image description

Zicht op zeebaars : Terugblik op 2020

Als je alles bij elkaar opteld was het afgelopen seizoen er een met vele bergen en dalen. Dit gold zowel voor de boot als kantvisserij. Onze eerste kantsessies leverde zo rond half april nauwelijks iets spectaculairs op.

Zo nu en dan werd er wel een visje gevangen maar je moest werkelijk heel veel uren maken om een aanbeet af te kunnen dwingen. Zo rond half mei toen de watertemperatuur was opgelopen tot boven de 14 graden kwam er eindelijk meer leven in de brouwerij. Opvallend was het aantal vissen dat de 80 cm soms ruimschoots overschreden. Ook tijdens mijn workshops werden met regelmaat mooie grove baarzen gevangen.

Eind mei trok de bootvisserij ook eindelijk aan en vingen we opmerkelijk veel mooie vissen aan vooral grof kunstaas als de Subwalk. Deze opleving duurde tot pakweg half juli. Als de bekende donderslag bij heldere hemel leek het of vriend zeebaars ons kustwater had verlaten. Aanbeten werden zeldzaam ook tijdens mijn cursus werden er zo nu en dan op een enkele uitzondering na alleen wat scholenbaarsjes gevangen. Deze ellende duurde maar liefst tot eind augustus. Maar ineens waren ze er weer. De vangsten in zowel de Waterweg en andere kanalen bloeiden op. De blanks namen af en iedereen had het weer naar zijn zin. He he eindelijk weer lachende gezichten op de pier. En....dat bleef eigenlijk geheel onverwachts wel even zo! De maanden september, oktober en november waren top! 

Er werden in deze periode opmerkelijk veel vissen van rond de 60 cm. gevangen. Mooie dikke gezonde vissen die voor de nodige adrenaline shots zorgden. Mijn laatste sessie heb ik vervist op 1 december. Het weer was al dagenlang piep. De harde zuiden wind maakte het onmogelijk om je kunstaasje op een goede manier aan te kunnen bieden. Toen was daar op 1 december ineens die weersverandering. De wind draaide naar het noorden en nam toe tot windkracht 8 tot 9. Eigenlijk tegen beter weten in plande ik een (wellicht laatste!) sessie! Tijdens de 2e drift werd mijn shad snoeihard aangevallen en kon ik mijn eerste december zeebaars op de foto zetten. Er volgde er nog 6 terwijl ik ook nog een aantal mooie aanbeten miste. Zo zie je maar weer dat de aanhouder wint en je never nooit een voorspelling kunt doen maar gewoon uren moet maken. Hoe het dit jaar allemaal gaat lopen is natuurlijk koffiedik kijken.

Advies....gewoon gaan. Heb je geen ervaring en heb je tijdens je afgelopen sessies veel kunstaasjes verspeeld dan wordt het tijd voor een workshop. Ik garandeer je dat je na 4 uur nauwelijks nog kunstaas verspeeld en je ook precies weet hoe je je kunstaas doormiddel van de getijdestroom aan moet bieden. Tijdens zo'n clinic kun je gratis gebruik maken van mijn kunstaas zowel pluggen als shads zijn volop aanwezig. Wil je graag zo'n cursus volgen maar heb je niet het juiste materiaal dan zorg ik daar gratis voor. Ook het parkeren is in Hoek van Holland gratis dus wat houd je tegen.

Kijk voor meer info even op mijn site zeebaarsworkshops.net of stuur me even een mailtje joopvis@caiway.nl of bel 0031(6)20016129

Stekel ze

The Bass Whisperer.

Joop.