image description

Zicht op zeebaars : Ze zijn al supersterk en Dik!

We schrijven zondag 25 juli. Vissen vanaf de pier in Hoek van Holland wist een vismaat een dikke 50er te landen die de vangkracht van zijn witte shad niet kon weerstaan. Nadat hij de vis had onthaakt en hem terug wilde zetten spoot hij/zij een grote hoeveelheid kuit weg??

Onbegrijpelijk dat het koude voorjaar zoveel invloed heeft gehad op het levenspatroon van vriend zeebaars. Normaliter is het voortplantings ritueel uiterlijk zo rond half mei afgelopen! Maar goed de vangsten zijn redelijk tot goed te noemen. Oke je moet wel veel uren maken om de aanbeten af te dwingen Maar de laatste 10 sessies leverden vaak mooie dikke vissen op.

Het zwevend vissen blijft voor mij de mooiste manier om zeebaars aan de schubben te komen. De aanbeten zijn vaak snoeihard omdat de zeebaars je kunstaas tussen water en wind aanvalt.  Kortom er is weer veel te beleven in het Europoort gebied. Het barst nog steeds de scholenbaarsjes in de vele kanalen. Dus zeker de moeite waard om eens naar de waterkant te trekken.

Ik heb afgelopen vrijdag voor de eerste keer met de nieuwste shad van Pays Bass gevist. Al snel bewees deze shad Jointed Jighead zijn vangkracht. Deze shad is ontwikkeld door de bekende zeebaarsvisser Mourat Akkouh en met terecht een juweeltje kan worden genoemd. Dankzij de speciale jigkop ( voorzien van een rateltje!) En de goede kleurencombinaties een killer met toekomst.

Wil ook jij eens kennis maken met de brute kracht van mister zeebaars schrijf je dan in voor één van mijn workshops.  Ik heb op de volgende data nog enkele plaatsen vrij.  Zaterdag 7 augustus verder de zaterdagen 4-11-18 en 25 september. 

Indien nodig zorg ik geheel gratis voor het materiaal. Kunstaas is volop gratis aanwezig.  Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.net of stuur even een mailtje joopvis@caiway.nl 

 

Stekel ze,

The Bass Whisperer. 

Joop.