image description

Zicht op zeebaars : Dikke najaarsbaarzen!

Wie had in hemelsnaam kunnen voorspellen dat het slechtste zeebaarsseizoen van de afgelopen 50 jaar zo spectaculair zou eindigen. Zowel tijdens de boot-als kantvisserij werden we getrakteerd op mooie sessies met soms hele dikke vissen.


Weer fantastische vangsten vanuit de boot.


Ruim 70 cm brute kracht voor Ed

Het record aantal blanks van dit seizoen verdween dan ook weer snel van de radar. De kantsessies leverde zowel aan de plug als shad de nodige aanbeten en mooie vissen op. Kortom er was zo maar ineens weer heel veel te beleven in het Europoortgebied. Zowel het Callandkanaal als het Hartelkanaal leverde zowel tijdens het opkomende als hoge water behoorlijk wat mooie vissen op. Ook zagen we opvallend veel zeeforellen springen de afgelopen weken. Dus een sessie met een "good old" Toby lepel kan best nog wel eens voor verrassingen zorgen. Zeker het laatste deel van het Hartelkanaal en het begin van het Beerkanaal zijn tijdens deze periode vaak hotspots voor deze pracht vissen.


Ook de kantvisserij is behoorlijk aangetrokken.

Maar goed weer terug naar onze stekels. De mooiste aanbeet van onze laatste bootsessie kwam op naam van Ed zijn tergend langzaam bevisde diepduikende XRap werd boven een strekdam vol bepakt waarna de baars geholpen door de pittige getijdestroom in één lange run zeker 40 meter lijn van zijn spoel sleurde. Zo dan was dit na zoveel jaar eindelijk een verbetering van het ned. record of ......Na pakweg 5 minuten verscheen er een hele dikke baars in de volle stroom kopschuddend achter de boot. De lengte viel enigszins tegen "slechts" 75 cm maar de vis woog wel ruim 5 kg.


Op de pier van Hoek van Holland ging het ff lekker los!


Er zitten nog volop (dikke) scholen baarzen.

De vissen zijn momenteel zo vlak voor hun jaarlijkse reis richting Kanaal in een superconditie en dus supersterk. Ook de culprit shads toonden regelmatig weer eens hun vangkracht. Béste kleur uiteraard weer salt&pepper. Evenals vorige week blijf ik optimistisch wat betreft de vangstmogelijkheden voor de komende weken. Wie weet kunnen we dit jaar weer een sinterklaas baars foppen!


Eindelijk weer volop beroepsvisserij onder de kant. Het barst van de garnalen.

Stekel ze,

The Bass Whisperer. 

Joop

ANDEREN LAZEN OOK