Beroeps IJmuiden
Okay ten eerste wil ik even aangeven dat ik niet het soort type ben om continue hierover te klagen en al helemaal niet in forums,maar wat ik afgelopen weekend zag bij IJmuiden sloeg alles.

De plaatselijke beroepsvisser van IJmuiden heeft zijn netten heel strategisch voor het Spui en op nog een aantal stekken geplaatst en heb hem deze letterlijk meerdere malen zien legen. Hieruit kwamen niet alleen heel veel zeebaarzen, maar nog erger..zeeforellen. Werkelijk alle zeeforellen werden meegenomen. En dat het echt zeeforellen waren werd bevestigd omdat hij heel trots riep naar iemand aan de kant dat hij mooi zeeforellen had gevangen.

Ik zet werkelijk altijd alle zeebaarzen en zeeforellen onbeschadigd terug omdat ik mij aan de de regels wil houden. Maar waar zijn de regels voor zo'n beroeps? Hoe kunnen wij trekvissen ooit een kans geven als zo iemand alle koppen inslaat van beschermde vissoorten. nooit zullen de ze vissen meer de paaigronden halen. En nu zullen heleboel mensen zeggen dat het vissen zijn uit Denemarken, maar dit is niet altijd waar aangezien ik de afgelopen jaren ook wel eens tegen gekleurde vissen aanloop aan zee.

We leggen dure vistrappen aan, visliften en bouwen mega constructies zodat trekvissen kunnen migreren, maar aan de andere kant van de passage zwemmen ze met hun kop in een staand want.

Ik ben niet geheel tegen beroepsvisserij (wel op het binnenwater) en ik begrijp dat er wel eens een migrerende vis zal sneuvelen, maar dit alles is gewoon absurd. Ik heb ook niet meer gevist omdat mijn maag ervan omdraaide.

Wij hebben inmiddels een melding gemaakt bij de NVWA en ik hoop door dit bericht met jullie te delen dat iedereen dit ook zal doen.

Ik denk toch echt dat we dit probleem met z'n allen moeten gaan aanvechten. Laten wij sportvissers als voorbeeld optreden en ons kenbaar verzetten tegen dit soort wanpraktijken!
Bezorgde Sportvissers, onbekend, 05/02/2017

REAGEER

Gravatar
John
.

@Zeebaarsvisser. De uitdaging neem ik graag aan om met een bakkie koffie naar de netten te kijken. Uiteraard op een vriendelijke manier van mijn kant. Maar, het is weldegelijk verboden voor beroepsvissers om zalm en zeeforel aan te landen. De vis dient altijd, dood of niet, teruggezet te worden!

 • about 2 years and 12 months geleden
Gravatar
Rob
.

Is niemand opgevallen dat de betreffende beroepsvisser zich waarschijnlijk heeft beklaagd bij de redactie van TTF?
Er stonden 3 foto's bij deze topic waarvan er 2 bij waren waarop zijn boot was te zien.
Deze foto's zijn verwijderd en dat zal TTF wel niet voor niks hebben gedaan.
Ik denk dat de man zichzelf ook nu wel realiseert dat hij fout bezig is/was.

Rob

 • about 2 years and 12 months geleden
Gravatar
Frans
.

Natuurlijk is hij fout bezig dat weet hij zelf ook wel.

Zaterdag bij vispas controle het er met de Boa nog over gehad , deze beweerde dat het beroep in deze maanden 250 kg mag vangen per maand.

Mooi niet,in Februari en Maart verboden te vissen met staand want voor het beroep.

Grt

 • about 2 years and 12 months geleden
Gravatar
J.Klopper
.Enkhuizen

gek genoeg wisten ze zelfs bij de NVWA niet dat er een verbod voor feb en maart gold wat betreft zeebaars.
Sterker nog,ze wisten zelfs te vertellen dat er een inspecteur langs was geweest in IJmuiden en die had niks verkeerds geconstateerd.
Kan het nog gekker?

 • about 2 years and 12 months geleden
Gravatar
Rick
.

