Bedoeling Van Gesloten Tijd….
Wat is van oorsprong de bedoeling van de gesloten tijd? Mijn inziens is het bedoeld om de vissen de rust te geven om voor het nageslacht te zorgen, Niets meer niets minder, toch!

Waarom zijn er dan toch altijd weer "Sportvissers" die manieren zoeken om tussen de mazen van de wet door, op snoekbaars blijven vissen met behulp van regenwormen. onder het motto het mag, dus ik doe niets verkeerd!

Dit is toch naar ik aanneem niet de bedoeling van SN geweest, als het gaat een rustperiode?

En voor de gene die zeggen dat er met regenwormen geen snoekbaars te vangen is, zou ik zeggen kijk maar eens op deze blog
http://danielskayakfishingadventures.blogspot.nl/
Peter, onbekend, 07/05/2013

REAGEER

Gravatar
Teun
.

Peter, ik respecteer je mening maar het is niet de sportvisser die de vis niet laat rusten en de mazen in de wet op zoekt. Het beroep graait lekker door ...die hebben schijt aan regels, een kg snoekbaars is een kg snoekbaars..en dat betekend eurotjes. En dat verhaal met die worm... ah joh dat valt reuze mee

Gr T

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Ed
.

Ik zou ze ook gewoon lekker met rust laten en niet storen als ze op hun nesten liggen. Gewoon effe 2 maanden rust. Wat een moeite voor sommige zeg...

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Jacob van Didden
.

Vind het persoonlijk maar een overdreven gedoe die hele gesloten tijd discussie. Men lijkt zich drukker te maken om die ene sportvisser die met de worm op roofvis doorvist en alles weer netjes terugzet dan om stropers en beroeps die alles wegvangen nu. Lekker belangrijk mensen! Nee, dit zet zoden aan de dijk zeg! Van mij mag die hele gesloten tijd afgeschaft worden want het slaat echt nergens meer op vandaag de dag.

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
klaas
.

en wat met de vissen die voor of na de door mensen ingegeven gesloten tijd paaien??
hebben die geen recht op rust dan? de vis heeft echter geen kalender op zak hoor met de juiste data!
en waarom gaan er dan velen naar zweden om daar die roofvissen te vangen??
en wat in de zomer als het water "te" warm is,blijf je dan ook thuis?
en ja met een worm kan je ze ook vangen,misschien ook wel met een tros maden,dus gewoon stoppen met vissen dan!

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Marc
.

Ik begrijp dit ook niet.

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Mark
.

Wees niet naïef Peter.
Het beroep vist gewoon door.
Wat voor zin heeft die gesloten tijd dan wel?

Mvg,

mark

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
sjuul
.deventer

Ik vind dit een beetje onzinverhaal en nergens op slaan , je kan ook meerval vangen op een boili en op deze manier er gericht op vissen .
Je kan niet specifiek gericht op snoekbaarsvissen met een worm het zou nog wel mogelijk zijn op baars , aan een worm kun je van alles vangen en omdat er voor wormen geen geslotentijd is dus kun je er vanalles mee vangen .

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Bart
.

Behoorlijk terecht, maar aan de andere kant vist het beroep lekker door. Bovendien ligt de werkelijke paaitijd vaak niet samen met de door de mens vooraf vastgelegde gesloten tijd, waardoor van de rust weinig sprake is. Daarbij komt nog dat als de vis aan het paaien is hij weinig interesse heeft voor ons aas. Moet je mij tijdens het paaien ook niet komen lastig vallen met bitterballen wink

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
erik
.

het klopt helemaal dat het beroep gewoon doorvist op snoekbaars, maar laten wij dan met ons allen wel het goede voorbeeld geven. dat komt de snoekbaarsstand alleen maar ten goede.

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
fred
.

met de pieren op snoekbaars vissen dat kan niet door de beugel volgens jou Peter,maar de beroepsvisserij mag zonder problemen doorgaan en dan ga jij je ff druk maken over de sportvisser die een pier aan de haak hangt wat een gedoe of is het misschien zo dat ze met de netten naast de snoekbaarzen trekken veel succes maar gooi het over een andere boeg

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
paul
.antwerpen

tja ik begrijp peter wel ,maar het is toegestaan
sinds dit jaar ,en inderdaad gaan de beroeps ook lekker hun gang ,en ik ken deze jongens al rrn tijdje ,ze vissen voor de sport ,zijn geen klopers ,zijn cpr vissers
je moest eens weten wat er nu door de echte kloppers ,op dezelfde manier word weg gevangen,helaas hebben die geen blog ,waar ze het open en bloot laten zien.
maar natuurlijk zijn over deze kwestie de meningen verdeeld

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Peter
.

Het is altijd weer het zelfde verhaaltje ..... ja maar het beroeps!

