Shadhengel zeebaars
Beste medevissers,

Ik vroeg mij wat nu een goeie zeebaars stok is voor het vissen met een shad vanaf de de kant. Iemand met nuttige tips? Liever niet te duur.

Gr.
Mark, .(JavaScript must be enabled to view this email address), Hoofddorp, 17/07/2019

REAGEER

Gravatar
Hans
.

Misschien een cursus volgen bij Joop! Leer je ook gelijk wat lensdrukken is, zeer belangrijk bij het fotograferen van kleine zeebaars...

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Mark
.Hoofddorp

Kijk Frits daar kan ik wat mee. Hebben jullie zelf ervaring met bepaalde hengels? Frits? Hans?

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Dampe
.SKW

Gamakatsu Akilas 80 of 90h is er wel een mooi stokje voor. Kost denk ik ergens tussen de 150 en 200 euro. Maar dan heb je wel al een heerlijk gevoelige hengel met ruggengraat.

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Frits
.

Ik vis met een goedkope Shimano en een spro beiden niet meer te koop. Lengte 240 (vanuit de boot, vanuit de kant zijn ze te kort)
Werpvermogen ca 40 gram Niets bijzonders. Op zee krijgt alles het nogal te verduren.

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Marcel
.Hoofddorp

Hoi Mark,

Ik gebruik al jaren mijn oude vertrouwde Shimano Diaflash 3.00 mtr met een werpgewicht tot 50 gram. Deze hengel gebruik ik voor het zwaardere werp of wanneer ik op stekken sta met veel puin op de bodem. Enige tijd geleden heb ik de Okuma CX spin erbij aangeschaft in 2.70 mtr en een werpgewicht tot 35 gram. Schitterende stok voor zowel loodkopjes en/of pluggen) en niet al te duur. Ik zag zelfs dat Wesdijk een spin set hiervan heeft staan met een goede prijs. Voor stekken waar het wat lichter en waar veel kleine scholenbaars zwemt volstaat elke niet al te slappe 25 grammer. Maar ik kan je Okuma CX spin echt aanraden!

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Alex
.

Hi Mark,

Even inhakend op de site die Frits noemt. Die heb ik gebruikt om te kijken welke hengel voor mij erg geschikt is. Ik heb zelf een Major Craft N-One uit Japan gehaald. Toen was dat nog een moeilijk verkrijgbaar merk. Ik ben erg fan van het merk. Ook de HTO Nebula is een prachtige stok, zeker voor dat geld.

Wat je kunt doen is contact opnemen met seabassjunky.com. Begenadigd zeebaarsvisser met een prachtig assortiment hengels en kennis om je te adviseren.

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Karel
.

Ben er met snoekbaars vissen vanaf de kant wel achter gekomen dat dure hengels meer vis opleveren.
Ik zou niet bezuinigen. Uiteindelijk ga je toch voor kwaliteit.

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Mark
.

Ik ben inmiddels al flink wat meer te weten gekomen op de site van Henry Gilbey. En ga me nog even verder verdiepen. Dank jullie voor alle tips.

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
Kees
.

Moeten we je nou serieus nemen Karel!
Kan je die mop van die tenryuvisser Martin al....die ving niks!,

  • 6 months and one week geleden
Gravatar
RL
.

Er is in niet heel erg veel keus vwb zeebaarshengels voor vanaf de kant. Zeker niet voor (lichte) shads. Wat er is, zijn vrij zware (eigen gewicht) hengels en een hoog werpgewicht van 120 -150gr.
Ze zijn er wel, maar is goed zoeken.
Een voorbeeldje is de Savagear Salt CCS 2.90 van rond de €100, de HTO Nebula 2.90 van €160
Kijk eventueel ook naar Seatrout (zeeforel)hengels. Diverse merken hebben die in hun assortiment in de lengte 300-320cm. Vooral op de duitse markt.

Op schoon water, zonder obstakels of vanaf t strand kan je ook af met een hengel van 270cm of korter en dan wordt de keus ineens megagroot.

Zelf vis ik met een Shimano Speedmaster 3.30, maar die is al jaren niet meer te koop.

  • 6 months and 6 days geleden