Tijd om even goed de bepalingen te lezen mannen. Er is geen sprake van een gesloten tijd voor staand want. Zij mogen het hele jaar door max 250 kilo per maand aan onvermijdelijke bijvangst van zeebaars aan boord hebben.
Voor de lijnenvisserij geldt wel een gesloten tijd tot 1 april.

Zo gek is die NVWA dus nog niet

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?uri=CELEX:32017R0127 artikel 9

 • about 2 years and 12 months geleden
Gravatar
Frans
.

Beste Rick.


En wat bedoelen ze hier dan mee.

Zeebaars

De regels voor de vangst van zeebaars worden per 2017 verder aangescherpt, zodat deze soort zich kan herstellen. Voor zeebaars gelden specifieke regels, er is geen algemeen quotum. De Europese visserijministers hebben afgesproken dat trawlers volgend jaar maximaal 400 kilo (in plaats van 1.000 kilo in 2016) zeebaars per maand mogen vangen, gemaximeerd op 3% van het gewicht van alle vangsten aan boord. Op voorspraak van Nederland mag de kleinschalige staand want visserij in beperkte mate op zeebaars blijven vissen. Daarbij geldt in 2017 een maximum van 250 kilo zeebaars per maand (in plaats van 1.300 kilo in 2016). In het paaiseizoen (februari en maart) mag er door de staand want vissers helemaal niet op zeebaars worden gevist.


Leg het ff uit.

Maar blijft staan dat hij ook zeeforel meeneemt en dat is een beschermde vis.

Grt

 • about 2 years and 12 months geleden
Gravatar
Rick
.

Een Rijksoverheid die een Europese verordening niet kan lezen?
De tekst lijkt mij vrij duidelijk:

2. Het is voor vissersvaartuigen van de Unie en in elke vorm van commerciële visserij vanaf de kust verboden om in de volgende gebieden op zeebaars te vissen en om zeebaars die in die gebieden is gevangen, aan boord te hebben, te verplaatsen, over te laden of aan te landen:
a)
ICES-sectoren IVb, IVc, VIId, VIIe, VIIf en VIIh;
b)
wateren binnen 12 zeemijl vanaf de basislijn die onder de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk vallen in de ICES-sectoren VIIa en VIIg.
In afwijking van de eerste alinea gelden met betrekking tot zeebaars in de in die alinea bedoelde gebieden de volgende maatregelen:
a)
vissersvaartuigen van de Unie die met bodemtrawls en zegennetten vissen (30), mogen onvermijdelijke bijvangsten van zeebaars aan boord hebben op voorwaarde dat deze op geen enkele dag meer dan 3 % uitmaken van het gewicht van de totale vangst mariene organismen aan boord. De vangsten van zeebaars die een vissersvaartuig van de Unie op grond van deze afwijking aan boord houdt, mogen niet meer dan 400 kg per maand bedragen;
b)
vissersvaartuigen van de Unie die vissen met haken en lijnen (31) mogen in januari 2017 en van 1 april tot en met 31 december 2017 op zeebaars vissen en mogen per jaar elk maximaal 10 ton in die gebieden gevangen zeebaars aan boord hebben, overladen, verplaatsen of aanlanden.
c)
vissersvaartuigen van de Unie die met vaste kieuwnetten (32) vissen, mogen per maand maximaal 250 kg aan onvermijdelijke bijvangsten van zeebaars aan boord hebben.


 • about 2 years and 12 months geleden
Gravatar
de sport visser
.landsmeer

De ijm64 gooit zaterdag zijn net uit zonder boeien, en zondag ligt dit net nog steeds in de lengte van de spuisluis in het water.
Er is geen vis meer te vangen.
Een zeeforel gaat dood als hij zolang vast zit.
Daarnaast raak je heel wat onderlijnen kwijt.
Hier moet echt iets aan gebeuren!

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Nog een sport visser
.

We hebben het al aangekaart bij een vispas vergunning vorige week bij de BOA Gijs Schellevis , af gelopen weekend weer gemeld bij een andere BOA , volgens hem worden de vergunningen voor de de beroeps visser uitgegeven door Rijkswaterstaat.

Wat ik nu niet begrijp is dat SVN er niet instapt , die volgen ook deze site maar er gebeurt niets.

Wel zorgen dat je je vergunning bij je hebt want anders heb je een probleem.

