Beroeps IJmuiden
Okay ten eerste wil ik even aangeven dat ik niet het soort type ben om continue hierover te klagen en al helemaal niet in forums,maar wat ik afgelopen weekend zag bij IJmuiden sloeg alles.

De plaatselijke beroepsvisser van IJmuiden heeft zijn netten heel strategisch voor het Spui en op nog een aantal stekken geplaatst en heb hem deze letterlijk meerdere malen zien legen. Hieruit kwamen niet alleen heel veel zeebaarzen, maar nog erger..zeeforellen. Werkelijk alle zeeforellen werden meegenomen. En dat het echt zeeforellen waren werd bevestigd omdat hij heel trots riep naar iemand aan de kant dat hij mooi zeeforellen had gevangen.

Ik zet werkelijk altijd alle zeebaarzen en zeeforellen onbeschadigd terug omdat ik mij aan de de regels wil houden. Maar waar zijn de regels voor zo'n beroeps? Hoe kunnen wij trekvissen ooit een kans geven als zo iemand alle koppen inslaat van beschermde vissoorten. nooit zullen de ze vissen meer de paaigronden halen. En nu zullen heleboel mensen zeggen dat het vissen zijn uit Denemarken, maar dit is niet altijd waar aangezien ik de afgelopen jaren ook wel eens tegen gekleurde vissen aanloop aan zee.

We leggen dure vistrappen aan, visliften en bouwen mega constructies zodat trekvissen kunnen migreren, maar aan de andere kant van de passage zwemmen ze met hun kop in een staand want.

Ik ben niet geheel tegen beroepsvisserij (wel op het binnenwater) en ik begrijp dat er wel eens een migrerende vis zal sneuvelen, maar dit alles is gewoon absurd. Ik heb ook niet meer gevist omdat mijn maag ervan omdraaide.

Wij hebben inmiddels een melding gemaakt bij de NVWA en ik hoop door dit bericht met jullie te delen dat iedereen dit ook zal doen.

Ik denk toch echt dat we dit probleem met z'n allen moeten gaan aanvechten. Laten wij sportvissers als voorbeeld optreden en ons kenbaar verzetten tegen dit soort wanpraktijken!
Bezorgde Sportvissers, onbekend, 05/02/2017

REAGEER

Gravatar
Henk
.Santpoort

@rick
En het antwoord is?

 • 3 years and one week geleden
Gravatar
Bezorgde sportvissers
.

Nee Klaas, wij liegen! Geloof me ik alleen ik al vis ruim 35 jaar en weet wel hoe een zeebaars- en forel eruit ziet. Hij roept het zelfs naar de kant. Er stonden nog meer sportvissers die direct daarna hun spullen hebben ingepakt. En welke andere vis van dergelijke afmetingen is er op dat moment daar te vangen dan? 50 cm wijtingen? Kom op, laten we reëel blijven, zeebaars en zeeforel gaan niet terug..

 • 3 years and one week geleden
Gravatar
Willem B.
.Scheveningen

Gelukkig worden er niet zo veel baarzen illegaal aangeland door sportvissers..... Eigen straatje schoonvegen heren..

 • 3 years and one week geleden
Gravatar
Van Meer
.Wilnis

Spreek de man zelf aan, of bel de wouten als je de moed niet hebt, maar braak niet je onvrede op deze manier op internet, met janken schiet je niks op. Sportvissers zijn ook niet heilig., kan de rotte appels met mijn neus aanwijzen.

 • 3 years and one week geleden
Gravatar
henk
.

idd klaas dit verhaal klopt , zelf gezien.

 • 3 years and one week geleden
Gravatar
Gerrit z
.Santpoort

Net of de man gaat schreeuwen dat hij zeeforrelen gevangen heeft waar de hengelaars bij staan. Hou toch op! Laten we wel eerlijk blijven mensen, want dit gaat nergens over. Zo creëer je alleen maar haat! Moet je is op de pier kijken wat daar allemaal aan ondermaatse vis mee gaat. En daar hoor ik niemand over.

 • 3 years and one week geleden
Gravatar
Baars
.

Zo zijn jullie wakker ?

 • 3 years and one week geleden
Gravatar
Peter
.

Rick

Mogen wij dan van je weten wat het antwoord van SVN was? Waarop jij nu weet dat het allemaal wel goed zit...

Zeker weer zo'n onsamenhangend antwoord van de heer Stoop gehad!

 • 3 years and one week geleden
Gravatar
Bezorgde sportvissers
.

