Nanofil
Wie heeft er al ervaring met de Nanofil lijnen van Berkley ? Graag enkele bevindingen over de dunnere lijnen (0.02 tot 0.08mm).
Groeten Bertje
Bertje, onbekend, 04/12/2011

REAGEER

Gravatar
Toon
.

Bertje, ik kan er heel erg kort over zijn.... top product.... heb er mooi dikke vissen mee gevangen...gooit als een speer.. een nadeel... houdt je aan de knoopvoorschriften anders gaat het wel eens mis.. conclusie ... kopen die handel

  • 6 years and one month geleden
Gravatar
michel
.

Ik gebruik de 0,06 + 0,08 mm; nog steeds tevreden tot nu toe. Maar echt oppassen voor de knopen. staat een korte verslag over de nanofil op mijn site maar nog niet in het Nederland enkel in het Frans.Mijn vertaler(=mijn zoon) heeft te veel werk met zijn school.
http://www.2predators4you.be

  • 6 years and one month geleden
Gravatar
Peter
.

Toon kan je wat duidelijker vertellen voor welke visserij je het gebruikt en waarom het zo super is.
Want mijn ervaringen zijn precies het tegenovergestelde.
Ik heb de 8/00 gebruikt voor het zeebaarsvissen. De pluspunten zijn dat de lijn glad is( je zou zeggen dat het nylon is ) en dat je verdere worpen kunt maken door de dunnere diameter.
Min punt is de knoopvastheid, als je een voorslag van 40/00 wil knopen met de voorgeschreven albrightknoop dan breekt hij negen van de tien keer op de knoop, dit heb ik ook bij 10/00 ondervonden.
De enigste manier om een voorslag goed te monteren is gebruik te maken van zo`n ijzertje ( knooploze knoop ).
Heb de winkelier dit probleem verteld en zijn antwoordt was dat ik de knoop niet goed maakte. Ik gebruik de albrightknoop al ruim 10 jaar met succes bij fireline en ultracast, dus aan het maken van een goede knoop ligt het niet. in de winkel de proef nog eens op de som genomen, je raad het al keer op keer brak de knoop bij het aantrekken.

Wil je met deze lijn goed kunnen vissen ( dunne diameters ) dan moet je gebruik maken van een knooploos ijzertje.
Voor mij is het vissen met zo`n een ijzertje geen optie. Ik heb in het verleden al eens met dit ijzertje gevist, en ben er op gegeven moment mee gestopt omdat als ik vast zat dat de lijn niet op het ijzertje brak maar willekeurig ergens op een zwakke plek in de lijn brak. Daardoor was ik snel door mijn 270 meter dyneema heen.Een knoop verzwakt, maar het ijzertje verzwakt je lijn niet vandaar.

  • 6 years and one month geleden
Gravatar
marcel
.

heb gevist met de 10-honderste en moet zeggen: prima lijntje! lekker glad vooral, dus mooi stil bij het binnendraaien; knopen maak ik al jaren niet meer en met de not-a-knot speldjes geen enkel probleem met slippen of zo; wel voldoende wikkelingen maken natuurlijk. Lange termijn moet nog blijken, maar tot nu toe: fijn lijntje.

  • 6 years and one month geleden
Gravatar
Toon
.

Peter, ik gebruik het voor het roofvissen zowel op zoet als op zout.. Ik heb er heel fijn mee gevist op zeeforel.. je kunt er gigantisch verre worpen mee maken.De lijn gooit nauwelijks windknopen en als een windknoop in komt is deze er gemakkelijk uit te halen. Het verticalen/dropshotten gaat eveneens perfect met deze zijn lijn, heb vissen van om en na~bij de meter gevangen op 0.02...echter kan je op de grote rivieren beter iets dikker vissen. Het mooie aan de lijn is dat hij haast doorzichtig is in het water, een fijne eigenschap voor het vissen in heel helder water.Voor mij geen andere lijn meer.

  • 6 years and one month geleden
Gravatar
WJM
.

Ik heb diezelfde 0.02 Nanofil (3 lbs) ook geprobeerd met fluo als gebruikelijke voorslag. Gebruik daar al jaren de Allbright (doubled & reversed) voor om 't zaakje te verbinden, en moest nu tot wel 15 wikkelingen gaan om te voorkomen dat de knoop ging slippen... maar toen bleek de Nanofil bij het aantrekken weer uiterst gemakkelijk te willen breken op de te leggen knoop.

  • 6 years and one month geleden
Gravatar
Berend
.

Heb gehoord van een paar maten van me dat de lijn wel snel slijt en rafelig wordt. Bij intensief gebruik zelfs al na een paar uur vissen. Je moet dan de eerste 5 meter weer vervangen en dat telkens opnieuw. Hij gooit wel verder.

  • 6 years and one month geleden
Gravatar
TonF
.

Ik heb de 0.04 momenteel in gebruik op een ul stokje en een heel klein molentje.Plus punten zijn: uiteraard de dunne diameter,de lijn neemt geen water op,is voor de diameter supersterk,werpt makkelijk.
De nadelen;idd de knopen,ikzelf gebruik ook (zonder probleem) no-knot clips alhoewel ik ze dan wel zelf maak van dun staaldraad,de meeste die je kunt kopen vind ik te grof of te kort,eigenlijk is er maar 1 merk waarvan ze goed zijn en dat is van Ron Thompson maar die zijn weer moeilijk verkrijgbaar.Je kunt aan de no-knot clip ook eerst (voordat je de clip aan de lijn maakt) een spelwarteltje maken en zo een shadkop monteren en wisselen.Een ander ding waar je op moet letten is dat je de lijn strak op de spoel blijft houden,anders werp je vaak van die lussen in de lijn.Ook vind ik de lijn, omdat ie zo licht is,tamelijk gevoelig voor windvang en moet je dus opletten dat je bij het werpen de lijn redelijk strak houd anders waait ie bij wat wind snel om obstakels heen.Verder lijkt het alsof de lijn bij dikkere diameters minder zwakke plekken gevoelig is.Ik vis nu al een tijdje ook met een 0.08 diameter waar op zo'n 15 meter vanaf het begin wat rafeltjes zitten maar merk niet dat de lijn hierdoor erg is verzwakt.Had al een paar keer vast gezeten maar trok nog steeds de 20% onderlijn eerst stuk,zoals het hoort.Helaas zijn de dunnere diameters(zeg maar tot 0.12)ook niet geschikt voor op reels of spincastmolens vanwege het ingraven van de lijn op de spoel.
Dus in het algemeen ben ik er wel zeer tevreden mee.

  • 6 years and one month geleden
Gravatar
F.R.
.

Mooie lijn ,sterk en zeer soepel is slecht te knopen,alleen met de speciale knoop is het goed te boen.Zelf pas twee maal mee gevist.De naam voor deze lijn is niet echt goed gekozen.(Pedofil-Nanofil-Homofil)ik bedoel maar.

  • 6 years and one month geleden
Gravatar
frank
.

vind het ook een fijne lijn, maar groot nadeel zijn de knopen.
sommige knopen zijn vrij lastig te maken en het kost even tijd, zeker met koude vingers in de boot.

  • 6 years and one month geleden