Maar het probleem zit nu in de spui van IJmuiden en niemand doet iets en de visser gaat gewoon lekker verder.

Grt

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Bezorgde sportvissers
.

Heee..klopt inderdaad! Er zijn twee van de drie geüploade foto's verwijderd. En laten dit nou de foto's zijn geweest waarop te zien is dat hij wel degelijk aan het vissen is voor het Spui..

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Zeebaars visser
.

Ik kom er even op terug wat hier allemaal gezegt word.
Ten eerste nodig ik KEES graag een keertje uit om naar IJmuiden te komen met zijn boormachine die de boot van mijn maatje wil lek boren. Ik hoop dat je dit leest en met mij even komt praten. Met je belachelijke actie.

Maar dat zal wel niet gebeuren helaas.

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Zeebaars visser
.

Beste John,

Zo als hier nu ook word geschreven dat ik de visser ben van IjM64 is niet van toepassing, zo zie je maar hoe snel mensen die hier reageren en oordelen van bepaalde dingen waar ze helemaal niets van af weten.

En ja je mag met mij best een keertje vanuit IJmuiden met de boot van mij langs de netten van deze visser gaan kijken. En dan zal ik er ook persoonlijk voor zorgen dat je ziet dat alles wat mij maatje doet in IJmuiden legaal en dat hij alles via de regels doet met de netten waar hij mee vist.

Dan het feit over de wanneer hij wel mag vissen en niet mag vissen. Mijn maatje is ook inderdaad na jullie vele berichten gecontroleerd in Ijmuiden. En er was helemaal niet aan het handje.

En dan heb ik ook nog wel een andere vraag aan jullie allemaal, maar daar zal ik wel geen antwoord op krijgen of een onzin verhaal.

Maar waarom laten jullie je zo opnaaien hier daar elkaar. Er zijn twee personen die weten hoe het zit met deze visser hoe hij mag vissen. De rest lopen allemaal te zeiken en voor de rest weten ze gewoon helemaal niet wat de regels zijn voor deze beroepvisser.

Ik kan je alleen wel 1 ding mee geven dat als een van jullie op de volgende plekken naar staat te vissen en je ziet hem langs varen en hem met lood of stenen staan te gooien naar de ijm64. Dan je dan een ontzettend groot probleem heb. Want ik als vriend van deze beroepvisser zal je persoonlijk aan de kant op komen zoeken. En je overdragen aan de politie.
Want wij staan nu ook scherp met een paar man.

Die moet je niet zien als een dreigement maar wel als een waarschuwing.

@Zeebaarsvisser. De uitdaging neem ik graag aan om met een bakkie koffie naar de netten te kijken. Uiteraard op een vriendelijke manier van mijn kant. Maar, het is weldegelijk verboden voor beroepsvissers om zalm en zeeforel aan te landen. De vis dient altijd, dood of niet, teruggezet te worden!

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
J.Klopper
.Enkhuizen

Ergens hier boven wordt geschreven dat hij geen zeeforel aan wal brengt.Nou dat geloof ik ook wel,laatst stond hij al drijvend bij de Hoogovens aan boord vis schoon te maken.Lastig te controleren wat daar precies gebeurd.
Waarom mensen zich hier druk om maken?
Nou zeeforel is een beschermde vissoort en de zeebaars stand staat sterk onder druk, iets wat algemeen bekend is.
Verder is het gebied rond het Noordzeekanaal een vd weinige mogelijkheden voor zalm en zeeforel om IJsselmeer en IJssel te bereiken om zich voort te planten.Te gek om los te lopen dat men toestaat om daar met netten te vissen.
Als men bereid is om 52 miljoen uit te geven voor die vismigratie rivier[zeer goed natuurlijk]dan kan men er toch ook een paar miljoen extra tegen aan gooien om het beroep, dat op kwetsbare plaatsen vist, uit te kopen?
Of ten minste compenseren voor het niet meer mogen vissen op trekroutes.

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Peter
.