Eh ja, dat schreeuwde hij naar de kant. Er stonden nog een aantal vissers, dus wij zijn niet de enige die het hebben gehoord. Alle sportvissers hebben direct na zijn handelingen hun spullen ingepakt en zijn naar huis gegaan, want de zee was leeg..

 • 3 years and 6 days geleden
Gravatar
J.Klopper
.Enkhuizen

Wat in ieder geval waar is is dat ie vist op plaatsen waar met de hengel zeeforel wordt gevangen en verder hoofdzakelijk kleine zeebaars.
Heb sportvisserij Midwest Nederland er over gebeld maar die gingen niet over de beroepsvisserij zei men.
NVWA ook gebeld en die hebben mijn melding genoteerd,maar of er ook daadwerkelijk wat gebeurd?
Als je toch gewoon af en toe de vangst vd beste man controleerd wanneer hij afmeert is het probleem zo opgelost.

 • 3 years and 6 days geleden
Gravatar
Rick
.

Bij SVN ben ik doorgeschakeld naar een jurist. Deze kon mij vertellen dat hij het verhaal ook van meerdere personen gehoord heeft en ook foto's heeft gekregen waarop de netten duidelijk te zien zijn voor de spuisluizen.
Hij gaf aan dat verboden is om gericht op zeebaars of zeeforel te vissen en dat de laatste desnoods dood terug moeten. Het grote probleem is dat deze visser waarschijnlijk een vergunning heeft van Economische Zaken om op deze plaats zijn netten uit te zetten en dat er niet gecontroleerd is door de NVWA. Hierdoor is het legaal om daar te vissen totdat er bewijs is dat hij zeeforel meeneemt. Ze zijn aan het uitzoeken welke vergunningen er zijn maar dat kost tijd.
Zonder foto's of een heterdaadje door de politie of NVWA komt die man er waarschijnlijk mee weg en rara waar komen die zeeforellen op de markt toch vandaan

Ik heb het al vaker gezegd: als je iets ziet wat niet in de haak is maak foto's of filmpjes en stuur deze door naar de NVWA politie en SVN
Met alleen maar zeiken komen we er niet

 • 3 years and 6 days geleden
Gravatar
Fuut
.

Als Sportvisserij Midwest Nederland inderdaad als antwoord geeft “dat ze niet over de beroepsvisserij gaan” moeten ze flink op hun donder hebben. Samen met Sportvisserij Nederland horen ze op het Ministerie flink kabaal gaan maken en EISEN (dus niet vragen) dat die beroepsvisser (en niet alleen deze) hard aangepakt wordt. Zo niet, dan moeten ze de banden met het Ministerie verbreken en vertellen dat ze zich dan niet meer in kunnen zetten voor het naleven van de regels door de sportvissers. Laat het hier dan maar een bananenrepubliek worden, iets wat het op visserijgebied feitelijk al lang is.
En nog vinden die idioten in Den Haag het raar dat men tegenwoordig geen respect meer heeft voor de overheid. Hoe wereldvreemd kunnen ze wel niet zijn.

Vriendelijke groet
Fuut

 • 3 years and 5 days geleden
Gravatar
Hans
.Winschoten

Maar even een twitterbericht gestuurd naar een van de heren van VisTV waarin iedere zondag door een politiek kopstuk het hengelgebeuren vanuit hun partijvisie wordt toegelicht....
@Marco_Kraal Wanneer stel je echt kritische vragen aan de politiek in @VisTV in plaats dat je hen laat neuzelen! http://www.totalfishing.nl/vraag_aanbod/bericht/beroeps-ijmuiden

 • 3 years and 5 days geleden
Gravatar
Hans
.Winschoten

reactie van Kraal op twitter
Donderdag gaan ze op de pijnbank.

 • 3 years and 5 days geleden
Gravatar
Peter
.driehuis

de hengelbootjes die in de seaport liggen. Die steeds snachts in de hooghoven en sluizen vist en met baarzen van de steiger loopt maats en ondermaats. Daar hoor ik niemand over? Vorige week ook grote koelbox vol. daar draait mijn maag van om!! En dit gaat al jaren zo. Maar is een sportvisser dan hoor je niet veel, tegen beroeps van de hoogste toren blazen. Maar als het jullie eigen straatje is, dan is het stil!!!

 • 3 years and 5 days geleden
Gravatar
Henk
.Ijmuiden

Ik snap het nog steeds niet , wij de sportvissers mogen tot 30 Juni niets meenemen.

Het beroep in IJmuiden mag dat wel????????????????????

Verder zijn netten zetten voor de vis trappen in de oude spui.

Lekker bezig mannen.


