Welke “fishfinder” voor rond de 1000 dollar??
Heren (mede) bootvissers,

Na jaren met mijn huidige kleuren dieptemeter van de oude stempel gedaan te hebben sta ik op het punt deze te vervangen voor een nieuw stukje techniek.

Ik zit momenteel weer in de USA voor werk en dat scheelt toch al gauw de nodige euro's.

Ik zat in eerste instantie te kijken naar de lowrance elite 9 ti2. Mede omdat ik altijd lowrance gehad heb.
Maar hummingbird heeft ook een mooie serie met de helix.

Dus de mijn vraag is: welke dieptemeter/gps unit zouden jullie kiezen voor rond de 1000 dollar? En waarom (ervaringen)?

Ik vis zowel op snoek als op snoekbaars en van plassen via kanalen tot riveren.

Alvast bedankt voor het meedenken!
marco.A, onbekend, 09/02/2019

REAGEER

Gravatar
Arjan
.

Raymarine axiom , makkelijk in gebruik en auto instelling al erg goed beeld

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Jürgen Willig
.Deutschland

Das GPS funktioniert in Europa nicht wenn es ein USA Modell ist .

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Jos
.

Ha Marco,

Let even op het CE-keurmerk en geofencing als je een model in de VS koopt (http://continuouswave.com/ubb/Forum6/HTML/003007.html). De gevolgen hiervan variëren van het niet kunnen instellen van het metrisch stelsel (dieptes worden weergegeven in feet/inches, temp. in fahrenheit) tot het volledig blokkeren van de GPS-functionaliteit buiten bepaalde gebieden (en beperkte garantie). Hoe dat momenteel bij Humminbird zit weet ik niet, maar als ik me niet vergis wordt het met een Amerikaanse Lowrance in ieder geval behelpen als je hem binnen de EU wil gebruiken. De vraag of jarenlang omrekenen en mogelijke irritaties opwegen tegen het voordeel is aan jezelf om te beantwoorden.

Vergis je overigens ook niet in de invoerkosten die je mogelijk moet betalen. Aan het einde van de rit kan het weleens een heel vervelend gevalletje goedkoop is duurkoop worden.

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
marco.A
.

De axiom is inderdaad een mooie unit. Iets duurder in de 9inch versie maar wel multifunctioneel.
Lowrance is de enige die geofence heeft op sommige units. Al heb ik op amazon een antwoord gevonden van Navico dat het niet op de elite 9 zit..
https://www.amazon.com/ask/questions/Tx1DO4WJTH3LWTX/ref=ask_dp_dpmw_al_hza

Ik doe gebruikelijk 10 jaar met een fishfinder dus wil niet over een nacht ijs gaan.

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Denny
.

Ik ben al zo vaak in USA geweest maar nooit de verleiding gehad om er een daar te kopen omdat het "goedkoper" is. Want goedkoop is duurkoop als je in NL erachter komt dat de GPS en diverse software niet bestemd is voor Europees gebruik. En de kans is groot dat de taal in NL niet in de software zit. Mssn dat het nu wel uitgebreider is, maar wel verstandig om in lokale winkel na te vragen of het toestel ook in Europa of NL gebruikt kan worden.

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
willie
.helmond

hallo , ik heb ook ooit een humminbird over laten komen. GPS heeft altijd goed gewerkt echter de diepte schrijf hij enkel in feet. de Nederlandse importeur vertikte het om er nieuwe Sofftware op te zetten.. mijn advies : afblijven !!!. ik overigens nu 3 stuks Humminbirg Solix dieptemeters in een netwerk zitten. super dingen !!!

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
marco.A
.

Bedankt voor de antwoorden heren.
Ik ben tussendoor nog meer gaan uitzoeken en er komen toch wel steeds meer nadelen naar voren. Ja het scheelt een hoop geld maar ik moet voor mezelf even kijken of het prijs verschil opweegt tegen de nadelen.
Ben zelf nog steeds erg gecharmeerd van de elite-9 of de nieuwe raymarine element maar daar is nogweinig over te vinden.

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
marc
.schilde

ik zou voor de lowrance carbon gaan met total scan. is wel een prijzig toestel , maar top. zelf heb ik al jaren lang toestellen van lowrance , en zeer tevreden. ook van de garantie. kijk eens op compass24 voor de laagste prijs

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Snoekbaarzer
.

Uit de USA het toestel laten komen en dan hier een Point-1 antenne er op zetten, probleem opgelost en klauwen met geld gespaard! Doe het zelf ook al jaren zo.

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Nick
.Steenbergen

Snap zowieso niet dat die spullen hier zo belachelijk duur zijn....wat winst erop oke. Maar het is gewoon asociaal zo duur. Lekker in de usa kopen...met boten idem!

  • 6 months and 2 days geleden