witvis op de markt
Het is wellicht tegen dovemansoren en het is ook helemaal legaal, echter ik blijf het in en in triest vinden om op de markt blankvoorns groter dan 40 cm en brasems over de 70 aan te treffen op de markt voor de prijs van 10 euro voor drie kilo, herkomst IJsselmeer. Dat moest ik even kwijt.
Met groet,
Hans
Hans, onbekend, 14/07/2017

REAGEER

Gravatar
rob
.

Ik heb ze ook wel eens gezien die witvissen van deze record afmetingen.
Maar ze kunnen mij NIET wijsmaken dat zulk formaat vissen uit het zwaar overbeviste en leeg getrokken IJsselmeer komen.

  • 9 months and 5 days geleden
Gravatar
Jaak
.

Blankvoorns groter dan 40 cm ?????

  • about 9 months and 5 days geleden
Gravatar
Hans
.Winschoten

jazeker Jaak, knotsen, zo groot heb ik ze in mijn leven niet gezien, laat staan gevangen!

  • 9 months and 4 days geleden
Gravatar
John
.Schiedam

Waar nog maar weinig vis zwemt, groeit wat overblijft vaak tot recordformaat. En, inderdaad is die vis legaal gevangen in genoemd water en/of in aangrenzende meren en met toestemming van de overheid.

  • about 9 months and 3 days geleden
Gravatar
Lex
.

John,

Hoe weet jij zo zeker dat die vis daadwerkelijk in dat water gevangen is? Die hoeveelheden voorn in die formaten uit dat ijsselmeer, dan zou je toch af en toe een hengelvangst verwachten? Mijn vermoeden is dat deze vis ergens anders vandaan komt. Net als de "ijsselmeerpaling" gewoon uit de benedenrivieren komt. Je weet hoe het werkt he, een aantal goede beroepsvissers en een aantal gesubsidieerde ratten.

  • 9 months and 2 days geleden
Gravatar
Hans
.Winschoten

Natuurlijk weet bijna niemand dat niet zeker, er kan slechts gerevereerd worden aan wat de visboer bij deze vissen vermeldde: herkomst IJsselmeer. Ik denk dat ze in Urk zijn geveild, maar ze kunnen dus prima elders gevangen zijn. Feit blijft dat bijzonder waardevolle specimen voor een krats, 3 euro per kilo op de markt zeer dood worden aangeboden!

  • 9 months and 2 days geleden
Gravatar
Mark
.Rotterdam

Ik zag zelfs voorns bij hengelsportwinkels in de vriezer liggen. Om te dood azen..... ook bij de beroepsvissers ingekocht.

Zelfde beroepsvissers denk ik....

  • 9 months and one day geleden
Gravatar
Peter
.

Inkooprijs dus ergens rond €1/kilo. Schandalige en middeleeuwse handel. Ik vraag me af wie dit koopt trouwens. We moeten met zoetwatervis net zo'n actie als met zeehondenbont starten. Als zoetwatervis "besmette" handel wordt is het snel afgelopen. Vanuit de overheid zal het niet lukken, de gereformeerde lobby binnen Rijkswaterstaat en politiek is toch te sterk. De Biesbosch is ook al zo goed als leeggevist door de fam Klop, net als het hele Rivierengebied er om heen.

  • 9 months and 19 hours geleden