gaan zoeken.
Je hebt groot gelijk rudy...hoe kan het zo zijn.

  • 5 months and one week geleden
Gravatar
John
.O

Doen wat god verboden heeft.doen en laten wat je niet laten kunt.stront aan alle regels hebben en er dwars tegen in gaan.we worden zo gemaakt als burger

  • 5 months and one week geleden
Gravatar
marc
.

heel mooi verwoord Jhon
ik ben het helemaal met je eens,vooral het laaste!!!

  • 5 months and 6 days geleden
Gravatar
harry
.

En wij ? Ja wij laten dit allemaal gewoon gebeuren. Met dank aan sportvisserij Nederland, sportvisserij zuid west Nederland,En niet te vergeten het waardeloze Staatsbosbeheer die zulke praktijken in een natura 2000 gebied toelaat En er ook nog eens een flinke duit in het zakje er voor krijgt. Maar idd altijd de vispas mee want de boa lig op de uitkijk om een leuke visdag te verpesten.

  • 5 months and 5 days geleden
Gravatar
Peter
.

He jongens,

Als jullie allemaal zo willen zeuren, zorg dan in ieder geval dat je kennis hebt van het volledige dossier en loop niet als een stelletje kleine kinderen te schreeuwen op internet. Als je serieus genomen wil worden als "burger", gedraag je dan volwassen. Persoonlijk neem ik dit gejank ook niet serieus. Zeker niet als je ongefundeerd naar SVN blijft wijzen.

  • 5 months and 4 days geleden
Gravatar
Pietje
.Lutten

Wat jammeren jullie toch als je nou eens leert vissen vang je overal je visje wel maar nee we moeten altijd een paar uurtjes weg en dan met dubbele cijfers thuiskomen! Die beroeps is er nou eenmaal en daar doe je niets aan gewoon accepteren dan geniet je ook wat meer
Gegroet

  • 5 months and 4 days geleden
Gravatar
Bart
.Waalwijk

De diepe zaken van de toezichthouders van Staatsbosbeheer (eigenaar Biesbos) zijn wel goed gevuld hoor. En die buiten de boeken van de belastingdienst verkochte vis spekken nog wel meer broekzakken.
Mochten ze tijdens hun nobele werk in de problemen komen, de beroepsvissers o de toezichthouders, knijp ik ook wel een oogje dicht, volgens goed gebruik.
Daar brand ik zelfs een kaarsje voor.  • 4 months and 3 weeks geleden