Popnagels vervangen Sylvan/Smokercraft
Sinds enkele weken merk ik dat ons Sylvan bootje steeds meer water pakt tijdens het varen. Dit gaat vaak over een tiental liter dat de boot op een dag opschept.

In een eerder bericht las ik over het laten vollopen van de boot met water om zo de beschadigde popnagels te identificeren. Zo is duidelijk geworden dat een 8-tal popnagels aan vervanging toe zijn.

Heeft er iemand ervaring/idee met het popnagelen van een type boot Smokercraft/Sylvan? Met name welke soort popnagels te gebruiken en waar deze te vinden? Alle verdere info is bovendien meer dan welkom.

Bedankt alvast,
Nathan
Nathan Jacobs, .(JavaScript must be enabled to view this email address), Antwerpen, 10/09/2020

REAGEER

Gravatar
Arjan
.

Beste nathan, een boot wordt vast gezet met klink nagels. Dit is net iets anders dan popnagels. Ik zou het door een bedrijf laten doen. Op YouTube kan je wil een filmpje vinden over klink nagels. Verder geen ervaring met bedrijven die het doen. Maar je vloer zou er waarschijnlijk ook uit moeten om erbij te komen. Succes ermee

  • about 6 days and 10 hours geleden
Gravatar
Kurt
.Snellegem

Mijn boot lekte indertijd ook een beetje. Had 3 klinknagels die echt wel aan vervanging toe waren. Dit he ik van buiten af kunnen repareren door ze door te boren en nieuwe in te klinken (zeker niet de vloer er hoeven uit tehalen. Google eens op pop klinknagels waterdicht. Ik kwam direct onderstaande link tegen. Mijne ware vn hetzelfde model, wel even kijken welke diameter je nodig hebt.
https://rivet-expert.com/nl/water-gasdichte-popnagel-gesloten-bolkop-aluminium-staal-4-00x8-00-mm-klembereik-1-00-3-50-mm?gclid=Cj0KCQjwhvf6BRCkARIsAGl1GGhyTY0JYXJ6hZahwHftIP19j5ofXiW5BF7Vy_M9VM9PnoTulH3e91kaAk4wEALw_wcB

  • 5 days and 14 hours geleden