hoe monteren jullie extra dregje / shad?
Hoi Snoekbaarsvissers!

Hoe monteren het extra dregje bij een shad.
Je kunt het "buitenom" middels bijv. een heel dun staaldraadje.
Of, fleuren met een fleurnaald door de shad heen en een stevig stuk nylon. (Of fluorocarbon).

Het laatste pas ik toe, maar misschien doe ik wel te moeilijk......

Gaarne jullie idee/bericht
rick, opmeer, 12/10/2008

REAGEER

Gravatar
Kenneth
.

Ik doe hem gewoon met een lusje rond het oogje waar de hoofdlijn aan bevestigd wordt. De dreg wordt rechtstreeks achteraan in de shad bevestigd. Bij het verticalen vind ik het een erg groot voordeel, omdat het lusje los kan komen van het oogje en hierdoor kan de dreg vrij over de hoofdlijn bewegen. Evenveel plezier aan de dril, maar veel minder kans op lijnbreuk of lossers!

  • 11 years and 10 months geleden
Gravatar
Frans
.

Fleuren lijkt mij geen goed idee. Bij een aanbeet kan meteen je shad in doorsneden zijn.

  • 11 years and 10 months geleden
Gravatar
Kenneth
.

  • 11 years and 10 months geleden
Gravatar
Tom
.

Momenteel gebruik ik Owner dreggen maat 6 met een onderlijntje geknoopt van een 30/100-ste Shimano Antares lijn. Een klein lusje maken en over het oog laten zakken van de loodkop .
De wartel zorgt er dan voor dat het lijntje niet op je hoofdlijn gaat zwerven. Het lijntje maak ik zo langkort zodat de shadbeweging er geen last van heeft. Het dregje met lijn gewoon los laten hangen.

  • 11 years and 10 months geleden
Gravatar
Kenneth
.

Indien je iemand bent die vaak van kunstaas verandert is een wartel natuurlijk aangewezen. Indien je dit niet doet, dan brengt een wartel alleen maar negatiefs met zich mee. Een wartel zorgt voor meer weerstand in het water, wat de vangstkans in mijn ogen opmerkelijk doet dalen, en een minder goed gevoel met de shad. Dat het dreglijntje zonder wartel over je hoofdlijn gaat 'schuren' doet niet ter zake, en al zeker niet in negatieve mate. Zoals ik al eerder zei: Steek het dregje heel lichtjes achteraan in de shad, hierdoor kan het dregje loskomen, waarna je dreglijntje zal loskomen van het oogje en heen en weer over de hoofdlijn kan 'spelen'. Hierdoor zal je minder vaak een snoekbaars lossen op half water, aangezien de lijn nu makkelijker meegeeft, waar hij anders muurvast aan de shad zit. Ik maak overigens gebruik van een Gamakatsu dreg, maat 4 of maat 6. Dit hangt af van de grote van mijn shads.. Voor het lijntje zelf verschilt het bij mij. Ik geef er niet zo om, als het maar voldoende dik is en trekkracht heeft!

  • 11 years and 10 months geleden