Niks niet uitkopen of compenseren, trekroutes moeten gewoon nettenvrij zijn!
Ik ben als vrachtwagen chauffeur mijn baan kwijt geraakt door Oost-Europese chauffeurs, daar wordt ik ook niet voor gecompenseerd

Zeebaarsvisser is gewoon de streken van zijn " maatje" aan het goedpraten, niks meer en niks minder...

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Zeebaars visser
.

Peter jammer dat je baan bent kwijt geraakt. Maar om nu zielig te gaan lopen doen dat ik de visser in ijmuiden aan het steunen ben. Ik heb veel contact met die jongens die vissen in IJmuiden, en jullie denken allemaal te weten wat ze wel en niet mogen doen. En jij bent ook zo'n mannetje die denkt alles beter te weten dan de visser zelf. Ik denk dat je maar eens een baan moet gaan zoeken dan hier nutteloze informatie te plaatsen. Misschien heeft het leven dan weer zin voor je. Want wat je opschrijft klopt geen ene reet van. Maar goed dat is op de meeste reacties hier.

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
ros
.ijmuiden

dat deze beroepsvisser de regels aan zijn laars lapt weet iedereen die rond en in IJmuiden vist daar staan ze beroemd en berucht om.

En als je er wat van zegt staan ze binnen een half uur op de pier om verhaal te halen en dat gaat er niet vredig aan toe zo als ik laatst zelf heb gezien op de kop van de zuid pier om dat iemand een loodje naar ze boot gooide ( bewust of onbewust)omdat ie daar stond te vissen en kon inpakken omdat ze een net strak rond de kop van de zuidpier zette (wat verboden is ).

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Zeebaars visser
.

Ros om even te reageren naar je.
Ik ben zelf een boot visser in ijmuiden op de zeebaars en dat is catch and release. Maar hoevaak dat bij mij ook gebeurt. het is zelf voor gekomen dat er een stuk lood van 200 gram in de boot kwam. Vind jij het normaal dat dat gebeurt. Nou deze man heeft het ook geweten want dat stuk lood heeft hij persoonlijk terug gehad aan de zuidpier. En ik kan je zeggen hij komt daar niet meer dan gaat hij het niet fijn hebben. Want je bent hardstikke dood als je dat tegen je hoofd krijgt. Maar blijkbaar is dat de mentaliteit van de kant vissers die er soms staan op de pier. Maar hopelijk komt er verandering in dat de visser op de pier en boot elkaar accepteren.

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Har
.

Het probleem bij IJmuiden is ons bekend en we zijn dit aan het uitzoeken. Meerdere organisaties zoals Rijkswaterstaat en de politie zijn hier bij betrokken, maar het blijft lastig omdat er op dit moment nog geen totaalbeeld is van de vergunningen die de beroepsvisser in kwestie heeft. In principe is het vissen met staande netten in het zeegebied (waaronder havens van IJmuiden) verboden, tenzij de visser in kwestie in het bezit is van een geldige vergunning. Zie hiervoor artikel 12 en 36 van de Uitvoeringsregeling Visserij. Indien hij over de juist vergunningen beschikt kan hij zonder probleem zijn netten plaatsen rondom de spuisluizen. Het ministerie van Economische Zaken geeft deze vergunningen af en onze ervaring hierbij is dat er geen rekening met beschermde trekvissen wordt gehouden (zie de rechtszaak die speelt in het Europoortgebied).
Wat echter wel verboden is, is het meenemen van zeeforel. Daarom wil ik u en andere vissers ook vragen om foto’s of films te maken van het plaatsen en lichten van de netten voor zover dat mogelijk is. Deze kunt u altijd naar mijn emailadres sturen. Daarnaast zijn goede heldere foto’s van het vistuig dat te water staat en waar dit te water staat ook nuttig. Dit met oog op de verplichtingen die vaak in de vergunningen staan met betrekking tot de markering van het vistuig.

Uiteraard hopen ook wij dat dit probleem zo snel mogelijk de wereld uit geholpen wordt, maar u begrijpt dat dit lastig is zolang er rechtsgeldige vergunningen uitgegeven worden.

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Jopio Zeebaars
.

Fijn eindelijk is wat info van SVN
.
Als schipper Andries van de IJmuiden 64 idd de vereiste vergunningen heeft dan is het helaas mogelijk voor hem om daar te vissen.

jammer dat MEZ niet verder kijkt dat hun neus lang is.

