Lengte van boot/trailer combinatie
Beste lezers van Totalfishing,

op dit moment heb ik een boot van 5 meter (Monark 1600 DLX) welke op een trailer (Kalf Hawk 650) ligt. Deze combinatie is 6.05 m, maar hij is te groot voor zijn toekomstige stalling. De trailer is niet meer in te korten, omdat hij anders tegen mijn auto aankomt.

Wie heeft er ervaring met een wegklapbare dissel? Diverse trailerhandelaren raden mij dit af, vanwege sterkte verlies en ze zijn er daarnaast onbekend mee.

Daarnaast ben ik benieuwd wat de afmetingen zijn van boot/trailer combinaties zoals een Alumacraft Escape 145 / Lund Fury 1400 van jullie?
Op de site van Lund zag ik al +- 5.50 m, maar dit natuurlijk afhankelijk van de trailer.

Alvast bedankt,
Bob
Bob, .(JavaScript must be enabled to view this email address), Krommenie, 12/05/2017

REAGEER

Gravatar
Ed
.

Hoeveel te groot voor je toekomstige stalling? Bij mij hielp het om de trailer wat schuin in de garage te zetten. Deur kan nu net dicht... Of misschien je motor er afhalen zodat eea wel past...Weet niet hoeveel PK er achter hangt en of het een tiller is. Misschien omslachtig maar kan net de gouden tip zijn wink

  • one year and one week geleden
Gravatar
Vonkie
.

Wegklapbare dissel niet sterk genoeg!!
Heb je wel eens een scharnier van een kantelbare trailer bekeken?
Er bestaan complete kits om een wegklapbare dissel te maken. (Is trouwens heel makkelijk zelf te doen)
Google bijv op " fold away coupler / hinge "

  • one year and 6 days geleden
Gravatar
Frans
.Landgraaf

Beste Bob,

Ik zat met hetzelfde probleem. Pega boottrailers hadden voor mij de oplossing d.m.v. een wegklapbare dissel. Ze hebben mij foto`s toegestuurd hoe e.e.a. eruit ziet. Dus even contact met Pega opnemen.

  • one year and 4 days geleden
Gravatar
Bob
.Krommenie

Bedankt voor de reacties!
Ik heb me boot/trailer combinatie in kunnen korten tm 5.86m, ik heb alles wat naar voren geschoven. Ik heb daarnaast ook mijn as verschoven, want ik kreeg anders te veel kogeldruk.

Ik heb al gekeken naar de wegklapbare dissels van "fulton fold away", maar die zijn alleen verkrijgbaar in US maten voor US trailerkokers in 2 tm 5 inch, dus dat wordt lastig met de "onze" trailerkokers met de standaardmaten in cm's.

Ik zal even contact opnemen met Pega, bedankt!

Groeten,
Bob

  • one year and 3 days geleden
Gravatar
Bert
.Rijswijk

Kwestie van een rekenmachine gebruiken.

  • about 10 months and 3 weeks geleden