Daar gaat het mij nu niet om, het gaat om de term sportvisser! Er gaan hier op het forum tal van discussies over het welzijn van de snoekbaars, wel of niet Vissen op diepte, is het wedstrijd vissen wel goed voor de overlevingskansen van de snoekbaars, het wel of niet meenemen van snoekbaars.

Dus, als we dan zo sportief bezig zijn met z`n allen waarom moet er dan in de gesloten tijd zo nodig met regenwormen op snoekbaars gevist worden!

Mijn vraag is dan, ben je dan nog wel bezig met sportvissen?

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Michel
.

Wat heeft de beroepsvisserij te maken met onze moraal, normen en waarden als sportvissers?? Dus omdat zij doorvissen en graaien, moeten wij dat ook maar doen?? Wat een gel*l zeg, verschrikkelijk. Moeilijk he om gewoon twee maanden effe niet op de roofvis te vissen. Je kan de beroeps pas wat kwalijk nemen als je zelf een schone lei hebt beste SPORTvissers!

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Ed
.

Steeds te wijzen naar het beroep. Kom op zeg. Zo ken ik er nog wel 10. Iedereen rijdt te hard in de 30 kilometerwijk bij die school. Dan mag ik dat ook wel doen.
Durf jezelf eens aan te kijen. Een beter.... ja...iets met: begint bij jezelf.

Hoeveel moeite is het nu om even 2 maanden te wachten? Dat ze misschien iets eerder paaien is dan jammer. Aan een biologische klok doe je niets. Maar je geeft nu in ieder geval de vis wel 2 maanden rust. Grote kans dat de paai/nestbewaking in deze periode plaatsvindt toch? De gesloten tijd is niets voor niets in deze periode.

En dan die opmerking dat ze tijdens de paai geen interesse hebben? Snoekbaars verdedigd zijn nest. Als je er zo overnadenkt is het toch best lullig om zo'n beest van zn nest te trekken? Of ben ik nu een softie?

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Nick
.

Peter,

Wat is nou je bedoeling met deze post? Even je mening laten horen? Jij houd niet van vissen in de gesloten tijd... Van harte gefeliciteerd!

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Peter
.Schagen

Visserijwet (vrij vertaald): dropshotten met een paar (grote) wormen mag wel, dropshotten met een in grote, kleur en vorm vergelijkbaar twistertje, dat mag niet (-;

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
Jacob van Didden
.

Nogmaals, ik zie echt niet in wat daar fout mee is? Wordt toch wel heel erg overdreven allemaal als je het mij vraagt. Vergeet niet dat er vroeger in de gesloten tijd een TOTAAL verbod was en er überhaupt helemaal niet gevist mocht worden! Nu mag er wel op witvis en karper en weet ik wat gevist worden en is hier geen gesloten tijd meer voor en hoor je er niemand meer over. Is helemaal ingeburgerd inmiddels en men weet niet eens meer beter!

Diegene die perse de moraalridder willen uithangen moeten dat zelf weten maar laat anderen die niks verkeerds doen en de wet volgen lekker met rust. Die grootste "moraalridders" gaan vervolgens wel ieder jaar allemaal in de gesloten tijd vrolijk naar het buitenland maar in NL vissen in deze tijd is dan absoluut taboe en verboden. Mijn god, wat een ongelooflijke nonsens en bs zeg! Hoezo moraal vraag ik me dan af? En daarbij, denken jullie dan ook echt dat de roofvis op een kalender kijkt en precies vanaf 1 april tot aan de laatste zaterdag van mei paait? Nou dacht het niet! Als jullie dan zoveel moraal hebben en het beste voor hebben met de vis moet je eigenlijk al in februari stoppen met roofvissen t/m medio juni. Dus ik bedoel maar...
 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
frank
.

gisteren een kilo wormen gekocht om eens lekker te gaan dropshotten de komende dagen.
mocht er nu ook een snoekbaars bijten is deze welkom en is dit geen enkel probleem en gaat deze ook direct weer over boord.Ieder moet dit voor zich weten vind ik en voor beide meningen valt wat te zeggen, maar van deze tijd zijn deze regels niet meer, dat is duidelijk.

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
visser
.den bosch

De vis nu mooi met rust laten, het is toch al erg genoeg, hier bij ons worden de Lihtse Ham en en de andere gaten ook helemaal leeg getrokken door die zogenaamde beroeps en daar wordt niks aan gedaan.

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
gerben
.

waarom altijd het beroep er bij betrekken??????????? beroep is geen sportvisserij!!! die moeten hun brood er mee verdienen! het is altijd weer hetzelfde gelal over beroep dit en beroep dat! ik hoop dat het vissen met worm in de gesloten tijd weer word ingetrokken.

 • 4 years and 8 months geleden
Gravatar
visser
.den bosch

Beste Gerben,natuurlijk moeten jullie je brood verdienen, maar je moet er niet omheen draaien want het is wel zo, als het zo doorgaat vangen we over een paar jaar helemaal geen snoekbaars meer, kijk maar om je heen het wordt overal slechter.

 • 4 years and 8 months geleden