Het blijft een hard gelag, maar ik hoop dat het idd snel opgelost is.

En idd foto,s en films maken van alle bootjes die in het Corus kanaal en de spuisluizen op baars vissen en dat zijn er nog al wat.

Grt.

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Peter
.

Met die baan zit het al weer goed hoor, maar blijf bij m'n mening dat mijnheer zeebaarsvisser gewoon de ijm 64 is. Als je zoals hier boven al vermeld blijven de netten gewoon een nacht in het water staan dus verzuipt alle vis gewoon, dus ook de vis die volgens de wet weer levend retour gezet moet worden. Een beroepsvisser die een paar dode zeeforellen in zijn netten heeft zitten neemt deze gewoon mee, omdat er handel in is. Je gaat toch geen geld in het water gooien wat ik in je handen krijgt( lees netten)

Nu je het toch over zeebaars hebt kan je het zelfde zeggen van al die handlijnvissers, waren voor ze een visserijnummer haden allemaal zeebaarsstropers. Nu ze een nummer hebben zouden ze ineens alles volgens de geldende regels en wetten doen.
Menig een weet dat dit verre van waar is, ze lappen nog steeds alle regels aan hun laars. Als ze aan het maandelijkse quotum zitten hebben ze hun afzetkanalen uit het verleden nog om de rest weg te zetten. Dan hebben we er nog een paar die leven van de zeebaars die ze van andere opkopen, als ze van zelf gevangen vis moeten leven kunnen ze naar de voedselbank! Kijk alleen maar eens op de visafslag als er een week een stevige wind heeft gewaaid, dan weet je precies welke visserijnummers vis opkopen. Want de boot heeft de hele week in de haven of op de trailer gelegen!

O ja, " zeebaarsvisser" je maakt jezelf alleen al belachelijk door te zeggen dat je C&R vist op zeebaars en dan een beroepsvisser, die gewoon bekend staat om zijn misstanden tot je vriendenkring te rekenen!

Overigens wel leuk dat hier deze discussie gewoon gevoerd kan worden op Totalfishing, dat zal je op visserijnieuwspunt.nl niet zien! Als je daar al lichte kritiek jegens het beroep uit wordt je gelijk geblokeerd.

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Simon
.

Vreemd land eigenlijk hé..Nederland?

1.Je mag als sportvisser amper zeebaars meenemen vergeleken met een beroeps, sterker een beroeps mag alleen maar meer meenemen tegenwoordig

2. We plaatsen migratiesystemen voor trekvissen, maar je kunt als beroeps alles gewoon leegvissen. Waarom plaats je niet je staand want direct achter de migratiesystemen?

3. Als men als beroeps beschermde vissoorten vangt moet men deze dood terug gooien in het water,maar net of dit echt gebeurt?

4. We gooien een paar duizend zeeforellen in een leeggeviste Lauwersmeer?????

5. Hij mag staand want plaatsen op plekken wat eigenlijk de enige "potentiële" stekken zijn voor sportvissers;

6. Er bestaan amper regels voor deze beroeps, maar het is complex omdat er allerlei vergunningen zijn waar eerst naar gekeken moet worden(?)

7. Er is geen land die meer Cath&Release; georiënteerd is dan Nederland en toch moeten de sportvissers ruimte blijven maken

8. Deze beroeps verkoopt dus in feite open en bloot vis die hij niet op dergelijke wijze had mogen vangen. Waarom wordt het dan überhaupt opgekocht?

Etc, etc.

Waker worden Economische zaken!
Hoe kan men nu in Nederland de natuur terugbrengen naar een bepaald niveau als wij als mens dan nog alles stuk maken? Hoe makkelijk kan het zijn om het vissen van netten te verbieden bij trekroutes en plekken waar deze vissen zich ophouden? De dreiging zit niet bij een sportvisser die tegenwoordig met geluk een paar zeebaarsjes of een verdwaald forelletje vangen!

