Sharper Jerk
Ik vind het eigenlijk wel frappant dat de kleine Rapture jerkbait, de 'Sharper Jerk' zo wordt geprezen door onze goede vriend Bart Debaes. Dit is toch gewoon een schaamteloze kopie van de alom bekende Salmo Slider?
Joop, Eindhoven, 15/03/2023

REAGEER

Gravatar
nick
.

inderdaad Joop, DLT heeft iets vergelijkbaars

  • one week and one day geleden
Gravatar
R
.

Meest gekopieerde jerkbait op aarde, ook door Savage Gear, Fox, DAM etc. En dan te bedenken dat dat de Salmo Slider een kopie is van de Nederlands handbouw "Punisher"door André Koehorn en Marco Dol!

  • one week and one day geleden
Gravatar
Pieter
.

De rest van die baits uit die serie zijn ook gewoon schaamteloze kopieeen.

  • one week and one day geleden
Gravatar
Wil
.

Beter goed gejat als slecht bedacht ...................

  • about one week and 23 hours geleden
Gravatar
nick
.

Beste R,
Waren Andre en Marco dan de bedenkers??

  • about one week and 10 hours geleden
Gravatar
R
.

Ja Nick, zij hadden een jerkbait gebouwd, maar dachten: laten de buik de rug zijn en vise versa. Zo geschiedde, vandaar ook de namen van de imitaties als belly up etc. Salmo slider heeft alleen paar extra details, maar de vorm en loodverdeling (allerbelangrijkste) zijn hetzelfde.

  • 6 days and 20 hours geleden
Gravatar
marcel
.

Ze hebben toch allemaal een aap nagevist?

  • 6 days and one hour geleden
Gravatar
Bart
.

inderdaad ze lijken heel erg op elkaar, maar ik weet niet wie eerst met dit model uitkwam, speelt voor mij ook niet direct een grote rol, ik wil gewoon vangende kunstaasjes. Daar deze Rapture aasjes uit ander materiaal worden gebouwd, vissen ze ook een beetje anders, maar vooral het feit dat de Sharper jerk hol is vanbinnen, en gemaakt uit harde kunststof, kunnen er kogeltjes in worden geplaats, die voor extra geluids zorgen. Zeker de grotere versies zijn vreselijke rammelaars, en dat werkt op sommige dagen prima! Ik zie bij zowat al mijn vismaten dat hun Salmo's in de tackle-boxen blijven zitten, maar dat de Sharper Jerks wel mogen zwemmen. Dat zegt volgens mij genoeg. wink Niets houdt u tegen natuurlijk om met de originele (als de Salmo's de originele zijn????) te blijven vissen, die zijn zeker ook goed.

  • 6 days and 36 minutes geleden
Gravatar
Joop
.

prima antwoord Bart.
Dat ze hol zijn wist ik niet, dan is het toch niet een blinde kopie.

  • 3 days and 11 hours geleden