image description

Zicht op zeebaars : Wat een topdagen…!!

De volgende dag deed ik het dunnetjes over en scoorde zowel Peter als ik 6 mooie vissen waarvan er slechts 1 de 60 cm niet aantikte.


Hoppa 81 cm

Voldaan ging ik weer naar huis met de zekerheid dat de volgende alles in zich had om een topper te worden. Het tij viel heel gunstig en de zwakke wind was inmiddels de noordhoek ingedraaid waardoor we onze dobbers nog eens extra ver weg konden zetten. Dit bleek inderdaad de dag der dagen te worden want na een uur stond de teller al op 5 dikke vissen waarvan 4-  70ers. Wie had dat durven dromen. Het toeval wilde dat we met zijn tweeën op de pier waren dus we de jagende baarzen zonder problemen konden volgen.

Peter kon aan het eind van deze boeiende dag 8 supermooie vissen noteren (3 x70er) terwijl ik mezelf in de dubbele cijfers wist te vissen. Ook zaterdag ving ik na mijn workshop nog 5 mooie vissen. Hierna was de (dobber) koek op. Natuurlijk worden er nog regelmatig mooie baarzen aan de shad gevangen maar deze uitzonderlijke dagen staan met een gouden griffil vermeld in mijn aantekeningen boek! 

Als er nu één vis is waar je geen peil op kunt trekken is het vriend zeebaars wel. Keer op keer werden naar huis gestuurd met een blank. Urenlange sessies werden soms slechts beloond met een aanbeetje of in het mooiste geval met een bonus vis. Kortom het was tot pakweg 3 weken terug kommer en kwel.

Ook Patrick Verbrugge is na een korte afwezigheid weer volop aan het gidsen in het Europoort gebied. En niet zonder succes blijkt uit de vele mooie baarzen die regelmatig zijn boot even mogen bezoeken om na een fotootje weer te worden teruggegeven aan moeder natuur. Mocht ook jij eventueel samen met een vismaat eens zo'n spannend bootavontuur aan willen gaan neem dan even contact op met Patrick tel: 0614445245

Wil ook jij eens de kans maken om het gevecht aan te gaan met vriend zeebaars meld je dan nu aan voor één van mijn leerzame workshops. Ik zorg tijdens zón workshop geheel gratis voor het materiaal en kunstaas. Ook geef ik uitleg over o.a. de spectaculaire plugvisserij. Stuur me even een mailtje dan geef ik meteen even de nog openstaande data door. Op de zaterdagen 2/9/16 en 23 juli heb ik nog enkele plaatsen vrij. Ook in augustus en september zijn er nog mogelijkheden. Je kunt me ook even bellen 0031 (6)20016129 Kijk voor meer info even op mijn uitgebreide site

www.zeebaarsworkshops.net 

ANDEREN LAZEN OOK