In Denemarken worden er miljoenen verdiend aan zeeforel die meer dan uitstekend beschermd is en je moet zelfs als sportvisser bij de trekroutes (beken) enkele honderden meters vandaan blijven. Beroeps mag er niet eens vissen, want alle huisjes die vol zitten en wat er allemaal niet gekocht wordt door deze sportvissers brengt meer in de lade dan welke beroeps dan ook.

Ik zeg je "gewoon wegblijven" bij trekroutes met professionele visserijen zoals staand want. Geef de vis een kans zich voor te planten. Wij als (echte) sportvissers met een Cath&Release; stijl van vissen zijn geen dreiging!

Zucht...

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Noordzee
.

Wat is jullie probleem? Jullie werken komen thuis hebben je geld en gaan lekker vissen niets mis mee!!
De visserman werkt heeft miljoenen schulden en als hij nog wat tijd heeft kan hij weer naar zee!
Als jullie nou zijn boot kopen en papieren zijn hele bedrijf! Laat je de boot zinken en verbrand je de papieren heb je geen last meer van hem en hij heeft het financieel ook goed! Laat de beroeps visser gewoon met rust een hard werkend volk wat vist om te leven en jullie vissen uit verveling

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Fuut
.

Beste Noordzee

Je kijkt wel door een heel erg gekleurde bril. Sportvissers zijn ook mensen die hard voor hun dagelijks brood moeten werken. Ze staan de hele week onder druk omdat van ze verwacht wordt dat ze presteren. Anders worden ze de laan uitgestuurd. In het weekend moeten ze ontspannen om de volgende week wéér te kunnen presteren. Die ontspanning vinden ze in de sportvisserij.

Het is dan wel erg frustrerend als blijkt dat er beroepsvissers zijn die de mogelijkheid om te ontspannen om zeep helpen. Gewoon omdat die nooit genoeg hebben en al maar meer willen vangen. Ze hebben geen enkel respect voor bestaande regels. En die regels zijn juist gemaakt om er voor te zorgen dat visbestanden levensvatbaar blijven.

Ga nu niet zielig doen over miljoenenschulden. Die hebben jullie aan jezelf te wijten. In het verleden was het zo dat als een college een nieuw schip kocht, jullie altijd weer een groter schip met nog meer motorvermogen wilden hebben. Dat werd dan niet betaald van wat verdiend was, maar werd bij de bank geleend. In principe is daar niets mis mee, maar als je investeert in een schip, waar je de kosten van niet kunt terugverdienen, dan ga je failliet. Dat gebeurt ook met ondernemers aan de wal die verkeerde beslissingen nemen. Ook die mogen de regels niet aan hun laars lappen om hun kosten te dekken. Ik neem tenminste aan dat ook jij zult protesteren als ze bij jou met dat doel komen inbreken. Hou dus alsjeblieft op met dat huiliehuilie doen. Dat maakt van de “stoere visserman” een wel erg miezerig mannetje.

Vriendelijke groet
Fuut • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Rob Ijsselmeer
.

Het probleem is dat het Ijsselmeer nu leeg is en de beroepsvissers zich daar op een ongekende manier verrijkt hebben , door de regels niet zo nauw te nemen , door overbevissing en hun netten voor elke in en uitgang te plaatsen is er daar geen vis of paling meer over en ondanks alle adviezen van de biologen bleven de beroepsvissers gewoon doorgaan met deze wanpraktijken , Dit zegt genoeg over een beroepsvisser hij steekt zich diep in de schulden en ligt de problemen bij de volgende generatie ,en daarom is beroepsvisserij op binnenwater niet meer van deze tijd en gelukkig een uitstervend beroep

