Front troller en verticalen
Graag wat advies van jullie. Ik ben op zoek naar een visboot. Vroeger had ik een boot met een electromotor op de spiegel waarmee ik verticaalde. Nu heb ik de qwest rf 450 op het oog, echter hier past op de spiegel geen electromotor bij. Mijn vraag is of verticalen ook lukt met een fronttroller. Of is dat mijn onwetendheid en doen veel mensen dat al?
Piet de Ridder, onbekend, 08/09/2023

REAGEER

Gravatar
Richard
.Rosmalen

Dat gaat heel goed ! Zelfs beter als backtroller ik raad je dan wel aan om voor te gaan zitten . Het voordeel van een frontroller is dat je nog directer stuurt . Heb wel is gevist met iemand die bleef achter zitten die had niet in de getan wat hij aan het doen was met sturen. Zit je bij de frontroller dan weet je precies waar je hem hebben wilt . En je hebt minder snelheid nodig als een backtroller je accu gaat nog langer mee , succes verder gr

  • 2 months and 4 weeks geleden
Gravatar
Harm
.Bakel

Ik heb zelf ook een Qwest, heb op de achterzijde een aluminium koker gelast waar ik een elektro-motor op monteer als ik ga vissen. En met een fronttroller kun je ook prima vooruit.

  • 2 months and 4 weeks geleden
Gravatar
Peter
.

Ik gebruik zelf de fronttroller om te verticalen. Is ideaal.
Helemaal nu de fronttrollers een ankerfunktie hebben.
Zit zelf gewoon achterin de boot. De fronttroller is eigenlijk de beste aankoop tot nu toe.

  • 2 months and 4 weeks geleden
Gravatar
Kees Faber
.Maarssen

Ik heb beiden maar vind de fronttroller zeker niet beter dan een backtroller op sommige wateren. Zeker op wateren met scherpe taluds en bvb op rivieren met stroming en kribben waar je strak langs wil sturen is het een nadeel. Je stuurt juist minder direct, de boot moet immers om zijn as draaien. Dus even snel scherp sturen met wat gas bij gaat minder makkelijk. Fronttroller met ankerfunctie en autopilot kan daarnaast zeker makkelijk zijn, maar het ligt aan het water waar je graag vist.

  • 2 months and 3 weeks geleden