bewaren van zeeaas
Ik heb na het vissen regelmatig zeepieren over.
Hoe moet ik deze behandelen om ze te kunnen invriezen en later na het ontdooien weer te kunnen gebruiken
Paul Geensen, .(JavaScript must be enabled to view this email address), Hulst, 19/04/2019

REAGEER

Gravatar
Frans
.Haarlem

Hallo Paul .

Ik zou ze niet invriezen , maar zouten.

Leg ze op een kranten haal de dode eruit.
Doe er veel keukenzout over en laat een nacht staan.
Volgende dag schone krant en de pieren uit schudden en op de nieuwe krant leggen en opnieuw zout erop.

volgende dag herhalen , daar na schone krant en in de koeling of buiten bewaren.

Grt.

  • 5 years and one day geleden
Gravatar
Lieve Lita
.Weetraad

Het zouten van aas:
Zorg ervoor dat het aas schoon is. Leg het aas gelijkmatig verspreid over kranten. (gebruik een stapeltje tegen lekkage). Strooi een dikke laag keukenzout over het aas en wacht minimaal 3 uur zodat het vocht uit het aas in het zout en de krant is getrokken. Haal het aas uit het zout en doe deze op een schone krant en bestrooi deze opnieuw met zout en laat het aas een nacht onder het zout staan. Bewaar het aas hierna in een plastic zak in diepvries of koeling en doe er nog een beetje schoon zout bij.
Veel visplezier!

  • 5 years and one day geleden
Gravatar
Wim
.Veenendaal

Ik doe het als volgt, de pieren die ik over hou spreid ik uit over een laag kranten,dan goed zout er op en 2 uur laten liggen,en daarna op een nieuwe laag kranten met weer een laag zout er op en dit een keer of 4 herhalen,Daarna rol ik ze in een stuk keukenpapier.en dan in een bakje in de diepvriezer.

  • 5 years and one day geleden