image description

Zicht op zeebaars : Wat een topdagen…!!

Als er nu één vis is waar je geen peil op kunt trekken is het vriend zeebaars wel. Keer op keer werden naar huis gestuurd met een blank. Urenlange sessies werden soms slechts beloond met een aanbeetje of in het mooiste geval met een bonus vis. Kortom het was tot pakweg 3 weken terug kommer en kwel.


Gaat lekker

Toen ineens viste ik een sessie waarbij ik 10 mooie aanbeten mocht noteren terwijl het aantal vissen dat ik ving op 5 (dikke) bleef steken. He he eindelijk. Oke met de boot vingen we best regelmatig leuke aantallen maar ook die visserij hield niet echt over. Langzaam maar zeker kwam er dus wat leven in de brouwerij en bleken onze stekels zowaar ineens geïnteresseerd in onze diepduikende pluggen terwijl ook mijn favoriete Subwalk regelmatig werd getrakteerd op een dikke dreun. 

Maar goed toen ik afgelopen woensdag de pier op kwam stond er slechts een visser. Hij had al 3 mooie baarzen weten te foppen met de shad en zag zo nu en dan een vis draaien aan de oppervlakte. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en ik toverde direct mijn dobber uit de tas. Nog netjes ingepakt van mijn laatste EON avonturen van bijna 2 jaar terug. Toen ik een grote kolk aan de oppervlakte zag knalde ik mijn dobber direct die kant op en voordat ik de mogelijkheid had om mijn lijn strak te draaien was mijn deltavisje al gepakt en ging de vis er met een noodgang vandoor. Zo dan hoe bedoel je dat is een thuiskomer. Het werd een fantastische dril omdat de baars diep bleef en keer op keer door de slip van mijn Twinpower knalde.

Na een dikke 5 minuten verscheen er een fantastische baars onder de kant. Mijn vismaatje Peter pakte deze beauty behendig onder zijn kieuw en tilde hem de kant op. Zo dan wat een ouderwetse knuppel. Hij maar ruim 80 cm. terwijl ik het gewicht schatte op zo'n 8 tot 10 pond. Na wat plaatjes voor het nageslacht zwom deze zilveren reus weer sierlijk de diepte in. Pfff happy me mijn dag kon al niet meer stuk. Dat het bij deze ene vis bleef kon de pret niet deren.


Hoppa 78

Wil ook jij eens de kans maken om het gevecht aan te gaan met vriend zeebaars meld je dan nu aan voor één van mijn leerzame workshops. Ik zorg tijdens zón workshop geheel gratis voor het materiaal en kunstaas. Ook geef ik uitleg over o.a. de spectaculaire plugvisserij.

Stuur me even een mailtje dan geef ik meteen even de nog openstaande data door. Op de zaterdagen 2/9/16 en 23 juli heb ik nog enkele plaatsen vrij. Ook in augustus en september zijn er nog mogelijkheden. Je kunt me ook even bellen 0031 (6)20016129 Kijk voor meer info even op mijn uitgebreide site

www.zeebaarsworkshops.net 

Stekel ze 

The Bass Whisperer. 

Joop

ANDEREN LAZEN OOK