 • 2 years and 11 months geleden
Gravatar
Kantvisser
.Groningen

De commercie staat boven alles en de organisaties komen alleen kijken als er eer te behalen valt. Wees niet langer een SPONSOR van de beroepsvisserij en stop je lidmaatschap bij alles. Ik ben al jaren geen lid meer en vis alleen aan de zee kant, daarbij heb je heerlijke vis en geen papieren rompslomp meer. En een zeevispas? Die onzin is alleen maar uitgevonden om de heren van de federaties een extra ruggensteun te geven. Eerder kon je gewoon vissen op een akte en een benodigde vergunning. Daarna werd er voor de paling een peur vergunning gegeven en koste het weer geld. Toe heeft men uitgevonden om een nachtvisserij in te voeren, en of dat nog niet genoeg was een derde hengel. Als het maar geld in het laatje bracht. Zolang wij sponsor zijn van een broodvisser gebeurt er niks aan. Stop de betalingen aan een federatie en visserij in het binnen water en je zult zien wat er gebeurt. Men komt in het geweer. Zeevisserij> alles is vrij met 2 hengels en per hengel 3 haken. Daarbij ook zo stom, Nederlandse vissers worden uit gekocht en de Duitse garnalen vissers trekken hier een 50 meter uit de wal vandaan en vissen nu hier. Niemand die er wat aan doet. Ik vis heerlijk frank en vrij en heb geen gezeur aan mijn kop over vergunningen en uit eindelijk moet je elk water apart bekijken anders ben je ook weer een andere vergunning nodig. Weer kost het geld. BELACHELIJK .
Veel plezier en maak je donatie maar weer over. De vis is voor de beroepsvisserij die uit gezet word en door jullie betaald, doe je ogen eens open.
Groet
een Zeekantvisser.

 • about 2 years and 10 months geleden
Gravatar
Bezorgde sportvissers
.

@kantvisser > wel een beetje simpel om dit zo te vermelden. Als je het verhaal hebt gelezen gaat het over zout water en niet over zoet. De zeeforellen en zeebaarzen worden massaal de kop ingeslagen. Als de beroeps zodanig doorgaat valt er voor jou ook niets meer te halen aan zee kantvisser!

 • about 2 years and 10 months geleden
Gravatar
Dries Baale
.kwintsheul

ik ben het met je eens , maar het is nog veel erger. B.v. Voor dat beetje zalm dat na lange tijd weer nederland in komt zijn ook al vergunningen verleend aan beroepsvissers. Kijk ook maar ook op het strand, dan zie 5, 6 kotters (naast elkaar)met sleep netten vlak langs het strand vissen. Politie kijk er naar maar doet niks. Wel geven ze aan dat zo dicht langs het strand dit niet mag.

 • 2 years and 8 months geleden
Gravatar
hans
.

Zuidpier IJmuiden. maandag. 2fint. De kop baars stek ging niet. Een net. Werd geleegd. 10baars zat erin en een uur later lag deze er weer. Ook op de noordpier was dit te zien. Het is erg slecht al 2keer voor niets gebaarsd. Wel zie ik af en toe een tong of fint. Stil op de zuid. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

 • 2 years and 6 months geleden
Gravatar
Herman
.Scherpenisse

Dit probleem speelt al wel 25 jaar vroeger bij Frans van Cupido al eens een handtekeningen verzameld.
Als ik mijn 2e zeebaars vang geef ik die terplekke weg heb dan altijd maar 1 vis in bezit.
Gun het liever een sportvisser of een voorbijganger dan dat het weer op de kraam ligt.
De marktkramen liggen vol met ondermaatse tongen en zeebaarzen ze zeggen dat dat kweekvis is.
Mooi makkelijk ze weten dat er geen controle is terwijl de sportvissers bij de traillerhellingen worden opgewacht..
Om de visstand weer op pijl te krijgen is het beroeps controleren en de marktkoopman.
De boetes die er voor staan zijn niet mis dan houd het wel snel op een visserijnummer afnemen bij herhaalde overtredingen zal ook goed werken.
Waarom er geen controle is is mij nog steeds een raadsel of brengen smeergelden ?zoveel op dat ze alleen de kleine visser willen pakken anders hebben ze niets te doen.
Heb harders door het beroep zien vangen op illegale wijze gemeld er kwam niemand.
Ben bang dat het niet zal veranderen maar ondanks de slechte vangsten op de Oosterschelde blijf ik lekker genieten van onze hobby
Vriendelijke visgroet Herman

 • 2 years and 5 months geleden
Gravatar
Felix Delta 1099
.Belgie

Laten we met zijn allen tegelijk ons trailertje aanpikken en in Den Haag wat gaan rond toeren , tegen 5km per uur . De kantvissers zijn bij deze ook uitgenodigd.

 • 2 years and 2 months geleden