Onbeperkt vissen voor o.a. Duitsers?
Beste hengelaars even een opiniepeiling. Wat vinden jullie ervan dat o.a. onze Duitse oosterburen met een vispas zo’n beetje onbeperkt toegang hebben tot viswater in NL? Ik woon aan de oostgrens van NL en vind het persoonlijk de spuitgaten uitlopen. Het is gewoonweg ongelooflijk druk op het water aan het worden. Van de 10 boten die je tegenkomt zijn er 9 Duits. Niets tegen Duitsers overigens maar b.v. afgelopen zondag was ik aan het vissen op een relatief klein grindgat dat in verbinding staat met een rivier. Het zag werkelijk zwart van de boten. Ik overdrijf niet tenminste 15 boten en daarnaast minimaal 10 belly-boten, wederom 90% Duits.

De vis die op deze plas lag heeft die dag minimaal 5x een shad of iets dergelijks voorbij zien komen. Er werd dan ook slecht gevangen. Hoorde van andere vissers dat het daar al weken zo druk was. Ik vind dit geen goede zaak, het maakt voor mij als visser die vooral ook voor de ontspanning en rust gaat vissen het genieten van het moment minder. En eerlijk is eerlijk je favoriete stekken zijn vaker bezet, de vis krijgt kenmerken van dressuur en je vangt dus minder. Dan hoor ik je al zeggen dan ga je toch naar een ander water? Nou alles in een straal van tot 50km landinwaarts is het een zelfde laken een pak. En het neemt enorm toe.

Kom je bij de trailerhelling staan er al een aantal boten voor je te wachten. Onlangs ruim een half uur moeten wachten om te kunnen traileren. En dat in de winter! Ik ben van mening dat SVN best eens over een maximaal af te geven vispassen aan bewoners buiten NL na mag gaan denken (of de prijs een stuk verhogen?). Niet racistisch bedoeld maar de hengeldruk neemt m.n. op de roofvis enorm toe. In Duitsland is het wat lastiger qua vergunningen etc. maar dit is de omgekeerde wereld.
Jaap, Gelderland, 09/01/2020

REAGEER