Grt Henk
Ijmuiden

 • 3 years and 5 days geleden
Gravatar
Hans
.Winschoten

@bezorgde sportvissers,
Ik veronderstel de politici, daar was de tweet op gericht, maar misschien kan Marco dat zelf nader toelichten als hij de moeite neemt...! Heb hem wel een cc gestuurd aangaande dit topic.

 • 3 years and 5 days geleden
Gravatar
Sjaak
.

@Peter> de vissers waar jij op doelt zijn geen "sportvissers" maar ook gewoon ordinaire stropers. Ik en mijn maten bellen hier ook voor. In de omgeving IJmuiden hebben wij afgelopen jaar veel mensen beboet zien worden en zelfs zijn er mensen meegenomen omdat zij niet aan konden tonen wie zij waren of dat er andere duistere zaken aan de hand waren zoals gestolen kentekenplaten, etc. Daar is dus wel degelijk opvolging. Nu nog aan de beroeps kant..

 • 3 years and 5 days geleden
Gravatar
appie
.assen

Was afgelopen zaterdag 11-02 -2017 op de vismarkt in assen. Zie ik bij een viskraam tussen de verschillende soorten vis ook een naar schatting 60 zeebaarsjes liggen, waarop ik meewarig met mijn hoofd stond te schudden. Vraagt de visboer, is er wat aan de hand met die vis. Ik zeg ja er is er NIET EEN bij die de maat heeft. Ik zeg dat ze jullie Nooit eens controleren want als wij als sportvissers per ongeluk 1 ondermaatze zeebaars in het bezit hebben worden we als de grootste criminelen van het land bestrafd, waarop de visboer het zwijgen er toe deet.

 • 3 years and 5 days geleden
Gravatar
Zeebaars visser
.

Goede middag heren,
Het verhaal wat hier staat klopt geen ene reet van. Want dit is namelijk een goede vriend van mij, En die neemt geen zeeforel mee in de boot. En dan lopen verkondigen dat hij naar jou toe heeft lopen schreeuwen wat hij vangt. Of hij baat heeft om jou dat te verstelen. Als je een beetje een sportieve hobbyvisser bent neem je contact met hem op en dan bied je excuus aan. Want blijkbaar weet je niet eens wat de regels zijn van de beroepvisser die in Ijmuiden vis. En er zijn er veel hier die maar reageren maar niet eens de regels kennen. Ga je daar eerst eens op focussen voordat je loopt te janken. Deze man vis gewoon met netten van 10 cm, dus een ondermaatse zeebaars zwemt er gewoon door heen en een zeeforel ook. En tuurlijk gebeurt het wel eens dat en een ondermaatse vis in zit. En dan als hij leeft gooit hij hem terug. De zeeforel precies het zelfde die mag hij niet mee nemen en doet dat ook niet. En wie dit bericht heeft geplaats heeft niets anders te doen dan alleen maar aandacht proberen te krijgen, om weer een veer in zijn reet te stoppen.

 • 3 years and 5 days geleden
Gravatar
John
.

Beste Zeebaars visser,

Hier geloof ik dus helemaal niks van. Ik heb zo vaak beroepsvissers gezien die tijdens het uitladen nog even uit het vooronder een extra kistje of tas haalde. Van deze beroepsvisser geloof ik het helemaal niet, omdat ik ook met regelmaat zeebaars en zeeforel uit zijn netten in zijn boot heb zien verdwijnen. Daarnaast heb ik met de man wel eens een behoorlijke woordenwisseling gehad omdat ik een shad in zijn net had gegooid. Of het écht per ongeluk was laat ik in het midden. Maar de goede man dreigde wel even naar de kant te komen... Ik heb eerlijk waar, in 40 jaar vissen nog geen fatsoenlijke beroeps meegemaakt. En deze man helemaal niet. Ik ben van zins deze zomer consequent de rechthebbende instanties te bellen als ik hem aan het werk zie. Dit in de hoop op een controle, heterdaadje en het verlies van de vergunning. En dan zie ik hem graag even op de kant voor een handje!

 • about 3 years and 5 days geleden
Gravatar
Zeebaars visser
.

