Vis tv
Is de toekomst van vis tv al bekend?
Ed Stoop stopt (hoera). Blijft Marco Kraal wel, of komt er een nieuw dynamisch duo?

Arend, onbekend, 16/07/2017

REAGEER

Gravatar
Lex
.

Hoera omdat Ed stopt? Een icoon voor de sportvisserij, deze man is al 20 jaar een uithangbord voor ons naar niet sportvissend Nederland. Bijvoorbeeld op de radio, maar zeker bij Jinek. De kracht van Ed is dat hij zich weg kan cijferen voor de 'specialist'. Dus, hij hoeft niet de popie jopie uit te hangen, maar laat de expert zijn verhaal vertellen en Ed stelt de vragen die iedereen zou willen stellen.

Maar misschien kun jij je aanmelden Arend? Kun je vertellen hoe jij het aan zou pakken? Wat je anders zou doen?

 • 6 days and 19 hours geleden
Gravatar
arjan
.

Ik heb geen idee. Vind het wel een lullige opmerking richting Marco. Denk zelf dat het best lastig is om telkens weer een aflevering te maken.

 • 6 days and 18 hours geleden
Gravatar
Ludo Spronck
.Borgharen

Beste Arend.

Enkele jaren geleden zou ik jouw mening gedeeld hebben.
Ik ben echter tot het besef gekomen, dat Ed Stoop een voortrekkersrol vervult die het onschuldige sportvisvermaak voor een groot publiek acceptabel maakt.
Tegenkrachten uitschakelen met humor en respect voor natuur(beleving).
Je moet het maar kunnen !
Sportvissen is en blijft mogelijk in ons landje, is en blijft onaangetast natuurvermaak.
Is en blijft romantiek voor het individu, is en blijft competitie voor het wedstrijdteam.
Dat alles mede dankzij Ed.
En Arend: notoire azijnpissers KUNNEN zich bekeren.
Ik weet het zeker, want ik was er ook zo een...........

 • about 6 days and 16 hours geleden
Gravatar
Rob
.

Flauw hoor!

Man is enthousiast en toegankelijk.

Vind het een leuk en informatief programma.

Ed, geniet van je pensioen en ik wens je nog veel mooie (vis)momenten toe!

 • about 6 days and 11 hours geleden
Gravatar
Wouter
.

Tijd voor wat anders!
Wat mij betreft moet een programma als Vis tv blijven.
Maar dan wel meer focus op techniek. Van Marco en Ed steek je niet veel op vind ik.
Zelfs het leggen van een knoop wordt niet besproken.

Ik denk één presentator die allround bekend met sportvissen is, die iedere week met een specialist op pad gaat en hem het hemd van het lijf vraagt.

 • 5 days and 20 hours geleden
Gravatar
John
.

Zonder persoonlijk te worden, terechte vraag.
Is de toekomst van Vis TV al bekend?

 • 5 days and 20 hours geleden
Gravatar
hendrik
.bussum

Arend , schaam je.

 • 5 days and 12 hours geleden
Gravatar
Arend van der Heijden
.de Bilt

Ff voor de zekerheid: Deze Arend is het erg oneens met de kritische Arend! Respectloos en onnodig!

Gr. Arend van der Heijden (shimano predator pro-staff )

 • 4 days and 12 hours geleden
Gravatar
Ed Stoop
.Bilthoven/Den Haag

Beste Mensen,

Allereerst dank aan hen die het hier voor mij op hebben genomen en Ludo in het bijzonder die ik ooit wel eens heel anders zag reageren. Doet me goed, al weet ik dat je het niet iedereen naar de zin kan maken in deze wereld en die van de sportvisserij in het
bijzonder.
Over wat ik in bijna 35 jaar werk in dit wereldje aan negativisme en onzinpraat ben tegengekomen kan ik inmiddels met gemak een boek schrijven. En, dan heb ik het niet eens zozeer over meningen, want daarin is iedereen vrij.
Nee, meer beweringen die totaal niet kloppen met de feiten en werkelijkheid. Maar goed, dat terzijde.
Dat Vis TV vistechnisch gezien niet altijd een hoogstandje is, heeft alles te maken met het feit dat het programma daar ook niet voor is bedoeld.
Met Vis TV willen we immers laten zien dat vissen een prachtige en vooral leuke hobby is, welke vissen je zoal in Nederland kunt vangen, welke manieren van vissen en welk materiaal je daarvoor kunt gebruiken en waar je zoal kunt vissen. Mooie plekjes in een mooie natuur, maar ook midden in steden en tussen baksteen en beton. Niet meer en niet minder.
De ervaring leert dat je met heel veel vistechniek juist maar een klein publiek bereikt . Veel kleiner dan dat je een gezellig dagje vissen laat zien waarin de meesten van ons zich kunnen herkennen i.p.v. dat men zich afvraagt wat er nou precies werd gedaan en wat werd bedoeld.
Dat we geen knopen laten zien, komt omdat dit waarschijnlijk de meest saaie tv oplevert die je kunt bedenken. Bovendien is elke denkbare knoop te vinden op het internet en leert de ervaring dat je een knoop drie keer kunt voordoen en men het nog steeds niet begrijpt.
Aangezien we het over een snel medium als televisie hebben, zouden we een knoop dus maar één keer kunnen laten zien. Dat betekent verloren tijd in een programma dat inclusief reclame toch al slechts 25 minuten duurt.
Hoe vaak ik niet bij lezingen met behulp van allerlei touwen knopen demonstreerde en iedereen daarna aangaf het te begrijpen om na afloop naar me toe te komen met het verzoek het toch nog een keer uit te leggen. Absoluut niet relevant als we het over televisie hebben.
Eigenlijk best grappig dat wanneer men naar Studio Vis TV kijkt waarin wel veel technische uitleg wordt gegeven, sommigen dat als saai ervaren, maar het wel graag in Vis TV zouden willen zien. Tsja; wat zou ik daar nou van kunnen zeggen...?

