Topoog repareren
Hallo

Ben op zoek naar iemand in West-Friesland die een nieuw topoog op mijn hengel kan vervangen.
E-mail piwi954@hotmail.com
Jeroen, .(JavaScript must be enabled to view this email address), Grootebroek , 20/06/2022

REAGEER

Gravatar
John
.

Nipro hengelsport

  • 2 weeks and one day geleden
Gravatar
Kilian Bakker
.Bovenkarspel

Raven Lelystad kan dat ter plekke voor je doen

  • about 2 weeks and 23 hours geleden
Gravatar
Fons
.

Een topoog is vrij makkelijk zelf te doen.
Neem een lucifer en verwarm lichtjes de huls van het te vervangen oog. Daardoor wordt de gebruikte lijm meestal vloeibaar en kan je het oog er vrij makkelijk afdraaien. Is het te vervangen oog ook met binddraad en lak verzekerd, dan kan je die voorzichtig verwijderen met een breekmes.
Vervolgens ga je met je hengeltop naar een degelijke hengelsportzaak bij jou in de buurt waar ze losse topogen verkopen. Voor een paar euro's heb je dan een nieuw oog dat net ietsje ruimer is dan de diameter van de hengeltop.
Neem vervolgens een lijmstick van een lijmpistool; verwarm de stick effe lichtjes met een lucifer en strijk de vloeibaar geworden lijm uit over de bovenste paar Cm van de hengeltop. Schuif nu het nieuwe oog erover en zorg dat het netjes opgelijnd is met de andere ogen. Het teveel aan lijm dat onder de huls van het oog uitkomt kan je makkelijk wegwrijven met een papieren zakdoekje. Met de blote hand gaat ook maar is soms vrij heet. Geef het oog en de lijm de tijd om af te koelen en uit te harden. Een kwartier later zit het oog voldoende vast om er probleemloos mee te vissen.

  • about one week and 2 days geleden