Beste John

Nou dan hoop ik jou graag een keertje tegen te komen. Want als jij al 40 jaar vist en nog nooit een fatsoenlijke beroepvisser heb mee gemaakt. Dan moet je toch een afvragen of het bij ze je zelf wel allemaal goed zit. Want ik wil niet veel zeggen hoor maar deze beroepvisser heeft al ontzettend lang het recht om op ijmuiden te vissen. En als ik heb zo hoor heb jij ook een ontzettend vervelende jeugd gehad en heel veel gepest ben door andere, waardoor je een soort haat verhouding heb overgehouden. En als je een beroepvisser ziet gelijk te bellen. Man ga lekker achter de planten bakken zitten. En laat de beroepvissers lekker met rust. En het zal heus wel een keer gebeuren dat je als beroepvisser een verkeerde soort vis in je netten krijgt en wat hier door niet meer leeft. Dan mag je ze mee aan wal nemen en vernietigen. Want doden vis gooi je niet terug in de zee en neem je mee aan kant. Dit staat ook in je de lijstr van sportvisserij nederland. Maar goed ik hoop je een keertje tegen te komen. Dan zal ik het je op een andere manier uitleggen en nemen we even een kijken bij de netten waar ze mee vissen.
Maar ik denk niet dat je daar behoefte aan heb als je in 40 jaar nog niet een fatsoenlijke beroepvisser heb meegemaakt heb.

 • 3 years and 4 days geleden
Gravatar
Pelagosaurus
.Put

Blijf het toch wel vreemd vinden, dat projecten voor vismigratie projecten enz. en de daarmee gemoeide miljoenen euro's aan subsidie gelden via brussel voor dit duurzame vismigratie projecten in bijvoorbeeld duitsland, wel door dit soort activiteiten van netten breierij de subsidiegeldkraan al is afgesneden door de staande want vergunningen die doorgaans verstrekt en verlengd worden. Trekroutes worden afgesneden aan de mondingen. Allemaal wel even onder het mom dat dit nederlandse economisch zaken betreft in samenhang met ministerie van LNV cultuur en innovatie enz. waar vergunningen gewoon op verbijsterende wijze doorgaans blijven worden verstrekt. Juridisch gezien worden sportvissers volgens nederlands recht die via SVN bezwaar leveren op de verstrekte nettenvisserij in de mondingen van de trekroutes als belanghebber niet erkent door bezwaar rechtszittingen door de corrupte rechters in Nederland helaas. Alle families van beroepsmatige staande want nettenvisserij die gewoon doorgaan met het aanvragen van de vergunningen voor staande want nettenvisserij op de trekroutes van vismigratie krijgen de gevraagde vergunningen gewoon verleend. SV nederland en met aanhang van vissers is blijkbaar nooit geen belanghebbende bij de rechter in nl om verstrekking van de vergunningen te gaan weigeren. Duurzame gevangen paling,zalm,forel, uit de staande want netten is gewoon van een economisch belang in nederland, op de duurzaam gevangen marktkraam op de hoek van jou straat... Graag wel allemaal even op de partij van de dieren blijven stemmen, die maar al te graag probeert om al het vissen door sportvissers en alle andere visserij in Amsterdam enz. totaal te laten verbieden.De pinnochio's cultuur in de politiek doet helaas niks aan de problematiek, maar schuift de problematiek door aan brussel en visa versa, waardoor de staande want vergunningen verstrekking helaas maar doorgaat en nooit ophoudt op de trekroutes. Ja met bouwen van vistrappen op de trekroutes en uitzetten van beschermde vissen rondom de vistrappen en het plaatsen van duurzame staande want netten in de mondingen zee-rivieren gebied, is dit helaas een duurzame benadering volgens pinnochio.....

 • 3 years and 4 days geleden
Gravatar
Klaas
.Santpoort

Jongens ga eens een echte hobby zoeken!!
Zieke kinderen helpen of jezelf nuttig maken voor de maatschappij.
Inplaats van kansloos met je hengel te gaan staan. Maak je druk om de grote zeehonden populatie. Wat denk je wat die op een dag weg eten. Maar dat snapt zeker niemand! De (duurzame) pulsvisserij die nu 5 x zoveel vangen als met de traditionele boomkor en de flyshoot visserij die alle zeebaars opvangen in het kanaal. Ik zou me eigen daar is in gaan verdiepen.

 • 3 years and one day geleden
Gravatar
Henk
.Ijmuiden

Zeebaars visser.

Zeker zal hij al heel lang vergunning hebben om op IJmuiden te vissen prima.

Maar lees het bericht van Klopper , dat geld ook voor
de visser in IJmuiden en daarom klopt het gewoon niet , de sportvisser moet zijn baars terug gooien terwijl de IJmuiden 64 hem opvangt en mee neemt.

Daar kweek je ongehoorzame mensen mee.

Helaas jammer.

Grt Henk

IJmuiden

 • 3 years and 13 hours geleden
Gravatar
Peter
.

Zeebaarsvisser is waarschijnlijk de eigenaar van ....IJmuiden 64!

 • about 2 years and 12 months geleden