 • 3 days and 18 hours geleden
Gravatar
Eric Peters
.Angeren

Ed allereerst bedankt voor al die mooie/informatieve tv die je samen met je maatje Marco ons hebt laten zien. Ik ben zelf een fanatiek snoekbaarsvisser maar heb evengoed genoten van al die andere mooie visserijen. Of het nu om witvis, karper, zeevis of welke andere visserij ging ik vond het altijd leuk om naar kijken, het blijft immers allemaal vissen. Natuurlijk is het logisch dat je z'on programma voor een zo breed mogelijk publiek maakt. Als het te specialistisch wordt krijg je achteraf een hele rits vragen waar je niet op zit te wachten. Ik vind dat jullie ook goed aandacht hebben besteedt aan de verschillende technieken want zo zit er voor iedereen wel een bruikbare bij voor het betreffende water waar men op vist. Trek je maar niets aan van die enkele azijnpissers die ertussen zitten want 98% van de kijkers hebben het wel leuk gevonden. Ik hoorde zelfs van collega's op mijn werk die zelf helemaal niet vissen dat ze ook regelmatig naar jullie programma gekeken hebben, dat zegt dus al genoeg.
Ik vond je ook altijd erg enthousiast over komen (zowel op tv als op de diverse hengelsportbeurzen) zonder dat je betweterig was of de wijsheid in pacht dacht te hebben. Dit maakt andere mensen dan ook makkelijk enthousiast. En daar gaat het uiteindelijk om.
Ed ik wens je in je pensioentijd nog heel veel (vis)plezier in je verdere leven samen met je vader, vrouw of met wie dan ook. Blijf gezond en doe leuke dingen zolang het kan.

Gr, Eric

 • 3 days and 14 hours geleden
Gravatar
Rene Lunenburg
.Honselersdijk

Hoi Ed bedankt voor alle jaren kijk plezier. Laat die negatieve lui maar lekker lullen. Je hebt heel duidelijk gemaakt waar het allemaal om draait met vis tv..
Jammer dat je je zo op deze manier moet verdedigen.
Geniet lekker van je vrije tijd.
Grtn René

 • about 3 days and 9 hours geleden
Gravatar
Willem
.

Tja, het is en blijft een moeilijke discussie, vis tv is leuk maar van mij mag het zonder de heer Kraal. Die interviews van hem zijn tenenkrommend, nooit eens een kritische vraag, zeker niet betreft de beroeps visserij. Alles moet maar hossana bij vs tv zijn en dat vind ik niet kloppen aan het programma. Maar om dan iemand als Ed Stoop dan weer zo neer te sabelen, nee klopt niet. Als jk bij een vismaat binnen komt lopen en ik daar de foto van Ed en hem aan de muur hangen dan denk ik, jij hebt toch een mooi werkzaam leven achter de rug, binnen de vissport je werk doen, mooi toch ?

 • 3 days and 6 hours geleden
Gravatar
Ed Stoop
.Bilthoven/Den Haag

Nogmaals dank voor jullie lovende woorden. Wat betreft die kritische vragen gaat het hoogstwaarschijnlijk om Studio Vis TV. Een praatprogramma over vissen en iets anders dan Vis TV. Daar is namelijk nogal eens verwarring over waardoor Vis TV de kritiek krijgt die kennelijk voor Studio Vis TV is bedoeld. Vrees dat ik daar niets aan kan veranderen. Ook niet aan Marco...!

 • 2 days and 18 hours geleden
Gravatar
Fuut
.

Alleen al omdat hij, ondanks veel azijnpisserij uit de achterban, het enthousiasme heeft kunnen opbrengen elke keer maar weer een uitzending van Vis-TV op de buis te brengen verdient Ed veel waardering. Ik denk dat hij zo verstandig is geweest zich te realiseren dat ontevreden (vaak onwetende) mensen meestal de grootste mond opzetten, maar dat zwijgende tevredenen de allergrootste meerderheid vertegenwoordigen.
Wat betreft de inhoud sluit ik me geheel bij Ludo aan.
Hoe dan ook, Ed, veel dank voor wat jij voor de sportvisserij betekend hebt en dat je nog vele jaren mag genieten van de hobby die we gezamenlijk hebben.
Het ga je goed.

Vriendelijke groet
Fuut

 • 14 hours and 12 minutes geleden