Pluggen
Hallo

Tegenwoordig zijn vele pluggen voorzien van kogeltjes.
Mooi voor het werpen, maar zou dit de vis niet bang maken ?
Lijkt me dat het wellicht te veel herrie onder water geeft.
Wat denken jullie hier eigenlijk van,
Op internet kan ik geen enkele negatieve reactie vinden.
Heb zelf pas in het buitenland gevist en heb sterk het vermoeden dat het voor bepaalde vissoorten niet werkt, en zelfs afschrikt,
Ben benieuwd naar jullie mening.
Mvg Tim
Tim, onbekend, 15/04/2018

REAGEER

Gravatar
Kees
.

- Vertrouwen hebben in je gebruikte kunstaas is belangrijk. Dan blijf je persisteren. Twijfel je aan de effectiviteit van dergelijke pluggen dan zou ik je toch willen adviseren dan maar 'silent' pluggen te gebruiken.

- In troebel water of bij onstuimig weer ben ik persoonlijk wel overtuigd geraakt van de meerwaarde van pluggen met een 'rattle' en het extra kabaal dat het oplevert. Bij heel rustig en zonnig weer is ook bij mij dat vertrouwen daarentegen stukken minder.

  • 11 months and one week geleden
Gravatar
Peter
.

Tsja, maatje van mij zweert bij ratelpluggen voor roofblei. Ik vis liever zonder ratel. Vissen op dezelfde stekken en soms vangt hij meer en soms ik.

Wat je wel duidelijk ziet op kleinschalig water is dressuur. Ik vis in polders waar je zonder ratel gewoon beduidend meer vangt, terwijl vroeger een ratel de sleutel was tot dubbele cijfers. Lekker vissen wat je zelf fijn vindt om mee te vissen en probeer met en zonder. Dan zie je vanzelf wat beter werkt.

  • 11 months and one week geleden
Gravatar
jelle
.

ik ben er van overtuigd dat natuurlijk kunstaas meestal het beste werkt. in de poldersloten vis ik het liefst langzaam met shads van 12 a 13 cm een lengte die de meeste voorns hier ongeveer hebben en dan ook in een zo natuurlijk mogelijk kleurtje ongeacht de waterkleur die snoek merkt het aasje heus wel op. de shads hebben een veel rustigere natuurlijkere actie dan de pluggen, swimbaits en jerkbaits die zo ongeveer iedereen schijnt te gebruiken en die de snoek meestal wel eens heeft gezien.

  • 11 months and one week geleden
Gravatar
jelle
.

voor snoekbaars en baars daarentegen mag ik er wel graag met regelmaat een ratelplug aan hangen, op sommige dagen kunnen ze er helemaal los op gaan en hoor je de aanbeten gewoon voordat je ze voelt zeker als je net onder een brug vist of een stenen duiker.

  • 11 months and one week geleden
Gravatar
Vonkie
.

Aaaah.... zou dat de reden zijn dat ik nooit wat vang.


Maar hoe zit t met al die miljoenen anderen over heel de wereld, die al ruim 50 jaar, wel volop vis vangen met die herriepluggen !!!

  • 11 months and one week geleden
Gravatar
Cruz
.Dirksland

Tsja....nog nooit een natuurlijke aasvis gehoord die een ratelend geluid maakt !?
Allemaal winstbejag voor de commerciƫle reclameboys !! (zeg maar met meer sponsornamen op hun truien en jassen dan dat ze ooit vis in de emmer hebben gehad)

  • 11 months and one week geleden
Gravatar
Chris
.

Op wateren waar veel wordt gevist treed dressuur op; de vis wordt argwanend en volgt het kunstaas, maar hapt niet toe. Ander kunstaas proberen kan helpen, probeer eens een spinner als iedereen met jerkbaits vist of softbaits. Ik denk niet dat kogeltjes vissen afschrikt er wordt bijv. genoeg gevangen op ratelpluggen zoals de screaming devil van spro.

Als kunstaas niet meer werkt probeer dan eens dood aas, dat werkt goed op een water waar ik veel vis. Op kunstaas vang ik er weinig tot niets meer.

  • 11 months and 6 days geleden
Gravatar
Tim
.

Heren dank voor jullie reacties. groet Tim

  • 11 months and 6 days geleden