image description

Zicht op zeebaars : Snoekbaarzen zijn echt niet zeldzaam! (deel1)

Tjonge jonge wat mis ik die mooie momenten rond de uitlaat van de EON Centrale aan de Maasvlakte toch. De mooie heftige aanbeten, lange runs en niet te vergeten "aanslagen" op mijn oppervlakte pluggen staan nog diep in mijn geheugen gegrifd.


Supersport.

Om mijn virus toch enigszins onder controle te kunnen houden trek ik er enkele keren per week op uit om grote wateren als het Haringvliet en het Hollandsdiep met een bezoek te vereren!  Een leuk alternatief om mijn vrije tijd door te brengen. De afgelopen weken was het echt keihard werken om mister snoekbaars vanaf de kant aan de vinnen te komen. Zoals vrijwel altijd bleek het veel wisselen van shads (en kleuren) de juiste formule. De vangsten waren redelijk tot goed te noemen.


Het uitgestrekte Haringvliet blijft een unieke stek!

Wat op viel was dat we ook redelijk wat mooie vissen wisten te foppen. Vissen tot 80 cm. waren geen uitzondering. Het lijkt wel of de baarzen op deze stekken zijn uitgestorven. Was het vorig jaar al bar slecht dit jaar heb ik pas een baars weten te verleiden. Maar goed we hebben nog bijna 2 maanden te gaan voordat het seizoen wordt gesloten. Op dat moment is het enige alternatief nog het Oostvoornse meer om een regenbooog te vangen. Laten we hopen dat we geen strenge vorstperiode meer krijgen zoals vorig jaar. Deze ellende duurde tot pakweg 5 maart en zorgde er voor dat het kustwater afkoelde tot hooguit 3 graden.


Onze laatste snoekbaars sessie leverde weer dikke vissen op.

A.s. Vrijdag deel 2

Stekel ze

The Bass Whisperer 

Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Snoekbaars op de IJssel bij Deventer
Willem Moorman -
image description
Dreiging gemeentelijke visverboden
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Nog pakweg 10 weken geduld.
Willem Moorman -