image description

Zuidpier in IJmuiden doordeweeks afgesloten!

Rijkswaterstaat start op maandag 19 juli wederom met groot onderhoud aan het zuidelijk havenhoofd IJmuiden.

Op de kop van de pier (rond de vuurtoren) wordt breuksteen en asfalt aangebracht, hiermee herstelt Rijkswaterstaat de stormschade van de afgelopen winter. Het te verwerken materialen en materieel wordt over land aangevoerd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van vrachtwagens die via de openbare weg naar en van de pier rijden.

Omdat de Zuidpier voor diverse vormen van recreatie gebruikt wordt, dus ook door de sportvisser, is uit veiligheidsoogpunt ervoor gekozen om de pier tijdens de uitvoering tijdelijk met bouwhekken en camerabeveiliging af te sluiten.

Afsluiting Zuidpier
De afsluiting is van maandag 19 juli 2021 en zal tot en met 15 oktober 2021 duren, dan wel zoveel korter als de werkzaamheden eerder zijn afgerond en geldt van maandagmorgen 06:00 uur tot en met vrijdagavond 21:00 uur.

Buiten deze tijden is de pier voor publiek toegankelijk. Bezoekers van de pier worden door middel van gele informatie borden vroegtijdig over de afsluiting geïnformeerd. Mogelijke vertragingen die zijn opgelopen, worden in extra weekend pier afsluitingen ingehaald. Tot en met 15 augustus zal de pier gedurende het weekend in ieder geval geopend blijven.

Vissen in het weekend blijft mogelijk
Omdat de afsluiting van maandagmorgen 06:00 uur tot vrijdagavond 21:00 uur is, is de Zuidpier in het weekend wel beschikbaar om te vissen.
De pier is afgesloten, middels een bouwhek, vanuit een veiligheidsoogpunt in verband met de vele transportbewegingen over de pier. Rijkswaterstaat gaat de vissers die op de pier aan het vissen zijn in de afgesloten periode, verzoeken om te vertrekken in verband met hun eigen veiligheid en omdat ze zich begeven in een afgesloten gebied.

Voor algemene informatie kunt u bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat op 0800-8002 (gratis) of contact opnemen via Twitter/Facebook (@Rijkswaterstaat).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 130 : Alles op groen ( Deel 2 )
Willem Moorman -
image description
Ledenvergadering Sportvisserij Nederland 2021
Willem Moorman -