Zoute vangstberichten

Zoute vangstberichten

Door Arthur van Tienen

Wat verlate vangstberichten door een krap vakantie-/werkschema. Verleden week woensdag t/m zondagavond in Ierland, afgelopen maandagmorgen vroeg alweer twee dagen naar Parijs voor het werk.

Kantvangsten
In het begin van verleden week nog redelijke vangsten. In het diepe water was het te doen en samen met de Zeeuwse stranden brachten in het begin van de week nog redelijk vis. Vooral tong deed het goed, voornamelijk in Zeeland en de Waterweg. Naarmate de week vorderde en de maan dichter bij de halfstand kwam, ging de beet eruit en werden de vangsten beduidend minder.

Tijdens de 3e wedstrijd van de Penn Korps Competitie in Noord Holland had de helft van de vissers na 2 uur nog geen vis. Moeizaam sprokkelen en wat geluk was het credo. Het Penn /Zeehengelsport-team pakte de dagwinst,. Het winnende korps van 2011, het Zeebaars Team, staat na deze 3e wedstrijd fier aan kop wederom. Klasse mannen!

Zoals gezegd was Europoort een van de betere gebieden. De kleine wintervis komt al redelijk binnen terwijl er ook nog mooie tongen werden gevangen samen met de zeebaars. Er worden zelfs in de Oude Maas bij Vlaardingen zeebaarzen gevangen! Zoalang er niet al teveel regen valt zal dit nog wel even voortduren.

Op de rest van de zandstranden is er nog weinig te beleven. Zondag alweer de 5e wedstrijd van de D.S.F. (ver werpen op het droge) op de Maasvlakte.

Bootvisserij
Zuidwestelijke helft vanuit de boten redelijke tot goede tongvangsten, ook op de Oosterschelde. Wrakvisserij lafjes. Geankerde visserij buiten op schar komt al een beetje los. Makreelvisserij en gladde haai-visserij op hun retour. Betere vangsten verwacht de komende maand van de wintervis.

Tot volgende week weer in de Vangstberichten!
Arthur