Totale vangstverbod zeebaars 2018
Mag er volgend jaar helemaal niet meer op zeebaars gevist worden ook niet door het beroeps?

http://www.sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/20141/ices-advies-geen-onttrekking-zeebaars-in-2018.html
Geer, Arnhem, 13/11/2017

REAGEER

Gravatar
Marcel
.

Prima maatregel lijkt mij, maar er wordt weer gesproken over "advies" en "het zou moeten". Ze moeten het gewoon doen! Erop vissen mag altijd wel, want je kan niet voorkomen dat je een zeebaars vangt, zolang je deze maar weer terugzet. Kan niet mooier toch?

 • one week and 10 minutes geleden
Gravatar
Pieterman
.

Zal ik vast een voorspelling doen voor 2018, het beroep blijft gewoon zijn ding doen en de sportvisserij mag niets meer meenemen.

Waarom , nou omdat SVN graag op de zaken vooruit loopt en het beste jongetje uit de klas wil zijn....

 • about 6 days and 24 hours geleden
Gravatar
Vincent
.

Laat het maar gebeuren zoals Marcel al aangeeft we kunnen gewoon blijven vissen op zeebaars alleen je mag ze niet mee nemen en heb ik geen probleem meer!

 • 6 days and 23 hours geleden
Gravatar
Chris
.Rotterdam

Imares heeft voor 2017 ook het advies gegeven om te stoppen met het ontrekken van zeebaars. Laten we hopen dat voor 2018 de politiek wel zo verstandig is om te luisteren.

Van mij mag er voor de komende jaren een meeneemverbod komen. Ik vis voor de sport, vis meenemen is maar bijzaak voor mij.

 • about 6 days and 19 hours geleden
Gravatar
Tom
.

gelezen op een andere site :
hoe dat de Europese Visserij-verantwoordelijken redeneren is al lang een raadsel voor mij.

Europa vraagt advies aan ICES; deze geven een advies en vervolgens trekt Europa er zich niets van aan.

Voor 2016 adviseerde ICES een max van 541 ton zeebaars voor sport en beroeps samen;

Europa beperkte sport + sommige beroeps maar gaf een quota van 1300 kg/maand (-feb en maart) aan de handlijnvissers. Er zijn +2,000 “ligneurs” in Frankrijk; + 500 in Engeland en nog een 50 of zo met een Nederlandse vergunning. En natuurlijk hebben ze dat quota van 33 150 TON niet volgevangen (2000 + 500 + 50 x 13 ton).

Maar als je een advies krijgt van 541 ton en je deelt 33 000 ton uit ???????? alleen al aan de beroeps-handlijnvissers ?????

Voor 2017 adviseerde ICES een totale stop en kregen de beroeps-handlijnvissers een quota van 10 ton/jaar of een slordige 25 500 TON.

Waar is de logica ?

En dan vangen die handlijners nog beduidend minder dan wat de grote beroeps aanlanden !Of hoe onze Europese beleidsmakers absoluut geen rekening houden met de adviezen van ICES en menen dat de sportvisserij het wel zal oplossen

 • 6 days and 5 hours geleden
Gravatar
Fuut
.

Een totaalverbod voor het beroep zal er wel niet komen. Het is nu eenmaal zo dat de beroepsvissers een sterkere lobby hebben dan de sport. Nu moet je niet direct met het vingertje naar SN wijzen, want die doen echt hun best wel. De beroepsvissers lobbyen echter niet alleen via hun organisaties, maar spreken ook individueel, samen met achterliggende bedrijven, de politici aan. En dat is waar de sportvissers het laten liggen. Die kunnen alleen maar huiliehuilie doen via de diverse internetfora. Jammer, maar het is niet anders.

Vriendelijke groet
Fuut

 • 6 days and 41 minutes geleden
Gravatar
Meerkoet
.Sebaldeburen

Dat die beroepsen altijd de dans ontspringen weet sn dondersgoed. Ik persoonlijk ben dan dan ook inmiddels zo ver dat ik mij door geen enen instantie of gezag nog de broek opbinden. En ik ken veel meer sportvissers die er net zo over denken. Wil ik een paar zeebaarzen meenemen voor de pot dan doe ik dat gewoon. En ik kan je vertellen dat ik ze vervolgens met smaak verorber! Nee joh de sportvissers zware sancties opleggen maakt echt niet dat het zeebaars bestand daar beter van wordt. Een totaalverbod voor de beroepsvisserij dat zet pas "zoden aan de dijk"! Daarom een welgemeende oproep aan alle sportvissers om zich geen donder aan te trekken aan welk verbod dan ook! Ga toch vissen!!!!

 • 5 days and 19 hours geleden
Gravatar
Ben
.

Voor 2017 lag er er al zo'n advies van ICES op tafel. Nichts neues!

Ook dit advies voor 2018 zal wel weer het gebruikelijke gestechel over quota gaan opleveren... Gaap! Misschien beter om gelijk maar in te zetten op het verder ophogen van de minimummaat.

 • 5 days and 7 hours geleden
Gravatar
Mark
.

Echte sportvissers luisteren niet naar meerkoet. Je bent een "sport"visser of niet. Jij klinkt net als beroeps wink

 • about 5 days and 5 hours geleden
Gravatar
Jaap
.Veluwe

Proest! Wat denk je zelf, dat het beroep niet meer mag vissen? Hahaha zo gaat dat hier niet. Zoals door anderen al gezegd gaat het waarschijnlijk een meeneemverbod voor sportvissers opleveren (net als bij paling) of een maximum aantal. Dan kom je net als bij snoekbaars in de enorm kromme wanvertoning dat je er max 2 mag meenemen in het kader van bescherming van de stand, terwijl een paar honderd meter verderop een beroeps er honderden staat uit te trekken, dat is hoe het gaat in Nederland. De C+R vissers wakkeren het vuurtje nog wat aan en zie daar, de controleurs van de federaties maken overuren. En dan nog serieus denken dat ze goed bezig zijn...kansloos, krommer kan het allemaal niet helemaal niet. Helemaal als je de sanctiebedragen voor sportvisovertredingen ziet, buiten alle proporties. Onder het mom regels zijn regels laten we ons alles door de strot douwen, pislink word ik ervan. Ik houd van gezond nadenken en logisch redeneren maar dat gebeurt gewoon niet. Af en toe een zucht en toch maar weer van het vissen genieten zolang we nog wat vangen....

 • 3 days and one hour geleden
Gravatar
Andre
.

Jaap en Pieterman gaan hun gelijk krijgen als het zover komt. De geschiedenis herhaalt zich gewoon.

 • 2 days and 8 hours geleden
Gravatar
ZeebaarsPiet
.

De sportvisser vist weer achter het net !!!

 • 5 hours and 24 minutes geleden