Zoete Zicht op Zeebaars: Dicht rond de bodem…

Zoete Zicht op Zeebaars:

Dicht rond de bodem…

Door Joop Folkers

Dat is even lekker bijkomen na al die winderige dagen. Gewoon weer lekker contact kunnen houden met je jigkop en eindelijk geen vervelende bocht in je lijn. Het zijn twee noodzakelijke ingrediënten die ervoor zorgen dat de kunstaasvisserij vanaf de kant zo aantrekkelijk kan zijn.

Zelf zweer ik erbij dat ik mijn jigkop keer op keer op de bodem voel “tikken”. Door ervaring kan ik dan precies bepalen hoeveel slagen ik moet draaien om mijn kunstaas met dodelijke precisie rond de bodem aan te kunnen bieden. De goede vangstresultaten op dit soort (helaas spaarzame!) windstille dagen bewijzen gewoon dat deze formule werkt.


Mooie grote baarzen liggen ook tussen de snoekbaars.

Als je eenmaal door hebt hoe je dat belangrijke contact met je kunstaas weet te behouden, is succes gewoon verzekerd! Oké, ik geef toe dat het vooral in het begin een berg concentratie (en jigkoppen) vergt van de visser, maar als je de slag eenmaal te pakken hebt, weet je niet meer beter en ben je gewoon winnaar!


Mooie, knalharde aanbeten van de glasoog.

Wat me de laatste paar weken tevens opvalt is dat in tegenstelling tot voorgaande jaren, de langgerekte kunstaassoorten veel beter scoren dan de gebruikelijke “huis tuin en keuken-shads”. Héél goed voorbeeld hiervan is de 13 cm. lange Gotcha-shad, welke in maar liefst 11 kleuren en alleen maar bij de Hengel Discount Gigant verkrijgbaar is. Waarschijnlijk weer één van die bekende nukken van vriend snoekbaars, maar dat hoort nu eenmaal bij het spel. Hopelijk 4 weekjes nog even heerlijk genieten voordat het gesloten seizoen een feit is!!

Stekel ze, Joop

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -