Snoekvissen in Ierland.
Wil graag gaan snoekvissen in maart in Ierland,is dit een goede tijd ? Alvast bedankt voor de reacties.
Snoekvisser, Hank, 21/01/2008

REAGEER

Gravatar
bjorn janssen
.

hallo

mijn broer en ik zijn vorig jaar 8 maart gegaan bij herman molennaar. het is wel een zeer taaie tijd maar als je een knijter vangt is die echt dik. ik zou zelf persoonlijk rond pasen gaan. dan zijn ze ook net afgepaaid al ligt dat natuurlijk ook aan de weersomstandigheden daar.
want in maart zit je al tegen het paaien aan of ze zijn al afgepaaid. die wij vingen vorig jaar waren nog niet afgepaaid.
veel succes en geniet van jullie vakantie
je mag me altijd mailen voor vragen, .(JavaScript must be enabled to view this email address)

vriendelijke groet bjorn janssen

  • 15 years and 10 months geleden
Gravatar
Ferdinand Heijerman
.

Hallo Snoekvisser,

Het hangt ook erg af van het water waar je wilt gaan vissen. Op kleinere meren die gemiddeld genomen wat ondieper zijn zijn de snoeken eerder afgepaaid. Op grote meren is de snoek door de lagere watertemperatuur iets later afgepaaid. Op grote meren zou ik snoekvissen in de periode begin en midden maart niet aanraden, omdat je dan een gerede kans hebt dat je midden in de paaitijd zit te vissen. Dat verkleint niet alleen je kansen, het is ook niet bevordelijk voor de "hoogzwangere" snoeken. Ik kan niet voor andere meren spreken, maar op Lough Derg, waar ik zelf vis, begint de goede periode in de tweede helft van maart. Mocht je vragen hebben, mail me dan op .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Groeten vanuit Ierland,
Ferdinand Heijerman
http://www.pike-ireland.net

  • 15 years and 10 months geleden
Gravatar
Mark
.

Ik heb jaren in maart/september op snoek gevist in Ierland omdat ik niet anders kon.Vergeleken met september is het een hele beroerde tijd in maart en raad ik het je af. Je kan je snoeken wel pakken maar aantallen moet je zeker niet verwachten.

Groeten Mark.

  • 15 years and 10 months geleden
Gravatar
Snoekvisser
.

Bjorn,Ferdinand en Mark bedankt voor jullie reactie,ik ga waarschijnlijk 27 maart en hoop zogezegt na de paaitijd te komen.(meer informatie is altijd welkom b.v.d)

  • 15 years and 10 months geleden