image description

Zicht op zeebaars : Winderige snoekbaarzen.

Vorig jaar vingen gedurende deze periode nog mooie dikke zeebaarzen rond de EON Centrale aan de Maasvlakte. Maar het droevige verhaal is meer dan bekend. Ik hoorde trouwens dat de Zeehavenpolitie behoorlijk wat bekeuringen heeft uitgedeeld aan hardleerse vissers.


Gewoon ff lekker smijten omdat thuis stil zitten geen optie is!


Iedereen ving zijn vissie!

Enkele van de vissers hadden volgens zeggen enkele zeebaarzen in hun bezit dus die kunnen dat uit gaan leggen voor de rechter. Maar goed de snoekbaarsvisserij is dus een welkome afwisseling gedurende deze maanden. Gewoon lekker genieten van de soms schitterende aanbeten en leuke drils. Omdat de wind het toe stond ben ik samen met een vismaatje weer eens naar Hellevoetsluis gereden om een shadje uit te laten. We vingen enkele leuke snoekbaarzen maar het was zeker geen vetpot.


Deze dikke brasem kon niet van mijn kleine Spro shadje afblijven dat ik middels het Carolina Rig systeem beviste.

De lokale sportvissers kwamen wel even kijken maar lieten hun hengel thuis. "Het is momenteel zwaar kloten" mopperde een getaande oudere man die in de stad was opgegroeid. Hij wist wel waardoor de vangsten zo achteruit waren "gehold"....dat komt omdat die hufters die Haringvlietsluizen hebben open gezet waardoor het water redelijk brak is geworden. Dat was volgens hem mede de rede dat de mooie rode baarzen ook waren weggetrokken. Tja, Ik weet zeker dat er een kern van waarheid in zijn woorden zit zeker wat betreft de baars. Maar de week daarvoor vistten we ons meerdere keren in de dubbele cijfers dus ja vertel het maar.

Enfin tijdens deze sessie moesten we genoegen nemen met 3 snoekbaarzen en een aantal missers. Een paar maatjes waren de dag ervoor ook niet echt gelukkig en moesten het na een lange sessie doen met 2 aanbeten en dito vissen. Afgelopen zondag waaide de wind krachtig uit zuidelijke richtingen waardoor besloten werd om weer eens een sessie rond het mooie Den Bommel te vervissen. Ook hier moesten we hard werken om een aanbeet af te kunnen dwingen. Het lukte ons tenslotte om een aantal mooie vissen te foppen. De C-Rig leverde nog een knoert van een brasem op. Als de wind rond het weekend weer wat luwt trekken we in het weekend zeker weer naar het mooie uitgestrekte Haringvliet.Ik krijg regelmatig mailtjes en appies met vragen over mijn workshops. Mijn site www.zeebaarsworkshops.net wordt komende week weer helemaal geüpdate met nieuwe foto's en filmpjes van de deelnemers tijdens mijn workshops van het afgelopen seizoen. Ik start op zaterdag 14 mei weer met mijn eerste workshops.

Stuur me even een mailtje als je geïnteresseerd bent. Ik stuur je dan een aantal data waarop ik nog plaats heb. Mocht je zelf geen materiaal of/en kunstaas bezitten dan is dat geen probleem. Ik zorg daar tijdens de cursus geheel gratis voor! Kijk even op mijn site voor alle info leuke filmpjes en foto's.

Stekel ze
The Bass Whisperer.
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Poldersnoek, uniek en ontembaar: Deel 9
Willem Moorman -