Meeneemverbod zeebaars sportvisser per 01/01/18
Ja hoor "we" zijn weer de Sjaak. Volgens de minister is er een evenwichtig akkoord bereikt....met als dieptepunt voor de sportvissers dat die net als bij paling niets meer mee mogen nemen. Beroepsvissers mogen minder vangen maar wel "gewoon" doorvissen. Belachelijke maatregel en van de gekke dat we dit (moeten) pikken. SVN en federaties worden hiermee en dan met name op controle gebied gigantisch belast. Het is als met zoveel dingen hier in Nederland, ze zijn compleet de weg kwijt man man man wat een k..regeltjes land zijn we geworden met dit soort maatregelen. Beroepsvissers vissen alles naar de kloten en de sportvissers kunnen boeten en buigen. Krommer dan krom dit. Je voelt je onderhand meer crimineel dan sportvisser in dit land. Zie dit bericht:

Zeebaars

Voor zeebaars hebben de ministers afgesproken dat de vangst volgend jaar fors wordt beperkt. Er mag 60 procent minder zeebaars worden gevangen dan in 2017. Wat dit voor de Nederlandse visserij betekent, is nog onduidelijk. Voor de recreatieve visserij geldt vanaf 1 januari dat alle zeebaars moet worden teruggezet.

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit spreekt van een evenwichtig akkoord ,,Een goede balans tussen ecologie en economie; waarbij vissoorten die onder druk staan zich verder kunnen herstellen en vissers thuiskomen met verantwoorde vangsten
Jaap, Veluwe, 13/12/2017

REAGEER