Flevopolder
Er wordt veel gesproken over de Flevopolder in het algemeen, maar hoe is het met de sportvisserij?De polder is vol met sloten ,weteringen en vaarten.
Hoge en Lage vaart zijn mij bekend maar het andere genoemde water, hoe is het daarmee?
Wie heeft daar ervaring opgedaan en wil daar iets over kwijt.Niet persee stekinfo maar of er in genoemde sloten en weteringen vis rondzwemt en wat voor vis.Info bij de visclub in Almere leverde niet meer op dan dat ik maar lid moest worden.Goed he!.Ik heb er twee keer gevist (bar slecht weer )en bijna niets gevangen.
Heb je informatie:
hbzoons@ziggo.nl

Bij voorbaat dank :Henk.
Henk, onbekend, 28/11/2008

REAGEER

Gravatar
Snoekvisser
.

Hallo Henk, woon zelf aan de rand van de flevopolder, maar toch vissen we er heel weinig .
de hoge en lage vaart zijn in de winter wel te bevissen.
maar is een grote lange bak water.
niet echt spannend te noemen.
de zijtakken ervan zijn erg ondiep en niet met een boot te bevissen.
zelf trekken wij het ,,oude,land,,in .
trouwens goede trailerhellingen zijn niet te vinden.
bij almere daarintegen is erg veel goed viswater te vinden , zoals het,,weerwater,,
reigerplas etc etc.
succes

  • 13 years and 8 months geleden
Gravatar
Baitrebel
.

Hoi, Wij komen en vissen regelmatig in Almere en moeten u teleurstellen als het om roofvis gaat. Onze wateren zijn over bevist en onderhevig aan dressuur. Witvis kan heel goed zijn maar ook moeilijk, je moet de stekken weten. De hoge en lage vaart herbergen ook niet veel vis gezien de vangsten want op hele kilometers vaart krijg je nooit een aanbeet. In de winter zijn er een paar hotspots voor maar ik hoef u niet te vertellen hoe druk het daar is. Het Weerwater is bijna geen roofvis meer te vangen of wij kunnen niet vissen. Ook de Noorderplassen zal geen aantallen opleveren. Zo ook de Vaartplas en Reigerplas. Wij hebben helaas veel last van stropers gehad en hebben dat misschien nu nog. Voor de visserij in de sloten en kleine kanaaltjes is karper de hoofdmoot want dieper dan een meter is het bijna nergens. Veel zoeken en op een hotspot stuiten is de manier.Je kunt ook onze verslagen lezen op onze site http://www.baitrebelsalmere.org

  • 13 years and 8 months geleden
Gravatar
Henk slegh
.

Dag Henk
In Almere kan je heel goed op roofvis. witvis en karper vissen. Iedereen weet , dat als je maar een paar keer per jaar op die uitgestrekte wateren gaat vissen dat je water en stek kennis nog te laag is voor een top dag, zonder over te schakelen op illegaal stekkenpezen.

Deze wateren beschikken nog steeds over goede algemene sportvis bestanden, zoals in 80% van Nederland nog het geval is. De laatste 3 visjaargangen zijn wel bijna verloren gegaan door diverse oorzaken van buitenaf(Aalscholvers ect ect ), maar deze trend is landelijk . Voor dit jaar is het paaiseizoen ook nog een keer zeer slecht verlopen.

Deze schade aan deze visbestanden zal zich pas ECHT openbaren na 2010 betreffende de dan beschikbare paairijpe visbestanden op onze wateren .

Een mooi HVR voorbeeld vanaf 2002 , is de terugloop cyclus van het snoekbestand.

HVR 2003 gevangen snoeken 3136 gemiddelde lengtemaat 96 cm.

HVR 2004 gevangen snoeken 2676 gemiddelde lengtemaat 92 cm.

HVR 2005 gevangen snoeken 2246 gemiddelde lengtemaat 86 cm.

HVR 2006 gevangen snoeken 1782 gemiddelde lengtemaat 82 cm.

HVR 2007 gevangen snoeken 1482 gemiddelde lengtemaat 78 cm.

HVR 2008 t/m okt gevangen snoeken 1207 gemiddelde lengtemaat 74 cm.

De 82% van deze HVR snoeken is gevangen op kunstaas. En er zijn geen beroepsvissers actief.

Zoals ik al schreef is waterkennis belangrijk. Om die kennis te verkrijgen kan je met de echte locale sportvissers onderling tips en gegevens uitwisselen zonder de tijdelijke wisselende onstaande stekken te vermelden. Op www. Visgidsen.nl kan je uit de vangstverslagen en de vistips wel een beetje opmaken waar de vis actief is in Almere.

Kom je er niet uit dan kan je ook altijd even bellen met deze sportvisser voor een goede tip.

Info http://www.visgidsen.nl

  • 13 years and 8 months geleden