Minn Kota Vantage 24V 80 LB
Te Koop nieuwe Minn kota Vantage 80 LB

voor info svp e-mail naar aspb26@yahoo.com

VANTAGE

De Minnkota Vantage modellen zijn ontstaan toen men alle wensen van de meest veel eisende roofvissers in een motor wilde bouwen. Die motor werd de Minnkota Vantage. Naast het opvallende uiterlijk zijn het vooral de vele technische snufjes en handigheden die deze motoren kenmerken. Deze worden hieronder verder beschreven. Uiteraad heeft de Vantage een traploze snelheidsregeling en is hij voorzien van de Maximizer en de weedless wedge propellor.

Een van de kenmerken waar de Vantage bekend om staat is het electrisch op en neer halen van de motor. Dit gebeurt door een druk op de knop van het (teleskopische) handvat. Men stelt de diepgang van de motor eenmalig in door het aluminium sub-frame met bouten te borgen in de bracket. Optimaal is het wanneer de motor net boven het water hangt wanneer de boot planeert. Men hoeft dan alleen maar op de ´up´ of ´down´ knop te drukken om de juiste diepgang in te stellen. zo kan men ook tijdens het varen de diepgang van de motor op een eenvoudige manier regelen.

Het voordeel van het hefsysteem als bij de Vantage is dat men de motor altijd buiten de boot heeft. Bij motoren als de Vector en Maxxum bevindt de motor zich, wanneer opgeklapt, in de boot. Bij de Vantage wordt de ruimte dus optimaal benut.

Vooral bij wat grotere boten (als Lund, Crestliner, Alumacraft) waar men niet direct bij de spiegel kan.De bediening van een normale motor als een Endura of een Maxxum kan dan een probleem zijn. De handvatverlenger is dan een gedeeltelijke uitkomst. Dit omdat men dan steeds zeer grote slagen met de arm moet maken om te sturen. Bij de Vantage is dit opgelost door naast het zeer lange teleskopische handvat een 1 : 4 besturing toe te passen. Wanneer men het handvat 45° naar links of rechts beweegt, draait de motor maar liefst 180°. De slag van de arm is dus minimaal ondanks het zeer lange handvat.
Peter, .(JavaScript must be enabled to view this email address), Hoensbroek, 10/08/2018

REAGEER

Gravatar
Bert
.

Peter? Angelo bedoel je toch?

  • 8 months and one week geleden
Gravatar
henry
.leerdam

zo 1 zou ik best willen hebben
mooi ding man
s

  • 8 months and one week geleden
Gravatar
Peter
.

Verkocht

  • 8 months and one week geleden